hoofdstuk 15

8K 309 36
                                    

{Shae pov.}

"Nee Aimy die jurk is echt gewoon bijna eng"lach ik. Ik heb nooit jurken aan. Oh sorry vergeten te zeggen. Aimy en ik zijn uit school gaan shoppen verklaart waarschijnlijk wat. "Ow kom op deze dan"zegt ze. Ze houd een zwarte jurk omhoog. Ik zucht. "Vooruit"mompel ik en trek de jurk uit haar handen. Ze klapt blij in haar handen. Ik loop een paskamer in en trek de jurk aan. Als ik hem net aan heb gaat mijn telefoon af. Mayce. Ik houd de telefoon tussen mijn oor en mijn schouder en probeer ondertussen de rits van mijn jurk dicht te maken. "Heey Shae"hoor ik Mayce aan de andere kant van de telefoon zeggen. "Heey"zeg ik en doe nog een poging om de rits dicht te krijgen. "Wat ben jij nou weer aan het doen. "Lacht hij. "Ik ben met Aimy in de stad en ik miest een jurk aan van haar alleen ik kom niet bij de ruts"grinnik ik. "Oeehh jij in een jurk"zegt hij en je kan hem bijna horen grijnzen. Ik grinnik. "Mag een shirt van jou of een hoodie ook?"grinnik ik. "Ook goed"lacht hij. "Nee ik belde omdat ik bij jou ben maar jij was er niet dus ik kom straks nog wel even"zegt hij. "Is goed."lach ik. "Succes met je jurk. Ik ga weer. Houdoe Shae"frinnikt hij en hangt op. Ik leg mijn telefoon weer weg. "Lukt het Shae het duurt lang"roept Aimy lachend aan de andere kant van het gordijn. "Ik krijg de rits niet dicht"lach ik. Ze komt het hokje in en doet hem grinnikend dicht. Ik draai een rondje. "En zie ik er al een beetje als een bitch uit"lach ik. Ze staat me met open mond en grote ogen aan te kijken. "Je ziet er echt goed uit in die jurk die MOET je kopen en als je het niet doet krijg je hem van mij"zegt ze vastbesloten. "Dan krijg ik hem van jou"lach ik en duw haar het hokje uit. Ik kleed me weer om. Normale kleren zitten toch een stuk fijner.

Ik loop weer naar Aimy toe.  Ze staat bij de pyjama's. "Is deze leuk?"vraagt ze. Ze houd rood shortje en een grijs hempje in de lucht. Ik knik en kijk zelf ook naar hwt rek. Ik zie een zwart met wit geruit shortje en een zwart hempje en een grijs vest hangen. Ik trek het uit het rek en laat het aan Aimy zien. Ze klapt enthousoast in haar handen. Ik schud lachend mijn hoofd.

We zijn eindelijk klaar. Aimy betaald de jurk en ik heb die pyjama dan nog. Aimy heeft nog wat meer dingen gekocht maar ik vond er niets leuks tussen zitten. Ik sta achter Aimy in de rij. Het is nu mijn beurt om af te rekenen. Ik leg de pyjama op de toonbank en pak mijn portemonee. Er staat een jongen van 17 denk ik achter de toonbank. Hij is best knap. Hij glimlacht en scant alles een keer. "Dat is dan 37.85"zegt hij. Ik knik en steek mijn pinpas in het kleine apperaatje. De jongen vouwt ondertussen alles op en stopt het in een tasje. "Veel plezier ermee. Het bonnetje zit in de tas"glimlacht hij. Ik knik. Ergens wel vreemd. Meestal vragen ze of he het bonnetje wil. Ik wil nooit het bonnetjw ik bedoel als ik hem wel mee neem gooi ik hem thuis alsnog weg. Snap je?

Ik ben weer thuis. Ik hang de jurk in de kast op en trek mijn nieuwe pyjama aan. Op dat moment komt Mayce door het raam heen vliegen. "Nieuw?"vraagt hij en komt naar me toe lopen. Ik knik en zet de capuchoun van mijn vest op. Hij laat de stof van mijn vest door zijn vingers glijden. "Die is lekker zacht"zegt hij. Ik grinnik en knik. "Staat je goed. Maar Shae ik heb besloten dat wij daar gaan zitten"zegt hij. Hij gooit me over zijn schouder heen en loopt naar het bed toe. Ik grinnik. Hij zet me op bed neer en ploft naast me neer bovenop de lege tas waar eerst de kleren inzaten. Mayce gooit de tas aan de kant. Het bonnetje valt op bed. Mayce pakt hem vast en scant hem een keer. "Van wie is dat nummer?"vraagt hij met donkere ogen. "Welk nummer?"vraag ik. Waar heeft hij het nou weer over? Hij laat me het bonnetje zien. Onder aan het bonnetje staat
'bel me. Xjongen van de toonbank 06-1234567890'  Ik schiet in lachen uit. Mayce kijkt me vragend aan. "Hij is echt wanhopig dat hij zijn nummer uitdeelt op bonnetjes"weet ik lachend uit te brengen.
Mayce schud lachend zijn hoofd en facepalmt zich zelf.

Heyy mensjes,
Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.
Laat weten wat je ervan vond.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now