-.four.-✔️

6.5K 225 4
                                    

Když jsem přišla do školy, první cíl byl ředitelna, kde jsem musela podepsat a převzít všechny ty papíry a učebnice. Nedělala jsem to poprvé a na každé škole je to to samý. Tohle byla asi už moje 5 škola. Vše jsem tedy podepsala, převzala, poslechla si školní řád a všechny ty blbosti a vyšla na chodbu.

Jako další cíl, byla moje skříňka, a že mi to dalo tentokrát zabrat, protože tahle škola byla SAKRA velká.

Když jsem jí asi po 15 minutách konečně našla o dvě patra víš a snažila se jí odemknout, spadly mi všechny věci na zem. Ten den začíná skvělě!

,,Doprodele!" zařvala jsem po celé chodbě, až se někteří žáci otočili a pozvedli obočí. Chtěla jsem je okřiknout, ať si hledí svého a dál nadávat na ty věci, co mi spadly, jak jsou podělaný a začít kopat do skříňky, ale nemohla jsem si udělat hned první den průser. To by asi papánek už nedal.

Dávám tomu tak týden, než vybuchnu tak, že budu minimálně poslaná do ředitelny, aby si semnou "promluvili". S tátou jsem se vsadila. On tomu dává 3 dny, já týden. Musela jsem se zasmát, když jsme se vsázeli a smáli se všem mým výbuchům v minulých školách. Nedával mi to za zlé, samozřejmě nějaké to kázání přišlo, aby se cítíl jako lepší otec, ale přecejenom věděl, že to mám po něm, takže si z toho spíš dělal legraci.

,,Nechceš pomoct?" ozval se za mnou chraplavý hlas nějaké dívky. Otočila jsem se a spatřila jí. Byla to dívka o něco vyšší, než já se světlými vlasy, tetováním a piercingem. S tou si budu rozumět.

,,Ehm..Klidně?" odpověděla jsem nejistě.nMlčky jsme vše posbíraly a já to doslova hodila do skříňky.

,,Ty se s tím nepářeš, první den?" uchechtla se.

,,To to jde až tak vidět?" zaúpěla jsem a opřela si hlavu o zavřenou skříňku.

,,Co na to odpovědět?" zasmála se ,,Jsem Beatris, a ty?" pokračovala.

,,Alex," ozval se za mnou povědomý hlas..

,,Chrisi" otočila jsem si a vyčerpaně ho oslovila. Jen se uchechtl, zavřel skříňku a odešel. Otočila jsem se zpět na Beatris.

,,Tak už víš, jak se jmenuju." protočila jsem učima.

,,Takže Alex. Nejdřív mi řekneš, jaká je tvá první hodina, pak mi povíš o své osobnosti, a pak mi povíš, jak se sakra znáš s Chrisem, že si tě ve škole všiml!" vysypala to ze sebe a zlomyslně se ušklíbla.

,,My dvě si budeme rozumět." zasmála jsem se po chvíli, co mě Tris táhla do učebny Dějepisu, protože jsem zjistily, že máme polovinu hodin společných. Byla jsem ráda, že jsem někoho poznala.

,,To jo, ale jsme přesný opak. Já mám piercingy, tetování-.."

,,To mám taky" skočila jsem jí do řeči a pousmála se.

,,Aha?" řekla tónem, který se spíš ptal KDE?.

,,Makeup.. Obě moje ruce i krk jsou potetované, ale táta chtěl, aby byla první den za vzorňačku." vysvětlila jsem jí.

,,Tak to chci vidět!" vykřikla radostně ,,Konečně holka, která je stejná jako já, ale nefetuje a tyhle podobný věci-" zarazila se..

,,Ty dokážeš jednat na rovinu. Neboj se Tris, nejsem žádný narkoman." zasmála jsem se.

,,Díky bohu," zazubila se, když jsme vešly do učebny. Všechny pohledy se střetly na mojí osobu a já nasucho polkla.

,,Toho si nevšímej, přede je to." řekla mi tiše Tris a táhla mě za ruku k jedné lavici uplně vzadu. Obě jsme si sedly, vyndaly učebnice a začaly se seznamovat.

----o----

,,Takže abych to shrnula. Tvůj táta Chrise málem přejel, když jste se přijížděli? Pěkné přivítání!" zasmála se Tris. Už jsme za sebou měly čtyři hodiny a postupně se dostávaly ke všemu, co o mně Tris chtěla vědět.

