3.3 (Ara Bölüm)

37.2K 1.7K 765
                                    

Deniz'den;

Eve girdiğimizden beri Ayaz gitmesin diye kırk takla atıyordum. Şuan aşırı kötü haldeydi. Berke de aynı şekilde. Saat gecenin kim bilir kaçıydı ama onlar motorla hastaneye gitmek istiyordu.

"Gitsek iyi olacak." Ayaz'ın koluna yapıştım. Giderlerse başlarına bir şey gelirdi falan. Berke'nin gözü uykusuzluktan kıpkırmızı olmuştu. Bu halde kesin başlarına bir iş gelirdi.

"Olmaz. Şimdi yatıp uyuyacaksın. Berke, sen de. Hadi uyumaya."

Ayaz itiraz ederken kolundan tutup odaya sürükledim. Sarı saçlarını dağıtırken yorgunluktan göz altında oluşan morluklara bakıyordum.

"Sakin ol. Ailesi yanında zaten. Hem Dila da orada."

Bakışlarını bana çevirdi. Kayaya bakıyormuş gibi bakıyordu. Sanırım Alkın'ın düşmesinden en çok etkilenen kişi Ayaz olmalıydı.

"Sadece düşmüş Ayaz. Sakin olmalısın. Kardeşine bir şey olmadı."

Parmaklarımı göz altına getirdim ve yavaşça okşadım. Yüzü gerildi bir anda. Dişlerini sıktığını fark edebiliyordum.

"Öyle di mi? Aynen öyle."

Beni sardı ve saçıma birkaç öpücük bıraktı. Siniri bir anda geçmiş gibi gözüküyordu. Rahatlayarak sıcak kolları arasına yavru bir kedi gibi sokuldum.

"İlk defa böyle bir şey oluyor. Aklımı Alkın'ı yerde yatarken gördüğümde yitirdim. Sinirle ne halt yedim onu bile bilmiyorum."

Başımı kaldıracaktım ama izin vermedi ve çenesini başımın üstüne dayadı. Ben de kalp atışlarını dinleyerek gözümü kapattım.

"Bütün suç sanki Dila'daymış gibi kıza da bağırdım. Kafama sokayım."

"Sinirliydin sadece. Dila'dan özür dilersin biter her şey."

Başıma tekrar bir öpücük bıraktı ve beni saldı. Yatağa geçtiğinde ben de yanına gittim ve sarıldık.

"Dikkatli ol tamam mı? Her zaman dikkatli ol." Ayaz beni başıyla onayladı. Gözleri kan çanağı olmuştu onunda.

"Sen de dikkatli olacaksın. Bak yaz bitecek, okulda sevmediğin insanlar olacak. Kavga yok. Sana zarar verecek hiçbir şey yok."

"Tamam... ama sana bakan kız olursa çekerim fişini."

Birkaç saattir ilk defa güldü. Hafif aralık gözlerini açmakta zorluk çekiyorken daha da tatlıydı. Zor duran göz kapağım dayanamadı ve kendisini bıraktı.

Ayaz'ın cevabını bekleyemeden uyku alemine geçiş yaptım.

🌟🌟🌟

"Canlı yayın yapsanıza. Salmıyorlar bizi. Siz gelene kadar bari iyi mi Alkın bakayım."

Ayaz, telefonu elimden almış Dila'ya zorla canlı yayın açtırmaya çalışıyordu. Ayaz kesinlikle kardeşi gibi olan arkadaşlarını aşırı önemsiyordu.

Dün gece hiç uyumamış mesela. Ben uyurken beni izleyip Alkın'ın iyi olduğunu düşünmeye çalışmış. Kesinlikle ona daha da aşık oluyordum. Yavaş yavaş onun nasıl iyi biri olduğunu görüyordum.

Anonim: Yıldız TozuWhere stories live. Discover now