Ruzie

976 71 4
                                    

"Wat is er, man?"vraag ik aan Taher alsof er niks aan de hand is. Taher kijkt me met gespleten ogen aan. "Je weet wat er aan de hand is...", zegt hij. "Dus wil je het me vertellen of niet?" Ik denk na. "Ik denk dat je het al weet", zeg ik. "DAT JE JE DATE VERPRUTST HEBT????? HEEL DE STAD WEET HET!!"roept Taher in mijn oor. Niet veel later staan Gucci-Tariq, Mo de automonteur, Bekende Ilyas en Rare Nauwfel aan de deur. "WEJOO, man!! Hoe heb je die chick zo m3haseeb gemaakt?? Ze is zo boos, bradaaa", zegt Rare Nauwfel. Ik zucht. "Het is... ze irriteerde me.. de gps deed moeilijk en ze zei dat ik een idioot ben en.. ja, toen wilde ze opeens weg en dus had ik alle deuren gesloten en...". Taher onderbreekt me. "Je hebt haar opgesloten?!"vraagt hij. "Rustig, rustig, ze is ny vrij toch?"zeg ik. Taher zucht terwijl Guccu-Tariq en de rest lachen. 

"Taher, wees niet zo streng voor Snake Eyes", zegt Bekende Ilyas na een uur. Taher heeft besloten om me niet meer te spreken. Ook al zitten we in mijn huis, hij weigert tegen me te praten. "En waarom zou ik niet zo streng voor die idioot moeten zijn?"vraagt Taher. "Kijk, broer, Snake Eyes heeft nog nooit een ECHTE date gehad dus weet hij niet hoe hij tegen meisjes moet doen enzo, is toch logisch", zegt Bekende Ilyas. Ik zwijg en wacht op de reactie van Taher. "Dus je zegt... dat we hem moeten opleiden??"vraagt Taher. Mo de automonteur grinnikt. "Nee, ik zeg dat je hem de kans moet geven om het goed te maken met Dalila", hoor ik Bekende Ilyas zeggen. "Goed, Snake Eyes, zoek Dalila", beveelt Taher. "In de midden van de nacht??"overdrijf ik. Het is nu inmiddels al acht uur in de avond. Taher kijkt me uitdagend aan: "Is dat soms een probleem?" Ik schud snel mijn hoofd. "Nee, was toch al van plan om nu te gaan", lieg ik. Ik pak mijn autosleutels. Taher roept me nog na: "Pas op dat de gps niet weer moeilijk doet!" 

Ik weet geen enkele plaats waar Dalila zou kunnen zijn buiten de koffiehuis. Als ik haar daar ook al niet zie, geef ik het op en bestel een koffie met wat lekkers erbij. Ik zoek een plaats naast het raam. Niet veel later gaat de deur open en verwachtingsvol kijk ik naar de deur, maar ik zie alleen Brede Fouad. Als hij me ziet, komt hij grijnzend naar me toe. Ik zet me schrap voor wat komen zal. "Die date heb je mooi verpruts", zegt Brede Fouad. "Jammer dat je nu weer helemaal onder haar lijst staat." Ik haal mijn schouders op alsof het me niks doet. "Dat is nog steeds hoger dan waar jij staat." Brede Fouad had mijn reactie niet verwacht, dat kan ik nu aan zijn gezicht zien. "Pas maar op, straatjongen. Je bent niet het soort jongen waar ze naar op zoek is", zegt hij. "Naar wat voor jongen is ze dan wel op zoek naar? Zo'n soort jongen als jou?"lach ik spottend. Brede Fouad haalt zijn schouders op. "In ieder geval geen uitschot." 

Brede Fouad kijkt me uitdagend aan, afwachtend of ik hem in elkaar zal slaan of niet. Hoe graag ik dat ook wil, hoe hard ik daar ook naar verlang... ik moet Dalila spreken en het goed maken, dus haar collega in elkaar slaan, is niet bepaald het beste om te doen op dit moment. "Fouad", horen we opeens een vrouwenstem. Als we Dalila zien, slaat mijn hart een sprongetje. Ze ziet er weer zo goed uit. Ik heb nog nooit een date gehad... ik heb het ook nooit gewild, maar nu ik haar daar zo zie, besef ik dat ik mijn vorige date niet had willen verprutsen en ik daardoor nogal tegen uitviel. Dat is juist wat het wel had verpest. "Dalila", zeg ik. Dalila knikt kort naar me, maar maakt geen enkel oogcontact. "Kan ik je spreken? Het is heel belangrijk", dring ik aan. "Ik weet het niet, ik heb niet zoveel tijd", zegt ze. "Je hebt haar gehoord, vriend. Ze heeft weinig tijd", zegt Brede Fouad. 

"Goed, een minuut", zegt Dalila die Fouads reactie maar niks vindt. Ik kijk haar dankbaar aan en Fouad schenk ik een knipoog om hem wat op te jagen. Dalila loopt met mij mee naar buiten. "Wat wil je?"vraagt ze. "De hele stad weet het", begin ik. Ze kijkt me niet-begrijpend aan. "Over onze mislukte date", laat ik weten. Ze lijkt verrast. "Ik heb het alleen aan Fouad gezegd, h-het spijt me", zegt ze snel. Ik schud mijn hoofd. "Het geeft niks... één mislukte date moet kunnen. De volgende zullen we zeker niet verprutsen", zeg ik. Dalila kijkt me schuin aan. "Volgende date?"vraagt ze. "Ja... ik hoopte dat je het me zou vergeven. Ik beloof je dat ik.. ik niet meer zo'n grote idioot zal zijn", zeg ik. Dalila denkt na, maar als ze mijn smekende ogen ziet, lacht ze. "Goed, als je me maar niet weer opsluit in jouw auto", zegt ze en ik knik glimlachend. "Dankjewel." Wanneer ze terug wilt naar de koffiehuis, hou ik haar tegen. "Je nummer", roep ik. Ze kijkt me vragend aan. "Wat is daarmee?" "Ik vroeg me af of ik die zou mogen?"vraag ik. Dalila loopt naar me toe en haalt haar telefoon tevoorschijn. "Hoe moet ik je anders bereiken", mompelt ze, terwijl ik duidelijk kan zien dat ze het maar niks vindt dat ze haar nummer weg moet geven. Toch doet ze het, wat me wel blij maakt om de één of andere reden. 

Illegaal levenWhere stories live. Discover now