,,Jo, to jo. Ale něco mi na něm nesedí, jako by něco skrýval." ohlédla jsem se po třídě a spatřila Chrise, na němž seděli dvě holky ze třídy a lísaly se po něm. Měli jsme delší přestávku, a i když byl Chris z jiné třídy, neodradilo ho, aby nebalil holky z nižšího ročníku. Musela jsem pokrčit nos, když jsem viděla, jak mu jedna z dívek něco zašeptala do ucha a následně ho zkousla. Bylo to nechutné.

,,A to tě k němu přitahuje." vrátila mě do reality Tris a já se na ní nechápavě podívala, jelikož jsem nechápala, o čem mluvila. ,,Chris je jedno velké tajemství, které vidí všichni a všechny holky to přitahuje. Stejně jako tebe." zopakovala a zabořila mi prst do hrudi.

,,Ne, to rozhodně ne." zakroutila jsem hlavou a znovu se po něm ohlédla.

,,Lžeš, ale drž se toho. Chris není na vážné vztahy, jako většila kluků v naší škole," uchechtla se ,,je to sukničkář, ale toho jsi si jistě už všimla sama." zasmála se. Jen jsem zakroutila hlavou a uchechtla se. Byla až moc všímavá, což bylo určitě jedno velké plus. Věděla o všech všechno. Možná to bylo vlastně trochu děsivé.

----o----

Po škole jsme se s Tris dohodly, že někam zajdem. Chtěla pozvat i její kamarádky, ale ty dnes už něco měly. Možná mě to trochu uklidnilo, bylo by to na mě za dnešek až moc seznamování.

Domluvily jsme se, že nejdřív zajdeme do kavárny, a pak do kina. Dokonce mě přemluvila na horor, což jsem moc v oblibě neměla. Další věc, ve které mě přemluvila, bylo moje tetování. Musela jsem si tedy doma smít všechen make-up, z čeho nebyl můj tatík moc nadšený, ale Tris to prostě chtěla vidět.

,,Tati, tak já jdu.. Jo?" řekla jsem, když jsem si šla do kuchyně pro mobil, který jsem tam nechala.

,,Jo, jen jdi. Na stole jsem ti nechal nějaké peníze, tak si je vem. Užijte si to." uslyšela jsem z obýváku. Došla jsem ke stolu a vzala peníze, co mi táta dal.

,,Děkujuuu" zakřičela jsem ještě nazpět. Vyšla jsem ven a čekala na Tris, která se pro mě měla stavit.

,,Alex! Nastup" uslyšela jsem najednou. Z otevřeného okénka spolujezdce vykukovala Tris a smála se na mě.

,,Už jdu" otevřela jsem dveře od auta. Měla tmavě černé Audi, které se mi vždy líbilo, ale já byla spíš na motorky a čtyřkolky - po tátovi.

,,Tak ukaž!" zavískala zvědavě a pohupla si na sedačce. V některých věcech byla jak malé dítko, ale bylo to celkem roztomilé, když si to srovnám se zbytkem její povahy.

Ukázala jsem jí prvně můj krk. Měla jsem tam menší růži, která trochu vykukovala z vršku lemu mojí koženky. Tu jsem si nechala udělat, když máma odešla. Milovala růže, stejně jako já. Bylo to pro nás dvě jako talisman, který spojoval na kilometry daleko. Měly jsme toho spolu tolik podobného. Ale i tak odešla.

Dále jsem jí ukázala mojí potetovanou ruku s různými znaky. To jsem si nechala udělat, když jsem skončila s tancem. Kvůli jedné - pro mne dřívě velmi důležité - osobě. Kvůli ní jsem skončila s tancem a byla nejméně rok v nemocnici. Když jsem se dostala z nemocnice, odstěhovali jsme se a já si udělala tohle tetování na důkaz, že mi nové tetování obstará nový život. Udělala jsem posmutnělý výraz, když jsem si na to vzpomněla.

,,Jaký to má význam se dneska asi nedozvíme, viď?" usmála se na mě a pohladila mě po ruce. Jen jsem se na ní pousmála a ona nejspíš pochopila.

,,To tetování máš hezké a sedí k tobě. Já mám po těle to, co mě zrovna napadlo, ale je to moje podstata." začala dál rozvádět konverzaci.

Best DancerTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon