Conflict met Brede Fouad

891 66 6
                                    

De volgende ochtend word ik wakker door zonnestralen die ik haast kan voelen. Als ik mijn ogen open, moet ik eerst wennen aan het licht. In mijn krot was het vroeger altijd donker. Ik ben het zoveel licht niet gewoon. Als ik Taher in mijn kast zie kijken, trek ik de laken over mijn hoofd. "Ik heb je wel zien wakker worden", hoor ik Tahers stem. "Wat moet je nou weer?"vraag ik half geërgerd. "Ik? Oh, ik ben je aan het helpen met je outfit voor vanavond", antwoordt Taher alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. "Doe normaal, Taher! Straks denkt ze dat ik gay ben ofzo", zeg ik. "Omdat ik hier altijd ben?"vraagt Taher. Ik zucht. "Nee, omdat mijn outfit altijd on point is, besef je hoe raar dat moet overkomen voor jongens als mij?"zeg ik. Taher zegt een tijd niks en als ik de lakens van me afsla, zie ik dat hij een outfit op mijn bed legt. "Dames kijken altijd naar de outfit, bedank me later maar", zegt Taher. 

In de keuken zie ik dat Taher iets gekocht heeft bij de lokale bakker. Nou ja, wat moet doorgaan voor bakker in ieder geval. "Damnn, dit is zo lekker! Mijn favoriet", zeg ik als ik een hap neem van al het lekkers dat op tafel staat. Taher zegt niks, maar steekt slechts een sigaret op. "Jij bederft ook altijd mijn eetlust", zeg ik als ik hem walgend aankijk. Hij grijnst en zegt: "Graag gedaan." 

Omdat ik niet hoef te werken en ik Taher eindelijk heb afgeschud, neem ik de tijd om mijn outfit te dragen. Als ik zo naar mijn spiegelbeeld kijk, besef ik dat het me goed staat en ik er minder als een zwerver uitzie. Ik check mijn telefoon en besef dat Dalila me nog steeds geen bericht heeft gestuurd. Zou ze nog aan het slapen zijn of werkt ze? Voordat ik de deur uit ben, stuur ik haar snel: Goedemorgen, schoonheid! 

Met mijn auto, rijd ik naar de koffiehuis waar ik hoop Dalila aan te treffen. Tot mijn grootste ergernis, zie ik enkel Brede Fouad. "Wie hebben we hier? De zwerver van de stad die plots rijk is", hoor ik Brede Fouad zeggen. Ik draai me om naar hem terwijl ik hem vernietigend aankijk. "Heb je soms een probleem?"vraag ik bot. Wat me verrast is wat hij juist tegen me zei.  "De zwerver van de stad die plots rijk is". Hoe komt hij aan zulke uitspraken als hij m niet kent? Zou Dalila over me gepraat hebben?? Als dat zo is, dan stel ik dat niet op prijs. "Ik heb een probleem en mijn probleem ben jij", zegt Brede Fouad die opstaat om tegenover me te staan. Zo dicht bij me, besef ik hoe breed hij is. Ik ben zeker niet van die dunne soort, maar hij doet vast aan krachttrainingen. Kan niet anders. "Nou jammer, want ik woon hier", zeg ik slechts. "Jij zou kunnen beginnen met Dalila met rust te laten?"stelt Brede Fouad grijnzend voor. 

Ik doe alsof ik nadenk over zijn voorstel en zet dan een teleurgestelde blik op. "Ik denk dat het niet gaat lukken, sorry. Want voor zover ik weet, had ik haar een week met rust gelaten, maar wat gebeurde er daarna? Hmm, oh ja! Zij kwam mij opzoeken", zeg ik. Brede Fouad kijkt me woedend aan, waardoor mijn grijns breder wordt. Brede Fouad grijpt mijn jasje en rukt daaraan zonder los te laten. "Boeit me niet, vriend... dit is je laatste waarschuwing! Dat meisje hoeft geen uitschot zoals jou", zegt hij. Ik kijk naar zijn hand die mijn jasje niet loslaat. "Laat me los", zeg ik kalm. Brede Fouad grijnst:"Of anders?" "Of anders krijg je niet enkel met hem te maken, maar ook met mij", horen we opeens Taher zeggen. Brede Fouad draait zich om en dat zie ik als kans om me los te krijgen en hem daarbij een goeie rechtse te kunnen geven. Bebloed zet Brede Fouad een stap achteruit. "Tfoe man", sist Brede Fouad en Taher grijnst. "Nou wegwezen, vriend! Want geloof me; je wilt niet te maken krijgen met dit soort uitschot", waarschuwt Taher hem. Brede Fouad werpt een aller laatste blik op mij. In zijn ogen lees ik af dat hij me een snelle dreun wil verkopen, maar dan klinkt Tahers stem: "Ik zou het beter laten. Je wilt hem niet uitdagen. En mij al helemaal niet." Daarna stormt Brede Fouad de koffiehuis uit. 

"Hoe wist je dat ik hier was?"vraag ik aan Taher. Taher lacht. "Meen je dit nou serieus? Waar ben je anders te vinden, deze tijden?"vraagt hij. Ik zeg niks. Niet veel later voegen Gucci-Tariq en Bekende Ilyas zich bij ons. "Deze boy is verlieeeeeeeeeefdd", zingt Bekende Ilyas. "Oh ja?"vraagt Taher ongeïnteresseerd. "Ja, maar Snake Eyes gaat het niet leuk vinden, want het is zijn meisiee", vervolgt Bekende Ilyas. Taher kijkt hem met kille ogen aan. "Wat je ook van plan bent, beter laat je het", waarschuwt Taher hem. Bekende Ilyas merkt dat hij het beter moet laten, maar ik geef Taher een duw. "Luister niet naar deze woeshoem. Ik weet dat Dalila adembenemend is, maar meer verwacht ik niet van onze 'relatie', want zodra we weten wat ze hier doen, is het gedaan", vertel ik. Bekende Ilyas ontspant. "Ja man, ze is zeker adembenemend, maar niet meer dan dat", zegt hij op zijn beurt. De hele avond probeer ik Tahers blik te vermijden, want hij houdt me goed in de gaten. Al weet ik niet waarom. 

Illegaal levenWhere stories live. Discover now