hoofdstuk 16

7.5K 289 42
                                    

{Shae pov.}

We hebben besloten maar te gaan slapen. Ik spring nog snel even onder de douche. Ik pak wat ondergoed en loop naar de badkamer. Ik zet de douche aan en kleed me uit. Dan stap ik onder de stomende douche.

Ik trek mijn nieuw pyjama weer aan en föhn mijn haren die ik daarna in een losse knot doe. Ik loop weer terug de kamer in. Mayce ligt al in bed.ik kruip ook in bed en ga half op hem liggen. Hij slaat een arm om me heen. "Weltrusten"mompel ik. "Slaap lekker Shae"zegt hij en drukt een kus op mijn haar. Ik sluit mijn ogen en val in slaap.

De volgende morgen word ik wakker van die rot wekker. Heeft er toevallig iemand een hamer waar ik dat ding mee kapot kan rammen? Mayce wordt zuchtend wakker. "Hamer please"zucht hij. Ik grinnik. Hij kijkt me vragend aan. "Dat dacht ik net"lach ik. "Telepathie"grijnst hij. Hij gaat overeind zitten en drukt een kus op mijn wang. "Goedemorgen babe"zegt hij. "Hee ik ben je babe niet"grinnik ik en duw hem bij me weg. Hij schud lachend zijn hoofd en staat op. Ik loop ook naar de kledingkast. "Jij trekt dit aan"grijnst Mayce en duwt een setje kleren in mijn handen. Het is een zwarte broek, een blauwe sweater en een baseball jasje van Mayce. Die trouwens veelste groot is. Ik grinnik en loop naar de badkamer. Ik kleed me om en kam mijn haren. Mayce klopt op de deur. "Mag ik binnenkomen"vraagt hij. "Jahoor" zeg ik. Ik laat mijn haren losjes over mijn schouders hangen. Ik poets mijn tanden. Mayce doet zijn gel in en poetst ook zijn tanden.

"Hoi mam" zeg ik zodra we beneden komen. "Hoi mevrouw"hoor ik Mayce van achter me zeggen. Mam is heel chaotisch bezig. Ze trekt haar jas aan en drukt een kus op mijn slaap en klopt een keer op Mayce zijn schouder. "Ik ga werken bestellen jullie straks maar pizza ofzo. Er ligt geld op het aanrecht!"roept ze zodra ze de voordeur uitloopt. Ik grinnik. "Yeahhh pizaa"grijnst Mayce. Ik grinnik en pak 2 boterhammen. Mayce smeert er 3 en propt ze snel naar binnen. "We moeten naar school."hoor ik hem met volle mond zeggen. Ik grinnik en kijk op de klok. Oopsie 10 over 8. Het is ongeveer 15 min met de auto vanaf hier. We kunnen het nog halen. Ik pak mijn brood en tas en ga snel in Mayce auto zitten. Mayce stapt aan de bestuurderskant in en racet weg.

Op school zijn we net op tijd. We zitten nu bij mentoruur. Ik zit naast Aimy en Mayce naast zijn populaire vrienden. "Oke jongens en meiden ik heb een leuke medeling. We gaan op uitwisseling!"zegt de mentor enthousiast. "Waarheen?" wordt er meteen geroepen. "Italië. We gaan met de bus dus we moeten een stukje rijden om er te komen"zegt de mentor. Ik knik blij. Italië is echt mijn lievelingsland. Aimy kijkt me enthousiast aan en Mayce werpt grijnzend een korte blik op mij. Hun lievelingsland is ook Italië dus dat komt wel goed uit. Ik houd van dat land. Je hebt er lasagne, pizza ,bergen ,watervallen en ga zo nog maar even door want als ik alles zou gaan vertellen was ik echt nog lang niet klaar zijn geweest. Maar ik zal je die moeite wel besparen.😄. "Dit briefje moeten jullie ouders ondertekenen. Donderdag moet het bij mij worden ingeleverd"vertelt de mentor weer verder. Ik knik. Hij geeft me het briefje. Ik moet even weten of ik niet de enige daarin ben. Als mensen zeggen dat de brief voor mijn ouders is dat ik hem dan alsnog ga lezen alsof hij voor mij bedoeld is?

Er staat dat het in totaal 150 euro kost. Je moet wat informatie invullen over jezelf en je ouders moeten alles tekenen. Ik kijk glimlachend naar het papiertje. Ik heb er nu al zin in.

Heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now