hoofdstuk 9

8.6K 320 53
                                    

{Shae pov.}

Mayce heeft me net thuis afgezet. "Shae!"hoor ik mijn moeder vanuit de keuken roepen. Ik loop naar de keuken toe. "Hoe ging je economie toets"vraagt ze. "Goed"zeg ik. "Mooi"zegt ze en roert een keer door de pan tomaten soep heen. "Mam"probeer ik. "Hmmm"reageert ze. "Ik weet dat ik huisarrest heb maar zou ik straks met Mayce naar de bioscoop mogen?"vraag ik. Ze kijkt me even bedenkelijk aan. "Goed"glimlacht ze. "Yess!"roep ik blij en geef haar een knuffel. Ze grinnikt. "Ik ga me boven alvast klaar maken"zeg ik. Ze knikt en richt zich weer op het eten.

Ik loop de trap op naar mijn kamer. Ik ga me niet omkleden ofzo. Ik ga gewoon even mijn tanden poetsen enzo. Nou ik neem aan dat iedereen wel weet hoe je je tanden moet poetsen dus dat hoef ik denk ik allemaal niet uit te leggen. Ik ga op bed zitten en begin door Insta op mijn telefoon te scrollen.

Mayce klimt door het raam heen. "Ben ik weer"grinnikt hij en ploft naast me op bed neer. Ik glimlach. "Naar welke film gaan we zo eigenlijk?"vraag ik. "Euhhmm  ik heb eigenlijk echt geen idee wat er draait"lacht Mayce. Ik begin ook te lachen."dat is ook handig"weet ik uit te brengen."Ik ben heel handig"lacht Mayce. "Maak dat een kat wijs"lach ik. "Oke maar jullie hebben geen kat"zegt mayce grinnikend. Wauw...ik schud lachend mijn hoofd."Zullen we dan maar gaan. Anders missen we de film nog die we misschien willen gaan kijken"zegt Mayce twijfelend of zijn zin wel klopt. "Ja die ene film weet je wel"zeg ik om  hem te plagen. Hij kijkt me vragend aan. "Welke film"vraagt hij. Dat meent hij toch niet. Grinnik ik in mezelf terwijl ik hem aan blijf kijken. "Nou ik dacht dat je het echt over een of andere film had. Maar die blik zegt al genoeg"lacht Mayce. "Wat zegt deze blik"grinnik ik en draai met mijn vinger een rondje om mijn gezicht heen."Dat je liegt"grinnikt Mayce. "Je kent me te goed"lach ik en sta op.
Ik grits snel mijn portemonee van mijn nachtkastje en loop met Mayce mee naar beneden. "Heyy mevrouw"zegt Mayce. "Hoi Mayce. Naar welke film gaan jullie"zegt ze vrolijk."Een goeie"lacht Mayce en knikt nep overtuigd. Ik grinnik en por hem in zijn zij. Hij kijkt me aan met zo'n blik van heb je dat nou echt gedaan. Ik grinnik en knik. Hij krijgt een grijns op zijn gezicht. Oh oh dat kan niet veel goeds betekenen. "Doei mam"lach ik en ren naar buiten. "Doei mevrouw"zegt mayce en rent de deur ook uit. "Ik krijg je wel kleintje"roept Mayce grijnzend. Ik ren naar zijn auto en verstop me erachter. Hopelijk heeft hij me niet gezien.

Ik voel 2 sterke,warme handen op mijn heupen. Mayce. Hij tilt me lachend op en zet me in de auto. Ik grinnik. "Maar voor de duidelijkheid. 1,65 is heel groot oke"lach ik. "Wat ben ik dan in jouw ogen"lacht hij terwijl hij instapt. "Onmenselijk groot"zeg ik overtuigd. Hij lacht. "Ik ben 1,80 he niet 6 meter"lacht hij. "Weet ik"grinnik ik zodra hij weg rijdt. Hij grinnikt en zet de radio aan. Moves like jagger komt op de radio. "Zet harder!!"roep ik  blij door de auto heen. Mayce knikt enthousiast. Dit is ons lievelings liedje. Verklaart waarschijnlijk een hoop voor wat er zo gaat gebeuren...😅

Ik begin meteen mee te zingen. Mayce begint te lachen en zingt ook mee. Even voor de duidelijkheid. Het comentaar van de jury van Idols zou waarschijnlijk geweest zijn dat het lelijker klonk dan vals kattengejank maar dat is eigenlijk wel grappig. Denk ik terwijl ik lekker vals mee zing. Mayce zingt ook lachend mee.

We zingen samen de laatste regel van het liedje en kijken elkaar kort aan en schieten dan super hard in de lach.  De auto begint wat te slingeren. "Kijk nou eens naar de weg"weet ik uit te brengen. "Goed idee"lacht Mayce en kijkt me nog een keer lachend aan.

Heyy mensjes,
Weer een hoofdstuk. Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom. Check zeker mijn andere boeken als je tijd hebt.😊.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now