Chairman

532 46 1
                                    

Een paar uur later ...

Zwijgend staren ik en Taher naar het niets. Gefrustreerd ga ik met mijn handen door mijn haren. Taher zucht en probeert mijn blik te ontwijkend, bang dat ik in elkaar zou kunnen storten. De gesprekken met één van de belangrijkste mensen van de Grote Stad heeft ons niet goed gedaan. Ik had altijd gedacht dat de waarheid weten, de oplossing zou zijn voor al mijn ellende, niet wetend dat het me meer pijn en leed zou kunnen veroorzaken. "Dus het ging anders dan gepland?"vraagt Dalila voorzichtig. Ze heeft de hele tijd geen woord gezegd tot nu. "Dit suckt, het spijt me Snake Eyes", mompelt Taher. Ik knik slechts, denkend aan wat er gebeurd was.

"Zet jullie neer, jullie hebben vast een hele reis achter de rug", hoorde ik één van bestuurders van de Grote Stad zeggen. Ik grijnsde naar Taher en ging naast hem zitten op de veel te chique, maar professionele stoelen. "Ik heb gehoord dat jullie in de Grote Stad willen investeren?"begon een andere bestuurder meteen ter zake. Taher wierp hem een dodelijke blik. "Geruchten... iets waar we niet echt dol op zijn", hoorde ik hem kil zeggen. De bestuurder herstelde zich en begon zich te excuseren, maar Taher wuifde het weg. "We hebben anders ook een paar geruchten gehoord", begon ik langzaam terwijl mijn hart als een razende te keer ging. "Oh ja?"vroeg de andere bestuurder minder op zijn gemak en meer op zijn hoede. Ik probeerde ongeïnteresseerd te kijken terwijl ik hun de naam van mijn vader gaf. "Oh, ik moet jullie helaas meedelen dat het klopt dat hij gedood werd. Zoals elke stad, heeft ook de onze imperfecties", zei één van de bestuurders. Toen ik achter het verhaal vroeg, begon het pas echt interessant te worden. "De chairman* werd ziek, zoals onvermijdelijk was en blijkbaar stond Hassan als opvolger in plaats van de zoon van de chairman. De chairman vond zijn zoon te jong en onervaren. Blijkbaar kon de zoon er niet tegen. Zodra de Chairman stierf, werd Hassan gezocht met opdracht om hem te doden. Hij was niet welkom, ook al was hij de opvolger van de Chairman. De president van de Grote stad. Er gaan geruchten rond dat de zoon van Hassan de mogelijke opvolger van hem zou zijn, dus de volgende President, maar aangezien zijn zoon zich nooit heeft gemeld, is de zoon van de Chairman gerust over zijn plaats als president." Met open mond staarde ik de bestuurders aan. Zij hadden waarschijnlijk ooit samen met mijn vader gewerkt. Waarom voelde het alsof zij mijn vader hadden verraden? Samen met de rest van de Grote stad? 

"Heftig, dus je bent gewoon de opvolger van je vader? De president van de Grote stad?"vraagt Dalila. Ik knik, maar kan niet geloven dat mijn vader om zoiets doms werd vermoord. Als de president zou weten dat ik zijn zoon was, dan zouden ook zij achter mij zitten. "We moeten hier snel weg, man. We kunnen geen risico's nemen", zegt Taher die al klaar staat om te vertrekken. Ik wil hier niet weg, maar op dit moment heb ik de kracht niet om me zelfs maar te verzetten tegen Taher, dus volg ik hem. "Dalila, het spijt me, maar ik kan beter gaan", zeg ik tegen haar. Ze kijkt me met bezorgde ogen aan, maar knikt begripvol. "Ik hoop dat ik je snel zie", zegt ze slechts. Met die woorden loop ik achter Taher aan. 

Bij de hotelkamer aangekomen, doet Taher de deuren extra goed dicht. "Overdrijf je niet een beetje?"vraag ik met een wenkbrauw opgetrokken. "We worden achtervolgd", fluistert Taher. Ik kijk hem schuin aan. "Je wordt een beetje para", zeg ik. Geen minuut later wordt er op ons deur geklopt. Taher kijkt door het gaatje van de deur wie daar is. "Niemand, ze hebben een kaart op de grond achtergelaten", zegt hij. "Laten we kijken wat daarin staat", zeg ik, maar hij houdt me tegen. "Straks is dit een valstrik", zegt Taher. Ik lach droevig. Op dit moment kan het me niet meer schelen. Ik open de deur en pak de brief. "Wat staat erin?"vraagt Taher die over mijn schouder heen kijkt. Als ik naar zijn hand kijk, zie ik een pistool. Hij volgt mijn blik en zegt:"Mocht er iemand je hebben aangevallen, dan was die nu allang dood." Grijnzend open ik de brief. "En? Weten ze dat je de zoon bent van Hassan?"vraagt Taher. Ik schud mijn hoofd. "Nee... ze denken iets totaal anders."

* Chairman = voorzitter, hoogste persoon van een georganiseerd groep van bv een bedrijf etc.. , president van de Grote Stad in dit geval

Illegaal levenKde žijí příběhy. Začni objevovat