10

177 5 0
                                    

*Hwang Soo Yun*

Met een zachte plof zet ik mijn rugzak op de tafel neer, eerlijk gezegd heb ik vandaag totaal geen zin om naar school te gaan. Gister avond kon ik maar niet in slaap vallen en dus zie ik er nu uit als een zombie door het slaap te kort. Ik trek het jasje van mijn uniform recht en ga op mijn stoel zitten. Mijn hoofd leg ik op mijn tas neer en langzaam sluiten mijn ogen. Het enige wat ik nu wil is slape, slapen en nog eens slapen. Maar de rust in de klas wordt al snel verstoord door een aantal smoezende meiden. "Kijk, daar is ie. Zullen we hoi zeggen?" hoor ik het meisje dat achter me zit aan haar vriendin vragen. "Nee, dat durf ik toch niet! We moeten hem maar niet lastig vallen zo vroeg in de ochtend." fluistert haar vriendin terug. Ik open mijn ogen en zie de reden van de onrust. Dong Si Cheng. Ik haal een diep adem. "Waarom moeten mensen mijn ochtend rust toch altijd verpesten?" mompel ik, ik draai mijn hoofd om naar het raam en kijk naar buiten. Een paar kinderen rennen lachend over het schoolplein naar de ingang van de school toe. Iets verder op zie ik een meisje op de grond zitten, ik kan zien dat er iets van een wond op haar knie zit. Het lijkt wel alsof ze gevallen is. Haar schouders schokken zachtjes en haar hoofd hangt naar beneden. Zou ze aan het huilen zijn? Zouden het die jongens zijn geweest die haar hebben laten struikelen? Ik klem mijn kaken op elkaar, op dit moment zou ik zo graag de klas uit willen lopen en naar haar toe willen gaan om te vragen of het goed met haar gaat. Ik zie een jongen naar haar toe lopen, een jongen die me bekend voor komt. "Wacht even, is dat Si Cheng?!" monpel ik in mezelf, ik draai me om naar d eklas en zie dat inderdaad zijn stoeletje vrij is. Als ik me weer naar het raam omdraai zijn de twee verdwenen. "Huh? Waar zijn ze?" ik trek vragend een wenkbrauw op, ik kijk eens goed maar ik kan ze niet vinden. "Zou dat zijn zusje zijn of zo?"
"Zit je nu tegen jezelf te praten?" hoor ik iemand vragen ik draai me om en kijk recht in het grijnzende gezicht van Taeyong. "Nee." antwoord ik snel. "Wat is er? Waarom zit je niet op je plek met je vrienden om te klooien?" Vraag ik snel voordat Taeyong om details gaat vragen en daar zit ik nu niet op te wachten. "Ik kom je zeggen dat de eerste les niet door gaat, de docent is ziek of zoiets. Iedereen is al weg maar jij had het blijkbaar niet gemerkt." antwoordt Taeyong en als ik het lokaal in kijk zie ik inderdaad dat iedereen al weg is.
Si Cheng komt het lokaal ingelopen en kijkt vreemd op als hij ziet dat iedereen al weg is. "De eerste les valt uit." verklaart Taeyong waarop hij knikt. De jongen knikt even, pakt zijn tas en loopt dan weg.

VampWhere stories live. Discover now