30. Bölüm &Bitti tamamı. Evin'le Murat aşkı bitti&

40.9K 1.4K 258
                                    


Murat'ın ağzından..

Puslu bir gecede, dolunayı seyretmek varken. Ben sende buluyorum kendimi, her seferinde. Gecenin zifiri karanlığında, savruluyor olmam, korkutmuyor beni. Avuçlarıma saplanan hançerleri, söküyorum tek tek yüreğimden. Adı belirsiz gecelerde, adı belirsiz sabahlara savruluyorum.
Adı belirsiz, şehirlerde. Koşuyorum peşin sıra, gecenin bir vakti. Belki de sana, koşuyorum bilmiyorum. Belli belirsiz akşamlarda... Belli belirsiz, saatlerin kıyısından geçiyorum çaktırmadan belki de... Bakıyorum hayatıma.
Bakıyorum kendime. Bakıyorum geçmişime... Ve, gülümsüyorum,Hayatın içinden, Sarı sarı çiçek açmış baharlardan, çıkıp geliyor yalnızlıklarım.
Vuruyor beni, bir zelzele misali.
Darp ediyor, samimiyetsiz gecelerde,Samimiyeti eksilmiş, cümlelerde. Virane gönüllerde.
Kayboluyorum yine,Yorgun düşmüş, ömürlerde,Yitik akşamlarda,
Tükenip giden, zamanlarda.
Ve, Umursamıyorum tabii ki..

O kadar sinirliydim ki gözüm hiçbir şey görmüyordu. Bazen Evin'in bu çocuksu planlarına anlam veremiyordum, tamam benimle oyun oynadın da eline ne geçti, beni sinirlendirmekten ve kızdırmaktan başka. Aklınca bana meydan okuyordu. Sinirle derin bir nefes verdim ne olursa olsun bana oynadığı oyun hiç hoş ve adil değildi. Benden intikam mı almak istiyordu? Tamam başka türlü olsaydı ya, böyle olması mı gerekiyordu. Onun kalbini daha fazla kırmamak için evden çıkmıştım çıkmadan önce üstümü değiştirmiştim. Kafamı dağıtmam lazımdı bu geceyi unutmalıydım.
Arabadan indim ve kapıyı kapatırken sonra barın içine girecekken kapısındaki güvenlikler beni görünce başları ile selam verdiler. Hızlı adımlarla içeri girdim, etrafta deli gibi dans eden insanların arasından geçtim ve bar taburelerin birinde oturdum. Serkan'a elindeki bardağı bir tane kadına verdi. Başını çevirip bana bakmadı ile bende ondan bir bardak içki istedim.
Serkan hemen başını salladı ve içkimi bir bardağa koydu ve o bardağı da önüme bıraktıktan sonra konuşmaya başladı.

"Hoş geldin abi, kaç aydır nerdeydin hiç gelmiyordun, uğramıyordun buraya. Arkadaşlarla seni çok merak etik."

"Sanane lan, gelip gelmememle!" Dedim sesimi yükselterek. Serkan ona birden yükselmamle kaşlarını şaşkınlıkla çattı.

"Bir şey demedim abi kızma." Dedi benim aksime onun sesi çok sakin çıkmıştı.
Onu umursamadan içki bardağını elime alıp bir dikişte içtim ve bardağı yine serkan'a uzatım.

Gözlerimi kapattım ve yedinci bardağımı da alıp kafama diktim. Artık tamamen sarhoş olmuştum. her şey ikişer gözüküyordu gözüme. Güya içkiyi bırakacağım diyordum, ama çok emin konuşmamak lazımmış, yine bu lanet şeyi içmeye ve kendimi sarhoş etmeye başarmıştım. Birden yanımda bir hareketlik hissetim de başımı çevirip gördüm kişiyle gözlerimi kapattım ve başımı iki yana salladıktan sonra açtım ve yine karşımdaki insana baktım. onun olduğundan emin olduktan sonra kaşlarımı sinirle çattım ve soğuk bir ses tonuyla konuşmaya başladım.

"Senin burda ne işin var?" Dediğim an karşımdaki boş tabureye oturdu ve başını çevirip bana baktı.

"Seni çok özledim Murat." Dediği şeyle öfkeyle derin bir nefes verdim. Bu kız ne yapmaya çalışıyordu şimdi? Hayır yani amacı neydi. Başımı çevirdim ve viski bardağımı elime alıp demir kadar soğuk bir ses tonuyla konuştum.

"Ama ben seni hiç özlemedim, şimdi defol git başımdan!" Anlama kıtlığı vardı galiba. Ne söylersem söyliyeyim defolup gitmiyordu başımdan bir türkü.

"O kızın seni mutlu etmeyeceğini biliyordum. Niye Murat, niye o kız yüzünden beni sildin? Hemde ben seni o kadar çok severken." Öfkeyle derin bir nefes verdim ve elimdeki viski bardağını serçe bırakıp ona döndüm.

BERDEL  { TAMAMLANDI }Where stories live. Discover now