Hoofdstuk 24

5.7K 423 63
                                    

[a/n Hi! Als je géén directioner bent of als je geen vriendinnen/vrienden hebt die zo'n geweldige muzieksmaak hebben (*knipooog*) dan kun je dit skippen. Als het lukt, staat hierboven een foto met een tekst. Kun je die alsjeblieft lezen? (als hij er überhaupt wel staat want het lukte de vorige keer niet). Als je mee wil, kun je dan alsjeblieft aan je ouders vragen of het mag? Ik ga mee, maar er zijn nog te weinig mensen in totaal die gaan. Er moeten er meer dan 40 komen om het door te gaan, we moeten nog minimaal 10 mensen hebben die mee gaan. Dus, als je mee wil; ga alsjeblieft mee :D Het wordt super leuk!]

Dat 'alleen vrienden' ging ons er nog redelijk goed aan toe. We aten (te) veel chips (ik zwoor dat ik de volgende dag zou gaan hardlopen om in ieder geval een paar calorieën te verbranden) en dronken heel erg veel cola. We gedroegen ons als pubers, en het was heerlijk.
Adam raakte mijn knie een paar keer aan, en ik lieg als ik zeg dat ik er niet van genoot. Het heerlijke gevoel van zijn huid op mijn huid raasde bij elke aanraking door mijn lichaam heen, en ik genoot er van. Ondanks dat het stemmetje in mijn hoofd zei dat ik echt heel erg slecht bezig was.

We waren uiteindelijk gewoon vrienden, en niet meer dan dat.

