-.five.-✔️

5.8K 216 3
                                    

Byly jsme v kavárně a povídaly si. Bylo super si po dlohé době povídat s člověkem, který byl stejný jako já. Měly jsme toho tolik společného.

,,Už by jsme měly jít, za chvíli to začíná." kývla Tris k hodinám, které byly pověšené na zdi.

Přikývla jsem. ,,Na jaký horor vlastně jdeme?" zeptala jsem se, když jsme vycházely z kavárny.

,,Pravda nebo úkol, " pokrčila rameny Tris ,,mělo to celkem dobré hodnocení na netu." a zazubila se.

,,Super" řekla jsem sarkasticky. Nenáviděla jsem horory. Tenhle jsem viděla, teda jen trailer a měla jsem nahnáno i tak.

Nasedly jsme do auta a jely směrem ke kinu. Řeknu vám, byla jsem nervóznější, než když jsem měla jít k zubaři a to už bylo co říct. Zastavily jsme před velkou budovou, kde svítil velký, červený nápis CINEMA.

Vešly jsme dovnitř a vybraly si místa. Zaplatily a šly si koupit něco k jídlu a pití. Obě jsme si vzaly popcorn a colu. Kino tu měli hezčí, než u nás.

----o----

Ráno mě probudil budík v telefonu a já zoufale vylezla ze zahřáté postele. Při čištění zubů jsem se opět rozmýšlela, jestli má tohle všechno cenu a jestli někdo stojí o mojí existenci ve škole. Když jsem si zuby vyčistila, trochu jsem se nalíčila a dala si vlasy do dordolu, ze kterého vykukovaly neposedné prameny vlasů.

Nakonec jsem se oblékla do černých džín a zeleného svetru. Vzala tašku do školy a seběhla po schodech do kuchyně.

V kuchyni už snídal táta a četl si noviny ,,Dobré ráno, zlato. Jak jsi se vyspala?" zeptal se mě, jakmile si mě všiml a napil se ze svého hrnku, ve kterém bylo nejspíš jeho přeslazené kafe, jako vždy.

,,Ahoj. Dobře, a ty?" odpověděla jsem a mezitím si postavila vodu na čaj. Vzala z linky červený hrnek s bílými tečkami a dohadovala se, jakou příchuť čaje zvolím pro dnešní ráno.

,,Dobře. A jak bylo v kině?" optal se táta a mezitím odnášel svůj hrnek do dřezu.

,,Ale jo, šlo to." usmála jsem se na něj a hodila do hrnku sáček čaje. Pro dnešek to byl borůvkový.

,,To jsem rád. Už musím do práce, tak se měj hezky." zamával mi a vydal se do předsíně. Jen jsem mu zamávala na zpět a zalila čaj.

Měla jsem ještě 30 minut, než se měl uskutečnit sraz s Tris. Rozhodla jsem se, že navštívím opět kavárnu a taky Chrisovu sestru. Byla jsem nadšená, když jsem Paulu uviděla za pultem, usmívajíc se na mě.

,,No ahoj!" usmála se na mě, jakmile jsem došla k pultu a sedla si na barovou židličku.

,,Ahoj," opětovala jsem jí úsměv. ,,Co to dnes bude?" nadzvedla tázavě jedno obočí. ,,To co včera." odpověděla jsem a odložila si tašku. Jen přikývla a začala připravovat latte.

15 minut jsme si povíday o různých blbostech, jako byly například Pauly zážitky ze školy, nebo moje trapasy z minulých škol, díky nímž mě vyhodili. Následně jsem se porozhlédla po kavárně a spatřila hodiny, na nichž bylo 7:40. Rychle jsem si stoupla a zarazila se. Za pět minut na mě bude čekat Tris!

,,Alex? Jsi v pohodě?" uchechtla se Paula.

,,Ehm, jo. Já jen, že už budu muset jít, mám sraz s kamarádkou." odpověděla jsem a začala hledat v tašce peněženku.

,,Nech to na mě," usmála se na mě, když jsem jí podávala peníze.

,,Děkuju, ale to jsi nemusela." začala jsem peníze vracet do peněženky.

,,Stačí, že sem chodíš, aspoň se tu nenudím." mrkla na mě.

Nakonec jsme se rozloučily a já se rozeběhla ke škole. Ještě, že moje jediná obuv jsou botasky. Doběhla jsem ke škole a uviděla Tris, jak stojí u vchodu a čeká na mě. Koukla jsem na mobil a bylo přesně 6:45. Zamávala jsem na ní, aby si mě všimla a ona se vydala s úsměvem ke mě.

,,Neuvěříš, co jsem se dozvěděla!" vybalila na mě hned, co jsme se střetly.

Best DancerWhere stories live. Discover now