34

103 5 0
                                    

*Nakamoto Yuta*

Mijn blik is uit het raam gericht, mijn gedachten heel ergens anders dan in de kamer waar ik nu zit. Ze deed raar, heel raar. Ze was hier niet om iets te bespreken voor die opdracht, nee daar had ze anders wel mee gewacht tot we elkaar weer zouden zien op school morgen. Maar waarom was ze hier dan wel? Gewoon om mij te zien?
Ik schud meteen mijn hoofd bij die gedachte. "Nee, zo is ze niet. Zoiets zal ze nooit doen." mompel ik tegen mezelf, ik bijt op mijn lip en denk diep na. Alles van wta er vanmiddag gebeurd is tot aan nu toe speelt zich als een soort filmin mijn hoofd af. Bij het moment dat Soo Yun mijn huis binnen stapte zet ik de film stil. "Ze kwam hier voor Sunmi..." merk ik op. "Ze wist dat Sunmi hier was, maar waarom zou ze komen? Om te vertellen dat Si Cheng haar zocht?" ik denk terug aan het antwoord dat ze me had gegeven toen ik haar vroeg naar haar relatie met Si Cheng. "We zijn gewoon klasgenoten, ik kwam hem toevallig tegen vanmiddag en had een klein praatje met hem, niks meer..." had ze gezegd, maar de blik in haar ogen verrade haar al. Soo Yun is echt heel slecht in liegen, daar ben ik ondertussen wel achter gekomen. Het verbaasd me dat ik nog steeds geen informatie van haar los heb gekregen. "Wacht maar, ik kom er nog wel achter..." fluister ik tegen mezelf, ik sta op van mijn bed waar ik op was gaan zitten en loop naar mijn boeken kast. Mijn ogen glijden over de vele titels heen, ze blijven hangen bij een boek dat ik een aantal jaren geleden van mijn vader heb gekregen, een boek dat alle informatie geeft over vampieren en mensen die betekking hebben tot vampieren, bijvoorbeeld beschermers. Ik pak het boek en sla hem open waarna ik begin met het lezen van het eerste hoofdstuk. Ik heb dit boek altijd onnodig gevonden, maar misschien is het handig als ik het toch een keertje ga lezen.

"Yuta?" er wordt op de deur van mijn kamer geklopt. "Mmmh?" als de deur open gaat doe ik niet de moeite om op te kijken van mijn boek, toch weet ik wie er in de deur opening staat. "Wat moet je?" vraag ik, misschien iets chagrijniger dan de beodeling was. "Onze ouders komen vanavond niet thuis, ze hadden gezegd dat jij wat te eten voor ons moest regelen. Het is al best laat en ik begin wel zin in wat te krijgen." een diepe zucht verlaat mijn lippen, ik klap mijn boek dicht en kijk naar de jongere jongen die voorzichtig naar me glimlacht. "Je kan wel een pizza bestellen." ik sta op van mijn stoel en loop naar mijn burea waar mijn portemonnee ligt, ik pak er wat geld uit en gooi het richting Jisung die het nog maar net weet te vangen. "Hier heb je wat geld." ik neem weer plaats op mijn stoel en open het boek op de juiste pagina.
"Wat lees je?" vraagt Jisung na een korte stilte, ik had eigenlijk verwacht dat hij weg was gegaan, maar nee hij staat nog steeds in de deur opening. Precies voor de lijn van mijn kamer. Hij heeft nog nooit gedurfd mijn kamer binnen te gaan, iets waar ik diep van binnen wel een beetje om kan lachen.
"Het is niet echt een boek wat jij interessant zou vinden." ik kijk de jongen aan. "Waar gaat het over dan?"
Een grijns verschijnt rond mijn lippen. "Het gaat over hoe je vampieren en hun beschermers makkelijk kan herkennen, belangrijke feiten over vampieren en waar ze vaak rondhangen. En het aller belangrijkste, hoe je ze het beste kan vermoorden."

VampWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu