11. Bölüm ♣Bırak beni pislik herif♣

74.5K 2.3K 240
                                    

Düzenlendi



Bir insan ne kadar ağlayabilirdi? Ne kadar üzülebilir veya isyan edebilirdi. Peki ben, ben bu bataklıktan ne zaman kurtulacaktım? Beni ne zaman anlayıp seveceklerdi? Ailemin yaptığı şeyden beni neden sorumlu tutuyordu? Bana bu acıyı neden yaşatıyordu? Şu an iki duvar arasına sıkışmıştım kaçmak istiyorum her şeyden herkesten kurtulmak. Peki kaçarsan kurtulabilir miydim, Herşeyi geride bırakabilir miydim? Bırakamazdım! Bu benim kaderimdi Allah'ın bana verdiği bir sınavdı bu. Geçmemi istiyordu ama nasıl geçecektim?! Beni istemeyen gözünde zerre değerim olmayan bu adamın yanında ne kadar durabilirdim, buna ne kadar dayanabilirdim? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Çünkü ben artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Hayat, benden ayrılmasıyla boşluğa düşmüş gibi oldum. Hayat, yüzüne acı bir tebessüm ekleyip elleriyle gözyaşlarımı sildi. O ne kadar silerse silsin yerine yenileri geliyordu. Hayat,elini çenemin altına koyup başımı kaldırdı ve ona bakmamı sağladı. Ona bakmamak için gözlerimi ondan kaçırdım. Hayat, bu hareketimden dolayı kolumdan tuttu ve beni aynanın karşısına geçirdi! Gözlerimi etraftan çekip kendime baktığımda yutkundum ve başımı eğdim. O kadar çok ağlamıştım ki gözlerim kıpkırmızı olmuş ve şişmişti. Ben bu değildim! Bu kız ben olamazdım. Çok âciz görünüyordum. Nasıl birden bu kadar dağılmıştım?! Hayat başımı kaldırıp gözlerimdeki yaşları sildi ve söze nerden başlayacağını düşündü. Bulmuş olacak ki iç çekip konuşmaya başladı.

"Kendine bak evin! değmeyecek bir adam için akıttığın şu yaşlara bak. Bu sen değilsin! Sen âciz, ezik bir kadın olamazsın. Şimdi kendini toparla ve aşağı inelim. Onlara gerçek Evin kimmiş onu göster. "

Dediği şeyle Hayat'a bakmaya devam ettim. Doğru söylüyordu, ama aşağı inmek istemiyordum. Yüzlerini görmek, onlarla konuşmak bile istemiyordum. Onlarla artık aynı ortamda durmak midemi bulandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyordu. Tam bir şey söyleyecekken Hayat hemen sözümü kesip konuştu.

"Sakın söylediği o söze takılma! O onun ayıbı. Bir insan bu kadar güzel olan karısını başka bir erkek rakibine kuzenim diye tanıtmaz.Tanıtırsa da sonuçlarına katlanır. Zaten Çetin'i ben bilerek buraya getirdim. Çünkü Çetin biraz çapkın bir çocuk. Sana asılacaktır bakalım Murat ağa ne kadar dayanacak bu duruma."

Kaşlarım hayretle havaya kalktı. Hayat'a baktım! Bu kız gerçekten deliydi. Bilerek derken? Hayat ona şaşkınca baktığımı görünce güldü. Kendini toparlayıp konuşmaya başladı.

"Evin, gerçekten sen çok safsın! Yani Murat'ı kışkırtıcaz. Bakalım kuzenim dediğine pişman olacak mı?" Hiçbir tepki vermedim. Hem ben yalan söylemeyi asla beceremedim. Bu oyunlarda bana göre  değildi.

" Ben yapamam! Beceremem böyle işleri. Ben yalan söyleyemem hiçbir zaman da söylemedim, o ağa bozuntusu anlarsa ikimizi de bitirir bunu biliyorsun değil mi?" Hayat derin bir nefes verip bana bir adım attı.

"Anlamayacak! Hem senin hiçbir şey yapmana gerek yok. Kendin ol yeter. Dediğim gibi Çetin çapkın bir çocuk zaten. İtiraz istemiyorum git yüzünü yıka makyajını tazele aşağı inelim." Dedi konuşmayı kestirip atarak.

"Hayat yapamam." Dedim arkamı dönüp yatağa doğru gidip oturdum. Hayat kaşlarını çatıp hızlı adımlarla yanıma gelip karşımda durdu.

"Ne istiyorsun Evin. İkinci kadın olmak mı? Bak böyle devam edersen ne olur biliyor musun sana anlatayım. Yasemin çok zeki bir kadın, ne yapıp edip Murat'ın kafasına girip sana kuma olarak gelecek. Sen hep Murat'ın ilk karısı olacaksın evet ama o ve ailesi seni öyle görmeyecek. Murat senin kapını hiçbir zaman çalmayacak. Hep yalnız kalacaksın. Murat ve Yasemin'in mutluluğunu, çocuklarını nasıl büyütüklerine gözlerinle şahit olacaksın. Ve zamanla pişman olacaksın.  En kötüsü ise öleceksin bir odada! kimsesiz, tek başına. Bu böyle değişmez, ne kadar o adamı sevmesen de Yasemin ile olmasını engelleyeceksin. Kendine mecbur bırakacaksın. Zaten Murat seni zamanla görüp sevecek, sende seveceksin. Biz doğuluyuz Evin, sen bir aşiret, ağa karısısın. Senin artık ölün çıkar burdan, bunu unutma ve düşün ya hayatının sonuna kadar kocanla o kadının mutluluğunu izleyeceksin ya da onları ayırıp kendi mutluluğunu."

BERDEL  { TAMAMLANDI }Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin