2.9

38.5K 2K 839
                                    

Aramızdaki sessizlik büyürken diyeceği şeyden kesinlikle çok korkuyordum. Bizimle dalga geçmesini o söylemişse eğer...

Cümlenin devamını kafamdan attım hemen. Bunu yapacak biri değildi. O Alkın'dı, bunu yapmazdı. Yani... sanırım.

"Çok sinirlenmiştim. Yine kavga etmiştim Görkemle. Sinirle konuşuyorduk ikimizde. Hiçbir kavgamız bu kadar büyümedi bizim. Hiç gerçekten kavga etmedik. On birinci sınıfın başıydı."

Bakışları uzaklara daldı. Anlatacağı şey beni korkutuyordu. Birkaç derin nefes aldı ve bakışlarını bana çevirdi.

"Sanırım... bundan sonrasını anlatacak kelimem kalmadı. Yazarak anlatsam?"

Sadece başımla onayladım onu. Bana sırtını döndüğünde ben de onun gibi döndüm. Sırtlarımız birbirine yaslanıyordu. Titreyen ellerim ile anonimin engelini kaldırdım. Telefonu seslideydi. Yazdığını minik tıkırtı seslerinden anlıyordum.

WhatsApp bildirimi geldiğinde derin bir nefes aldım. Birkaç gündür anonim eksikliğini hissediyordum. Ama aslında hep onunlaydım. Garipti bu his.

Anonim: Daha okul yeni açılmıştı. O sıra senin hangi sınıfta olduğunu bilmiyordum. Görkem de söylememişti. Bana senin konunu açınca dellendim.

Anonim: 'Açıl şuna artık. Seni bulunca yapışacak' dedi. Ben seni o kadar yıl uzaktan izlemiştim ve bunu yapmayacağını biliyordum.

Anonim: 'Manyak mısın Görkem? Sence o böyle mi yapar?' diye çıkıştım ona. Görkem ise gülüp dalgaya verdi.

Anonim: 'Peşinde kızlar geziyor Alkın. O mu sana bakamayacak?' dedi bana. Seni küçümsemesi o kadar sinir etti ki beni dayanamadım laf kavgası yaptım bununla

Anonim: 'Onun hakkında böyle konuşamazsın' dedim. 'İstediğim kişi hakkında istediğim gibi konuşurum' deyip güldü. O bu konuda özgürdü. Öyle düşünüyordu yani.

Anonim: 'Dila'ya bir bok diyemezsin, diğerleri umurumda değil. Git sınıftan birine tak bana ne.' Dedim. Keşke demez olaydım. Onun sınıfında olduğunu bilmiyordum. Ondan nefret ediyorum.

Mesajları tek tek okudum. Demek o sataşmalar bununla başlamıştı. Garip bir duygu bedenimi geziyordu. Neden... neden bu kadar gıcık olmuştu ki Görkem? Ne yapmış olabilirdim ona?

Siz: Peki neden o zaman açılmadın? Ya da neden on bir sonu? Neden on iki sonu değil?

Anonim: Aslında o mesajı atmayacaktım. Ayaz mesajı atmam gerektiğini söyledi. Görkem'den sınıf grubunda olan konuşmalar elimize geçmişti çünkü. Bir şansım olsun istedim. Belki... beni severdin

Anonim: Seni takip ediyordum. Bazen karşılaşıyorduk başını bile kaldırıp bana bakmıyordun. Takip ettiğimi bile fark etmiyordun. Ben asla açılmayı planlamadım, yıldız tozu...

Siz: Neden anonim işine girdin ki?

Anonim: Çünkü beni Alkın olarak sevmeyecektin. İlk dakikadan daha bana önyargılı davranacaktın ki yaptın.

Siz: Görkem'in arkadaşıydın. Hemen kollarının arasına girmemi falan mı bekliyordun?

Anonim: Hayır tabii ki... sadece... gülümseyebilirdin. Seni kaçırmışız gibi bakıyordun bize. O saniye korktum biliyor musun? Kimliğimi öğrenmenden korktum. Eğer daha önce öğrenseydin benden nefret edecektin.

Siz: Şuan etmediğimi nereden biliyorsun?

"Nefret mi ediyorsun?" Kafasını bana çevirdi ve şaşkınlıkla baktı. Yüzümü buruşturdum.

Anonim: Yıldız TozuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin