Epiloog 4 | Dagelijks leven

53 20 7
                                    

Mandy werd wakker. Ze liep gelijk naar Jason zijn kamer.

'hey, wakker worden kind?!', schreeuwde ze. Jason moest lachen. 'Mama', zei hij nog steeds lachend. Jason en Mason waren al 16. Nadat Mandy hem wakker gemaakt had ging ze naar Mason zijn kamer. 'wakker worden slaapkop', zei ze wat zachter. Mason kreunde. Hij was niet zo'n ochtend mens.

Mandy liep als laatste naar Sarah

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mandy liep als laatste naar Sarah. Ze zat al helemaal klaar in haar kamer te Instagrammen. Sarah was altijd heel erg verantwoordelijk geweest. Ze wilde altijd alles zelf doen en ze was altijd al klaar. De jongens waren meestal om 07:00 wakker. Mandy een halfuurtje eerder. Maar Sarah die was rond 05:30 al wakker. Ze ging ook erg vroeg naar bed. Sarah was 13 en ze zat in de vierde. Ze deed het erg goed op school. Ze had bijna haar VWO diploma.

Met de jongens ging het ook wel goed

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Met de jongens ging het ook wel goed. Mason had zijn Havo diploma al. Hij studeerde voor advocaat. Jason had zijn VWO diploma ook al. Hij studeerde voor dingen met computers. Hij had ook een passie voor muziek. Hij verdiende rond de 10 000 per maand alleen al aan zijn muziek.

Mandy ging naar de douche. Nadat ze klaar was ging ze de kamers nog een keer checken. Jason was al beneden. Sarah ook al. Maar Mason nog niet. Mandy had een verrassing voor hem. Ze pakte een grote emmer water. Dat gooide ze over hem heen. Ja, Mandy was een rare moeder. Maar wel een hele toffe. Mandy kreeg een grappige reactie van Mason terug. 'WTF MAM!', Mandy kon haar lach bijna niet inhouden.

Een halfuur later zaten ze met z'n vijven te ontbijten. Daarna gingen Jason en Mason weg met ieder hun eigen auto. Mandy bracht Sarah naar school. Daarna ging ze naar het dierenasiel. Mandy was al 38 dus het modellenwerk was een beetje vervaagd. Nu werkt ze bij een dierenasiel. Het verdiende niet erg goed. Maar dat maakte haar niets uit. Ze hadden genoeg geld en dit werk maakte haar gelukkig.

Ze liep naar binnen. Daarna pakte ze spullen om schoon te maken. Ze liep daarna met de spullen naar de hokken van de honden. Ze liet ze één voor heen naar buiten via een luikje. Dan maakte ze het hok schoon. Daarna ging ze naar de volgende. Zo hok na hok. Nadat ze klaar was pakte ze het eten voor de honden. Nadat ze ze eten gegeven had ging ze naar de katten. Ze ging met een dwijltje langs alles. Daarna knuffelde ze de katten nog even. Uiteindelijk ging ze naar de 8 konijnen die ze hadden. Sommige mensen denken dat getamde konijnen terug de wildernis in kunnen. Het gebeurt erg vaak. Maar dan overleven ze het niet. Want ze zijn gewend om eten te krijgen en drinken. Daardoor verhongeren ze. Mandy gaf de konijnen nog wat eten en drinken. Daarna ging ze naar de twee paarden die ze hadden. Wie zou er nou paarden op straat zetten? Nou, iemand had twee paarden. Hij wilde ze niet meer. Die meneer had geen hart. Ze waren gevonden in een bos. Dichtbij het asiel.

Na Mandy haar werk ging ze naar huis. Thuis maakte ze alles nog even goed. Daarna ging ze naar Rose toe. Zij en Milan waren immers gescheiden. Maar Rose was gelukkig opnieuw begonnen. Ze heeft een nieuwe man kunnen vinden. Levi is inmiddels al 15 bijna 16. Rose is al 8 jaar getrouwd met haar nieuwe man Marco. Ze heeft Milan achter zich gelaten. Levi en Milan hebben geen contact. Van Rose mocht het wel. Maar Levi wilde niet.

Mandy ging met haar auto naar Rose toe rijden. Ze heeft een dochterje van 4. Die is van Marco en zij. Ze kam gelijk naar de deur. Mandy begroette haar zwager, nichtje, neefje en zus. Daarna ging ze met Rose weg. Ze zouden naar de bioscoop gaan samen. Voor een zussenmomentje.

Ze liepen de hal binnen. Ze liepen naar een winkeltje om wat popcorn te halen. Nadat ze popcorn gehaald zag Mandy iemand die ze niet wilde zien. Hij was veranderd maar Mandy vond hem nog steeds eng. Al die dingen die hij gedaan had. Hij merkte haar op. Hij liep naar haar toe. Mandy ademde diep in en uit. Hij zal vast veranderd zijn na 20 jaar. Probeerde ze zichzelf toe te praten. Hij stond nu voor haar. 'hey, ik wilde me excuses aanbieden Mandy. Ik was mezelf niet. Ik had hele erge gevoelens voor je gehad. Daardoor deed ik dingen die niet konden. Ik snap het als je me niet wil vergeven', zei hij.

Daan was veranderd. Hij droeg een witte nette blouse en een zwarte nette broek. Mandy vertrouwde hem niet helemaal. Maar ergens wel. Mandy knikte. Ze pakte Rose bij haar arm en ze gingen de zaal binnen waar hun film draaide. Ze gingen zitten en ze keken naar de film.

Na de film bracht Rose hun weer naar huis. Tijdens de rit hadden ze het nog over het één en ander. Maar niet iets bijzonders. Mandy had nog niet verteld aan Rose dat dát Daan was. Ze vertelde het toen ze stilstonden voor Mandy haar huis. Rose die werd even helemaal bleek. Mandy zei dat ze het niet erg vond. Ookal vond ze het wel. Maar door de jaren heen was ze het een beetje vergeten.

Mandy deed de deur open van haar huis. Ze zag Jason, Mason, Sarah en Jonathan al eten. Mandy lachte. Ze ging naast Sarah en Jonathan zitten. Jonathan had pasta met champignons en blauwe kaas gemaakt. Het was werkelijk verrukkelijk. Sarah, Mason en Jason vonden dat ook.

Mandy keek met Sarah een romantische film. Het was erg gezellig.

Opeens hoorde Sarah iets van boven komen. Ze deed de deur van Mason zijn kamer open. Ze zag iets wat ze nooit meer wilde zien. 'WTF BEN JE AAN HET DOEN, VIESPEUK!', schreeuwde ze naar Mason. Hij zat op bed met zijn laptop zo dat Sarah het net kon zien. Hij draaide hem. Zodat ze hem niet meer kon zien.

Mandy hoorde wat van boven komen. Het was al redelijk laat. Ze zei dat iedereen moest gaan slapen. Mandy en Jonathan deden nog even hun "dingetjes". Daarna gingen zij ook slapen.

Achtervolgd door de liefdeWhere stories live. Discover now