25. bölüm ♧Kuma istemiyorsan bir çocuk yapmaya başla buke♧

61.1K 1.7K 418
                                    

Şu hayatta en mutsuz insan; İnsanların ne düşüneneceğini düşünerek yaşayan insandır. Bir kere bile olsa kendine sormalısın ben ne istiyorum, ne düşünüyorum diye..
Bu benim hayatım, benim mutluluğum ya da benim mutsuzluğum diyebilmelisin! Başkalarına değil de sadece kendine sormalısın.
Belki hayat seni sürekli çiçekli kapılarla karşılamayacak ama en azından kendi çiçeğini başkalarını düşünerek soldurmayacaksın. Hayallerini sınırlandırmayacak, mutlu olmak istiyorsan kendi gökyüzünü kendi yıldızlarınla dolduracaksın.
Çünkü;Sen kendine lazımsın, sen yüreğinin umudusun. Bir elinle diğerini tutup dolaş demiyorum sana;
ellerini birleştir duanı avucuna koy diyorum. Duanın gücüne inanırsan eğer o zaman altından kalkamayacağın ne dert kalır ne de keder.
Sonra; Allah'tan gelene ya şükret ya da sabret. Yoksa başka türlü çekilmez bu dünyanın yükü..

İçim kıpır kıpırdı. Kalbim deli gibi atıyordu. Birden ağzımdan çıkan şeyle önce idrak etmesem de sonradan ona ne istediğimi idrak etmeye başladım. Evet bizim için erkendi ama ben istiyordum. Murat ağayla gerçekten karı koca olmak, bir çocuğunuzun olmasını çok istiyordum. Zaten ilerde olacaktı ben sadece erken olsun istedim, ne olursa olsun o bir ağayı ve bu iş hemen olmazsa onu kaybedebilirdim. Başka bir kadınla paylaşabilirdim onu. Ben onu başka bir kadınla paylaşmak istemiyordum paylaşamazdım da. Dediğim şey Murat'ın yüzünde küçük bir şok etkisi yarattı. Murat şok olmuş bir yüz ifadesiyle bana bakıyordu. Hiçbir mimiği oynamıyordu. Düz bakışları ile yüzüme, gözlerimin içine bakıyordu. Neden bir şey demiyordu ki, ben onun söylemek istediği ama bir türlü söylemediği şeyi söylemiştim. Ama onun böyle put gidi durup yüzüme bakması çok saçmaydı. Hiç olmazsa bir şey söylemesi lazımdı. Onun susması mideme kramp girmesine sebep oluyordu. Derin bir nefes içime çektim ve çektiğim nefesi geri verdim.
Murat kendine gelmiş gibi gözlerini kapatıp geri açtı ve boğazını temizleyip konuşmaya başladı. İlk başka konuşmakta zorlansa da sonradan kendine geldi.

"Sen buna daha hazır değilsin Evin." Dedi net bir ses tonuyla. Yutkundum ne demek istiyordu bu? Hazır olmazsam sana neden çocuk istediğimi söyleyeyim ki? Gözlerimi Murat'an çekmeden kendimden emin bir ses tonuyla konuşmaya başladım.

"Nerden biliyordun kendimi buna hazır hissetmediğimi Murat!?" Ellerimi uzatıp elini tuttum ve yine gözlerimi onun ela olan gözleriyle birleştirdim. Ve konuşmama kaldığım yerden devam ettim. " İster inan ister inanma ama ben senden bir çocuğum olmasını çok istiyorum, düşünsene Murat ikimiz den bir parça olsa ne güzel olur?" Dediğim an Murat'ın yüzünde küçük bir tebessüm oluştu ama hemen kayboldu o tebessüm. Ellerini elimden çekerek.

"Gözlerin, gözlerin öyle söylemiyor. Evin sen buna daha hazır değilsin, sırf ben çocuk istediğim için sende istiyorsun." Demesi ile Murat'a bir adım attım ve sağ elimi kaldırıp Murat ağanın yüzüne koydum. Bana bakmasını sağladıktan sonra konuşmaya başladım.

"Gözlerimin ne dediği önemli değil, benim ne istediğim önemli. istiyorum Murat! Ben bir çocuğumuzun olmasını çok istiyorum. Artık seninle bir ailemiz olsun gerçek karı koca olalım. Sen ben ve çocuğumuz, kocaman mutlu bir aile düşünsene ne güzel olur." Dememle bu sefer kocaman gülümsedi onun o muhteşem gülümsemesini gördükten sonra bende gülümsedim. Murat yanağında ki elimi alıp avcunun içine küçük bir öpücük kondurduktan sonra bana baktı. Şu an o kadar mutluydum ki her an yere düşüp bayılabilirdim. Murat birden elini belime koyup beni kendine çekip sarılacakken aklıma gelen şeyle elimi Murat ağanın göğsüne koyup bana sarılmasına engel oldum. Yaptığım bu hamle ile Murat tek kaşını kaldırıp bana baktı. Yüzündeki küçük şaşkınlıkla. Ne olursa olsun onunla beraber olmadan önce Murat'a bu soruları sormam lazımdı. Merak ediyordum benimle evliyken o kadına dokundu mu diye. Derin bir nefes verdim, öğrensem ne değişecekti? Onu hayatımdan çıkarıp atacak mıydım yani. Hiçbir şey yapamayacaktım ama yine de merak ediyordum. Bunu merak etmem yanlış değildi, olamazdı da. Boğazımı temizleyip merak ettiğim soruyu ona sordum büyük bir merakla. İnşallah istediğim düşündüğüm cevabı alırım ondan.

BERDEL  { TAMAMLANDI }Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum