hoofdstuk 3

8.3K 596 103
                                    



[ a/n Last Friday Night + de jurk van Maura zijn in de bijlagen te vinden]

De deur was nog geen seconde open of Maura viel me om mijn nek. "Ik vind het zo spannend!" riep ze. "We gaan mijn trouw jurk kopen!"

Het was een maand later. Maura, onze moeders, twee nichtjes van Maura en ik gingen Maura's 'Oh-my-god-het-is-bijna-zo-ver-trouwjurk' kopen. Maura liet me los en omhelsde Adem, die er verlegen bij stond. "Hoe is het met mijn favoriete bijna neefje?"

"Hoi Tante Maura." Adem grijnsde zijn witte tanden bloot.

"Oy!" hoorde ik Fabians stem van de kamer komen. Hij verscheen een paar tellen later ook in de deur opening. "Hèhè, daar is mijn neefje. Gaan jullie nou maar weg, meiden! Het wordt tijd dat Adem en ik eens een gezonde mannen-avond gaan hebben!"

"Met chinees eten?" vroeg Adem.

"Met chinees." Fabian sloeg zijn arm om zijn neefje en wil hem mee naar binnen nemen, maar Adem glipte op het laatste moment onder zijn arm door om mij een knuffel en een dikke kus op mijn wang te geven. "Dag mama!" riep hij voor hij het huis in liep.

"Dag lieverd, veel plezier." Riep ik hem na.

"N'awh, hij is zo'n droppie!" giechelde Maura.

Ik glimlachte instemmend, voor ik Maura meetrok naar mijn auto. "Hop hop hop, alle toekomstige bruidjes in galop! Zijn 'de nichtjes' al bij je moeder?" ik trok de deur van mijn zwarte auto open, gooide mijn tas naar binnen en plofte neer op de stoel achter het stuur. Maura zakte naast me neer en zette de radio meteen op Q-Music. Ik reed achteruit en we reden de straat uit.

"Sophia en Hannah? Ja. Long time, no see trouwens. Waar heb je de hele tijd uitgehangen Mazzy?"

"Eh. Ian had een week vakantie?"

"Een week vakantie en je doet een freaking hele maand erover om je voor te bereiden?" vroeg Maura terwijl ze haar make-up checkte in het spiegeltje.

Ik deed mijn richting aanwijzer aan, als teken dat ik afsloeg richting de snelweg. "Soort van."

" 'soort van'? Je wordt met de minuut vager."

Ik wilde iets zeggen toen er een jungle-achtig geluid vanuit Maura's keel ontsnapte. "Dit is écht mijn lijflied!" gilde ze terwijl ze de volume-knop van de radio omhoog draaide.

"Boom clap, the sound of my heart

The beat goes on and on and on and on and

Boom clap, you make me feel good

Come on to me come on to me now

Boom clap, the sound of my heart

The beat goes on and on and on and on and

Boom clap, you make me feel good

Come on to me come on to me now"

Ik draaide het volume weer omlaag. "Maura, je houdt helemaal niet van Charli XCX?"

"Oh ja." Giechelde Maura. Ze wapperde even met haar handen. "Jees ik ben zenuwachtig."

"Je meent het." Zei ik sarcastisch. Een zwarte Mercedes voor me begon opeens, uit het niets, af te remmen. "Oetlul!" riep ik, terwijl ik de rem indrukte

"Hé! Ik weet dat ik irritant ben als ik zenuwachtig ben maar dat geeft je nog geen excuus om me een oetlul te noemen!" zei Maura beledigd.

"Nee, gek. Die auto voor me. Heeft hij geen fatsoenlijke rijlessen gehad of zo?" mopperde ik terwijl ik de zwarte Mercedes inhaalde

The Men On My Mind (deel2)Where stories live. Discover now