Speciale dag

628 64 12
                                    

De dag na de trouw van de zus van Dalila, voelt het alsof ik geen oog dicht heb gedaan. Het nieuws van Taher kwam hard aan. Heel de nacht heb ik wakker gelegen erdoor. Als ik geklop op mijn deur hoor, trek ik mijn laken over mijn hoofd. "Opstaan", hoor ik Tahers stem. "Kom op, we moeten nog veel doen, Dalila heeft de woonkamer en keuken al gedaan", zegt hij. Ik schud hevig mijn hoofd. "Nee, ik heb hier niet om gevraagd", zeg ik. "Doe niet kinderachtig!"waarschuwt Taher me met zijn waarschuwstem. Ik kan gewoon huilen van verdriet. Als ik de keuken in kom en Dalila aantref, wil ik haar wel doodknuffelen. Ik wist wel dat ze een goede vrouw was! Dat ze een schat is dat ik aan niemand wil geven. "Staat je zo prachtig", zegt ik tegen haar. Dalila bloost en gaat met haar hand over haar hoofddoek. "Dankjewel", zegt ze. Taher kijkt van mij naar haar. "Oké, en haar nu met rust laten, want zij is onze opruimbron", horen we Taher zeggen. Dalila kijkt hem schuin aan. Taher lacht ongemakkelijk naar haar terwijl hij zoekt hoe hij zijn woorden moet rechtzetten. "Ik bedoel prinses, opruimprinses", zegt hij voorzichtig. "Wauw, dat maakt het er beter op", zegt ze sarcastisch waardoor ik moet lachen. 

Na hele poetsbeurt, ziet ons villa er mooier uit dan ooit. "Wie had gedacht dat we het in ons hadden om op te ruimen", zegt Taher tegen me. "Misschien omdat jullie dat ook niet in jullie hebben en ik alles alleen heb gedaan terwijl jullie me telkens instructies gaven?"zegt ze. Taher haalt zijn schouders op. "Iemand moet toch de leider zijn, kijk naar deze izan, hij heeft niks gedaan", zegt Taher. Ik kijk hem verontwaardigd aan. "Oh nee? En wat is dat dan?"vraag ik en wijs naar de tafel. Taher geeft me een duw terwijl Dalila moet lachen. Op de tafel heb ik sap en glazen neergelegd. Toch professionele service dat ik hun geef!

"Oh, daar komt die", zegt Taher die naar de voordeur rent om de poort te openen voor haar auto en daarna de deur van ons villa. "Gaat alles wel goed, Khalid? Je zweet nogal hard..", hoor ik Dalila bezorgd vragen. "Je bent toch niet bang?" Ik lach spottend terwijl er een zweetdruppel over mijn hoofd glijdt. "Ehm, het gaat echt goed, wat bang zijn?? HAHAHAH", zeg ik fake terwijl mijn hart niet normaal hard tekeergaat. Niet veel later komt Taher terug naar ons toe. "KHALIDDD"horen we Fatima zeggen die naar me toe rent om me te omhelzen. Op dat moment pak ik Dalila beet zodat ze haar knuffelt in plaats van mij. Jepp, Fatima wilde ons zo graag bezoeken. En natuurlijk heeft Taher dat voor zijn zus geregeld. