12

145 6 0
                                    

*Lee Taeyong*

Ik hijs mezelf uit het zwembad, mijn rode, natte haren plakken aan mijn gezicht vast. Ik haal een hand door mijn haren om ze zo voor mijn gezicht weg te halen.
Ik kijk even om me heen, het zwembad is leeg, op mij en een meisje dat iets jonger is na. Als ik even goed kijk zie ik dat het hetzelfde meisje is als die een paar dagen geleden aanbelde om te vragen waar ze precies was, hetzelfde meisje dat net nieuw bij ons op school zit. Haar naam heb ik een aantal keer horen vallen, was het niet iets van Sunmi?
Het meisje klimt uit het zwembad, een paar meter van mij vandaan, het eerste wat me opvalt zijn een paar brandplekken. Hoe zou ze daar nu aan komen?

Het meisje kijkt naar me op, recht in mijn ogen. Meteen kijkt ze weer weg. Een zachte glimlach verschijnt rond mijn lippen. "Hey, Sunmi was het toch?" bij het horen van haar naam kijkt ze meteen op. "Uhm... Ja." zegt ze zachtjes, ze knikt even. "Je belde een paar avonden geleden nog bij me aan om te vragen naar waar je was. Je bent nieuw in deze stad toch?"
Weer knikt ze even. "Hoe bevalt je de eerste week op onze school?" Sunmi slaat haar armen ove elkaar, waarschijnlijk om zo een gedeelte van haar blote lichaam proberen te verstoppen. Ik had niet verwacht dat ze zo verlegen zou zijn. De kleding die ze de eerste dag droeg, de uitstraling die ze heeft het past allemaal zo niet bij hoe ze zich gedraagt.
"Het is wel okay." antwoordt ze, haar stem zo zachtjes dat ik het bijna niet kan verstaan.
"Goed ik zie je wel weer eens." ik schenk haar nog een korte glimlach en draai me dan om. Ik loop de jongens kleedkamer in, op een van de bankjes staat mijn tas met daarin mijn kleding en een handdoek. Ik pak de handdoek en droog mezelf af voor zover het water niet al opgedroogd was. Die Sunmi is best een aparte meid, totaal niet wat ik van haar gedacht had. Ik kleed me om in mijn gewone kleding en verlaat dan het zwembad. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd even te zwemmen, even alles vergeten en genieten van de rust want in deze stad zijn er maar weinig die gebruik maken van het zwembad.

Met mijn sporttas in mijn handen loop ik naar buiten, de zon schijnt fel en je kunt prima in een t-shirtje naar buiten. Het begint zomer te worden en daar geniet ik van. Ik houd echt van mooi weer, mijn humeur is altijd tien keer beter als de zon schijnt.
Aan het einde van de straat zie ik Sunmi lopen, gekleed in een zwarte koltrui en een zwarte lange broek, het zwarte petje op haar hoofd is ook niet te missen. Ik trek vragend een wenkbrauw op en kijk haar na totdat ze de hoek om loopt en uit mijn beeld verdwijnt.
Iets zegt mij dat dat meisje nog eens heel interessant kan gaan zijn...

VampWhere stories live. Discover now