6

7.8K 263 9
                                    

Harry

Naštvaně zaklapnu noťas a jdu si lehnout, i když je teprve šest. Bože, ta holka je fakt totální kráva. Chvíli přemýšlím nad celým tím posraným odpolednem, a pak to pod náporem myšlenek zalomím.

Ráno vstanu zase dřív, než mě přijde vzbudit máma, ale patrně proto, že sem usnul tak brzo. Dám si sprchu, oblíknu si džíny a triko Queen a seběhnu dolů

„Dobrý ráno," pozdravím mámu i Gemmu a obě vypadaj dost překvapeně.

„Čau brácho, nestalo se ti nic?" zeptá se Gemma, ale její poznámku ignoruju.

„Ahoj zlato, co si dáš k snídani?" ptá se máma.

„Dám si jen cornfleaky," řeknu a zamířím k lednici pro mlíko.

Posnídám a odjedu do školy, tentokrát ještě před Gemmou a mámou, Soph napíšu, že dneska ji nemůžu vyzvednout a jedu rovnou ke škole. Zaparkuju a namířím si to rovnou do budovy školy. tam pak rovnou k Baxtonově kabinetu a zaklepu na jeho dveře.

„Dále," ozve se zpoza dveří.

„Dobrej," pozdravím.

„Dobrý den, pane Stylesi. Čím vděčím za vaši přítomnost tak nezvykle brzy?"

Sakra, proč pořád mluví jak nějaká učebnice, napadne mě.

„Jde o ten projekt, moje spolu-partnerka je úplná blbka a já s ní rozhodně nechci pokračovat, požaduju někoho jinýho, je fakt strašná, pořád ze sebe dělá chytrou a hrozně mě vytáčí," vyhrknu najednou.

„Tak se zase pěkně uklidněte, pane Stylesi. Buďte tak laskav a nemluvte o svých spolužačkách tak hanlivě. Jistě to nebude taková hrůza, jak mi zde líčíte. Projekt běží pouze pár dnů, dejte tomu laskavě ještě šanci. Navíc nemám pocit, že byste nad tím strávil zase tolik času, abyste se tu mohl takto rozohňovat. Teď se prosím běžte nachystat na hodinu, stejně budu dnes ještě o projektu mluvit," řekne a ukáže na dveře.

No jasně kurva, to sem si moh myslet, že mě s tím pošle do hajzlu, takže si s tou blbkou budu muset psát ještě měsíc, no to mám radost. Odejdu teda rovnou do třídy a sednu si úplně do zadní lavice, kde sedím a čekám, než dorazí zbytek třídy včetně Baxtona.

„Krásný den, všem! Moji milí, dnes se budeme ještě jednou věnovat našemu sociálnímu projektu. Sice nevím, co vaše konverzace obsahují, zato ale podle statistik vím velmi dobře, že většina z vás na chatu tráví až žalostně málo času. A vzhledem k faktu, že tento projekt má trvat celý měsíc a činí většinovou část vaší známky, rozhodl jsem se jej ještě malinko rozvinout.

„Mám pro vás jeden úkol navíc. Abych si byl jist, že jste vedli s vaším partnerem alespoň pár minut smysluplnou konverzaci, rozhodl jsem se, že kromě eseje po vás budu chtít taktéž odpověď na pět otázek o vašem partnerovi."

„Otázka první zní: V čem je váš partner jedinečný?"

"Otázka druhá: Na co váš partner rád vzpomíná ze svého dětství?"

"Otázka třetí:  Jaký má váš partner sen?"

"A otázky čtyři a pět si můžete zvolit dle své libosti. Mohou být obecné, či směřovat přímo na vašeho partnera. Ovšem nesmí to být nic vulgárního ani urážlivého, to je vám doufám jasné."

"Nicméně, pokud se k některé z těchto otázek nedopracujete, rozhodně se nebudu zlobit, ani vám nebude snížena známka, chápu, že ne všichni studenti jsou tu tak otevřeni, aby si s někým neznámým psali o takto citlivých věcech. Ocenil bych ale, kdybyste si v případě nesplnění otázek dělali alespoň drobné poznámky z vaší konverzace, abych měl jistotu, že jste se na to prostě jednoduše nevykašlali."

The ProjectWhere stories live. Discover now