Truth or dare

62 21 7
                                    

Die ochtend werd Mandy wakker. Ze douchte zich vlug en trok haar kleren aan. Daarna ging ze naar Jonathan om te ontbijten. Hij had verse croissants gemaakt. Mandy ga toe. Ze had nog nooit een jongen zo goed zien koken of bakken. Na het ontbijt bracht hij haar naar school. Inclusief hijzelf natuurlijk.

Op school aangekomen ging Mandy gelijk naar haar vriendinnen toe. Ze gaf hun een knuffel. Daarna gingen ze naar hun kluisjes. Mandy hoefde geen boeken te pakken. Want de eerste les had ze musicallessen. Wat Mandy helemaal geweldig vond. Zingen, dansen acteren. Eén van haar lievelingsdingen. Het boeide haar niet wat anderen vonden. Dan stak ze gewoon haar tong uit.

Na de musicallessen had Mandy Wiskunde. De tijd vloog voorbij. Voor ze het wist zat ze in het lokaal voor Nederlands. Dat haatte ze echt zo erg! Maar ja niks aan te doen.

Er was een uur uitval, omdat de docent Duits ziek was. Dus ging Mandy met de meiden naar een cafeetje. Daar bestelden ze wat. Daarna moesten ze zich weer haasten naar school. Want ze moesten ze volgende lessen wel halen.

Mandy had die middag afgesproken om met Alice en Dalila bij Angelique te gaan slapen. Het was immers bijna weekend.

Jonathan bracht Mandy eerst naar huis. Zodat ze haar spullen konden pakken. Daarna kwam Angelique haar moeder haar ophalen. Ze was erg, heel erg aardig.

Bij Angelique aangekomen ontmoette ze haar familie. Haar vader was niet meer tussen ons. Wat haar hart brak. Ookal wist ze dat haar ouders er ook niet voor haar waren. Maar het voelde gewoon niet goed. Angelique had een hele lieve moeder en twee broers. Ze waren een tweeling. Maar ze leken niet heel erg op elkaar. De ene jongen had roodbruin haar, net zoals Angelique. De andere had goudblond haar, hij leek erg op zijn moeder.

Mandy had doorgekregen dat de blonde jongen, Chris heette hij. Wel een oogje op haar had. Zij natuurlijk niet op hem, want zij had met Jonathan. En de andere jongen, met roodbruin haar, die heette Matthew. Hij had wel een oogje op Alice. Dat zag je van een kilometer afstand.

Ze gingen eerst hun bedden klaarleggen. Niemand had iets meegenomen qua matjes of iets. Dus moest één van de meiden bij Chris op de kamer. Omdat hij een tweepersoonsbed had, Matthew niet. Angelique had ook een tweepersoonsbed, waar max drie personen in konden. Dus moest één van hen bij Chris.

Omdat Dalila van haar ouders niet bij jongens mocht slapen. Bleven alleen Alice en Mandy over. Dus Chris mocht kiezen wie bij hem mocht slapen. Mandy hoopte zo dat zij het niet was. Maar uiteindelijk koos hij haar. Ze had gewoon verkering! Wat zou Jonathan hier wel niet van denken, dwarrelde het door haar hoofd.

Na het hele slaapgedoe hadden ze pizza bestelt. Ze aten de pizza op. Daarna wilden de meiden en Chris, want Matthew wilde niet, een film kijken. Iedereen behalve Many koos voor horror. Mandy kon daar echt niet tegen. Na nauwelijks een kwartiertje stond Mandy al te gillen. Als in een reflex sprong ze op Chris zijn schoot. Hij grijnsde alleen maar. Mandy had het eerst helemaal niet door gehad. Daarna merkte ze het op. Haar hele hoofd was rood aangelopen. En ze voelde zich enorm schuldig, tegenover Jonathan. Ze keken de horror film af. Daarna besloten ze om 'truth or dare' te doen.

'Dalila, truth or dare' begon Angelique. 'ehm, truth' zei Dalila zelfverzekerd. 'ok, ben je verliefd?' vroeg Angelique op een kinderachtig toontje. Dalila begon te blozen. Iedereen lachte en toen mocht Dalila. 'Alice, truth or dare' vroeg Dalila. 'dare' zij ze wat voorzichtig. 'ga naar Matthew zijn kamer en kus hem op zin lippen' zei Dalila pesterig. Alice zuchtte. Maar stiekem hoorde je in haar stem dat ze het stiekem wel erg leuk vond. Ze klopte aan. De rest van het clubje, verstopte zich zo dicht mogelijk bij hun in de buurt. Ze wilden natuurlijk niets missen. Alice gaf hem snel een kus en ze begonnen allebei te blozen. Daarna gingen ze allemaal met slappe lach weer terug naar de woonkamer. Daarna begon Alice. 'Chris, truth or dare' vroeg ze. 'truth' zuchtte hij grijnzend. 'oké, wie vind je van ons vieren het leukst', daarna begon ze keihard te lachen en keek iedereen Mandy's kant op. 'Mandy natuurlijk', zei hij iets te zelfverzekerd. Daarna begon hij. 'truth or dare Angelique' zei hij. 'Ehm, dare' zei ze wat voorzichtig. 'ok, lik de grond' zei hij lachend tegen zijn zus. Daarna deed ze het. Ze had er wel problemen mee, het duurde wel even. Daarna lachte iedereen en toen was zij. 'Mandy, truth or dare' vroeg ze. 'dare', zei Mandy wat voorzichtig. 'oké' zei ze, daarna begon ze keihard te lachen. 'doe een filmkus na met Chris' zei ze helemaal slap van het lachen. Mandy had verkering met Jonathan, maar het boeide haar even niet. Ze liep naar Chris toe. Hij stond al klaar. Daarna begon ze in lachen uit te barsten. Daarna deed ze het. Het was te erg voor woorden. Tijdens de filmkus moest ze steeds meer lachen. Uiteindelijk, na de kus, kwam Angelique haar moeder. Die zei dat we moesten gaan slapen. Omdat het al middernacht was.

Iedereen liep naar boven, inclusief Chris. Daarna bedacht Mandy dat ze haar pyjama was vergeten. Ze kon zichzelf wel voor haar kop slaan. Ze ging dan maar in haar hemd het bed in. Chris kwam naast haar liggen en hij deed zijn arm over haar heen. 'ik heb een vriend' zei Mandy uiteindelijk. Zijn antwoord had ze niet zien aankomen. 'o, niet erg hoor.' daarna ging hij gewoon door. Zijn greep was zo stevig dat ze zijn arm niet kon wegduwen. Uiteindelijk liet ze het gewoon gaan. Het boeide haar niet. Na een tijdje viel ze in een soort van slaap. Maar soms werd ze wakker van het gesnurk naast haar. Ze grinnikte dan, waardoor Chris weer wakker werd. Dat vond Mandy nog het grappigste. Zijn gezicht als hij werd gestoord tijdens het slapen. Daarna viel ze in slaap.

Achtervolgd door de liefdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu