Misselijk

38 20 2
                                    

Mandy werd die ochtend wakker met een naar gevoel in haar maag. Ze deed haar hand voor haar mond en ze rende zowat naar de toilet. Ze voelde zich echt niet lekker. Ze kotste de hele wc onder.

Jonathan zag dat en hij zei dat ze maar thuis moest blijven. Ookal had ze examenweek. Moet ze maar een andere keer doen dan maar. Mandy had zo'n chille school dat ze het via internet mocht doen. Daar was ze echt heel dankbaar voor. Rose bleef ook thuis. Niet omdat ze ziek was. Maar omdat ze voor Mandy moest zorgen. Zij deed ook haar examentoetsten op internet.

Mandy die kreeg van Jonathan een ontbijtje op bed. Mandy die at het met moeite op. Want eigenlijk wilde ze niet eten. Want ze was ziek. Ze werkte het ontbijt met moeite naar binnen. Gelukkig bleef het voorlopig ook even binnen.

Mandy die sloot haar ogen weer in de hoop dat ze kon slapen. Even lukte het haar.

Rose was erg bezorgd om Mandy. Want misschien had ze wel iets in haar darmen. Of iets in haar maag wat er niet thuis hoorde. Ze besloot maar even te gaan kijken bij Mandy.

Jonathan die wel naar school ging kon zich niet concentreren. Het gezicht van Mandy met enorm veel pijn, ging maar niet weg uit zijn gedachten. Hij was erg bang dat er iets ergs aan de hand was.

Rose kwam de kamer binnen. Ze keek naar haar zus. Ze zag wat bleekjes. Rose pakte voor de zekerheid een emmer. Die zette ze naast haar. Ze maakte haar even wakker. Daarna zei ze dat er een emmer naast haar stond. Mandy was haar erg dankbaar.

Mandy die kon maar niet slapen. Ze pakte de emmer en ze ging met de emmer op de bank zitten. Candy die sprong opeens in de emmer. Mandy lachte en haalde haar er uit. Anders had ze straks een kotskitten.

Mandy zette de televisie aan en ze ging even lekker zitten. Na een tijdje kwam Rose vanuit de keuken. Ze zei dat ze even weg moest. Mandy vond het best.

Rose liep naar buiten. Ze liep naar haar vriend. Ja, ze heeft een vriend. Al heel erg lang. Al bijna 3 jaar! Hij is 20, maar twee jaartjes ouder. Hij heeft haar hand gevraagd. Dus ze is al verloofd! Alleen niemand weet überhaupt dat ze met hem heeft. Maar ze houd heel veel van hem. Ze liep zijn richting op. Hij zei dat ze ergens heen gingen.

Ze liepen samen naar zijn auto Rose stapte in. Haar verloofde Milan startte de auto.

Ze waren voor een gebouw gestopt. Een super luxe hotel. Rose vroeg of dit het was. Milan knikte. Rose stapte vol ongeloof uit. Ze gingen de suite binnen. Op de vloer lagen allemaal rozenblaadjes. Rose voelde zich enorm vereerd.

Opeens duwde Milan haar op het bed. Die ook onder de rozenblaadjes lag. Voor ze het wist lagen haar kleren en die van Milan op de grond.

Mandy die maakte zich nogal zorgen om Rose. Ze was al bijna twee uur weg. Ze besloot haar te bellen.

Rose: h-h-hallo (zegt ze hijgend)

Mandy: ehm gaat het wel?

Rose: ja hoor, alleen je verpest een beetje ons momentje (zegt ze lachend)

Mandy: oh!

Rose: ja, haha. Ik zit hier samen met mijn verloofde

Mandy: ben jij verloofd dan?

Rose: ja (zegt ze gillend)

Mandy: nou, dan laat ik jullie nu weer even door gaan. Doei zusie

Rose: doei zusie

Mandy hing op. Ze was erg blij voor haar zus. Ze was al verloofd! Ze wilde die jongen wel eens zien!

Milan keek nogal geïrriteerd voor zich uit. 'waar waren we gebleven', grijnsde Rose. Milan snapte de hint. Ze gingen weer lekker door.

Mandy die liep naar de koelkast. Ze pakte een groot bakje yoghurt. Dat was het enige wat ze nog enigzins lekker vond.

Ze at het bakje yoghurt bijna leeg. Ze deed de televisie uit en ze rende naar haar emmer. Daar kotste ze een deel van haar yoghurt er weer uit. Ze verschoonde haar emmer en ze ging in haar bed liggen. Met uiteraard haar emmer naast haar. Voor het geval dat.

Jonathan kwam thuis van school. Maar in de woonkamer waren geen Rose en Mandy. Van Mandy snapte hij het wel. Die lag vast in bed. Maar Rose? Stel je voor dat er iets met ze is gebeurd? Dacht Jonathan. Hij racete naar boven. Gelukkig was Mandy daar. Hij vroeg waar Rose was. 'ze is ''bezig'' met haar verloofde', zei Mandy lachend. En ze vertelde hem het hele verhaal. 'oh, dus ze is getrouwd', vroeg hij ongelovig. 'neehee, nee is verloofd!', grapte Mandy. Ze moesten allebei lachen.

Jonathan liep naar beneden. Hij ging kippensoep maken voor zijn zieke liefde. Hij deed er extra veel vermicelli in. (dat is een soort spaghetti alleen dan dunner. Dan doen ze altijd in soepen enzo) Hij deed er heel erg veel in. Zoveel dat er bijna meer vermicelli in zat. Dat is echt heel lekker als je ziek bent. Daarom maakte hij het ook voor Mandy, ook voor zichzelf en Rose. Tenminste als zij mee-eet. Want Jonathan had van Mandy gehoord dat ze met haar verloofde bij een hotel was. Dus het was 99% dat ze daar ook gingen slapen.

Mandy schrok wakker. Haar telefoon ging. Het was Rose.

Rose: hey zussie, ik heb je toch niet wakker gebeld hé?

Mandy: nou eigenlijk wel. Maar wat is er?

Rose: ik blijf dus in het hotel slapen met Milan

Mandy: wie is Milan?

Rose: mijn verloofde

Mandy: oh, ehm ik wil die Milan wel eens zien. Ik ben wel benieuwd of hij goed genoeg voor jou is

Rose: haha, is goed hoor zussie. Ik blijf vanacht hier slapen. Maar kunnen we dan misschien morgen komen? Samen?

Mandy: ja, ik ga toch school weer skippen. Want ja ik ben ziek. Nou, tot morgen ochtend dan zussie

Rose: ja, doei zussie

Mandy: ja, doei

Mandy hing op. Ze stond op. Want ze had honger. Ze zag dat Jonathan al soep voor haar gemaakt had. Ze bedankte hem en ze at braaf haar soep op.

Na het eten ging Mandy gelijk slapen. Want ze voelde zich echt niet goed. Ze sloot haar ogen. Voor ze het wist lag ze in dromenland.

Achtervolgd door de liefdeWhere stories live. Discover now