Uiteindelijk waren we bij het moment aangekomen dat we alcohol gingen drinken en vanaf daar ging het bergopwaarts. Of afwaarts, het ligt eraan wanneer je het me zou vragen. Op dat moment zou ik hebben gezegd dat we stijl omhoog gingen, maar de dag daarna? Ik zou niet meer uit mijn bed kunnen komen van schaamte.
"Niet meer dan 5 glazen!" zei ik hardop maar tegen mezelf. We waren allebei al aangeschoten, en ik moest oppassen. Ik wilde niet dat ik de volgende dag een kater had, dat wilde ik Adem niet aandoen. Ik had besloten om met hem te gaan zwemmen, en zwemmen met een kater leek me een verschrikkelijke ervaring. Al die gillende kinderen om je heen.. Nee dank je.
"Lijkt me slim," lachte Adam. Ik keek toe hoe zijn ademsappel bewoog, en ik slikte terwijl ik voelde hoe mijn maag overhoop lag. We zaten (of eerder gezegd lagen/hingen/zaten) tegen elkaar aan op de bank. Mijn benen lagen langs die van Adam, en hij had zijn hand op mijn kuiten liggen.
"Verf je je haar?" vroeg ik toen aan hem. Adam haalde een hand door zijn bruine haren heen. Ik keek toe hoe het glansde in het kaars licht (had ik al gezegd dat we kaarsen aan hadden gestoken?).
"Nee, ben ik ook niet van plan. Waarom?" Adam tikte met zijn duim tegen mijn kuiten.
Ik rilde even van het fijne gevoel. "Gewoon, mooie kleur. Mensen zouden er alles voor over hebben om die kleur te hebben."
Adam trok zijn brede, donkerbruine wenkbrauwen op en haalde weer zijn hand door zijn haar. Met een steen in mijn maag keek ik toe. Ik wilde dat doen, maar we waren vrienden. En vrienden deden zoiets niet.
Ik nam een slok van mijn rosé, dat in een groot wijnglas zat. "Wat doen vrienden wel en niet?" vroeg ik toen.
"Wat dan?" Adam volgde mijn voorbeeld en nam zelf ook een slok.
"Wij zijn vrienden. Ik wil geen relatie dingen doen, dus we moeten een lijst maken met dingen die niet zijn toegestaan."
"Oké. Heb je papier en een pen? Dan schrijven we ze meteen op!"
En zo begonnen we te strooien met regels. Van alles besloten we, en niets was te gek.
"Mogen vrienden uit het niets voor je huis staan?"
"Ja."
"En moeten ze altijd eerlijk zijn?" vroeg Adam toen.
Ik dacht er even over na. "Als ze eerlijk zijn is het natuurlijk goed, maar wat nou als het heel negatief is wat de ene vriend aan de andere wil vertellen? Misschien worden ze er allebei heel erg ongelukkig van."
"Misschien moeten de vrienden alleen eerlijk zijn als ze zeker weten dat de ander niet verdrietig wordt."
"Maar wat als het heel belangrijk is?" vroeg ik aarzelend. "Als het echt belangrijk is."
"Dat zien we dan wel, oké? We houden het nu bij het positieve."
"Deal. En verder, wat mogen vrienden nog meer niet of wat juist wel?" Ik keek naar de enorme waslijst met zinnen, die er op waren gekrabbeld in een wiebelig handschrift. Terwijl ik dit schreef moest ik steeds denken aan Adam en mijn vriendschap. Moesten wij ons aan deze regels houden? Ik wilde eigenlijk helemaal geen vrienden zijn, maar meer. Meteen drukte ik die gedachte weg. Die was zo fout, dat ik er rillingen van kreeg. Ik wist wel beter, toch? Ik keek naar Adam die in de verte keek en nam een grote slok van mijn rosé, die weer en paar keer bijgevuld was. Ook Adam had al een paar glazen op.
"Mogen vrienden elkaar aanraken?" vroeg ik. Ik tikte met de pen op mijn lip terwijl ik in de verte keek.
"Hoe aanraken? Een hand geven?" Adam raakte mijn hand aan.
Ik glimlachte. "Ja."
"Een vriendschappelijke knuffel?" Adam kwam dichterbij en trok kwam boven me hangen, voordat hij zich naast me liet ploffen en me tegen zich aantrok.
"Als het vriendschappelijk is," murmelde ik terwijl ik mijn gezicht in zijn shirt duwde. "Dan mag het."
Ik hoorde hoe Adams hart razendsnel klopte, en ik voelde dat de mijne ook zo ging.
"En..." Adam keek me onderzoekend aan. "En dit?" voorzichtig kwam hij dichterbij. Zijn adem streek over mijn gezicht. Mijn hart klopte als een razende in mijn keel.
"Ik- Ik weet niet-" ik stopte midden in mijn zin.
"Sluit je ogen.." fluisterde Adam. Ik deed wat hij zei. Het leek alsof de geur van Adams aftershave overal om me heen was. De frons in mijn voorhoofd verdween, zodra Adams vingers er overheen wreven.
"Het komt goed," Adams lippen waren bij mijn oor. Ze bewogen voorzichtig van mijn oorlel naar mijn nek, en toen naar mijn kaak. "Ik ben bij je. Stop me als je wil dat ik stop."
Ik wilde niet dat hij stopte. Ik wilde dat hij doorging, ik wilde dat hij afmaakte waar hij startte. Ik krulde mijn tenen en tilde mijn hand op. Met een zachte beweging raakte ik Adams wang aan. Stoppeltjes prikten zacht in mijn handen. Met mijn ogen gesloten taste ik voorzichtig Adams gezicht af; zijn wang, zijn neus en zijn lippen.
Warme adem streek over mijn vingertoppen. Voorzichtig trok ik ze weg.
"Doe het," fluisterde ik. Ik opende mijn ogen en keek naar Adam, die me met een donkere glans in zijn ogen aankeek. "Kus me."
Adam opende zijn mond om iets te zeggen, en toen drukte hij zijn lippen op de mijne.

[a/n ALS IEMAND 2 TICKETS VOOR 1D OP 13 JUNI VERKOOPT PLEASE STUUR ME EEN BERICHTJE :) ik zou je eeuwig dankbaar zijn 💘💘💘💘]

The Men On My Mind (deel2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu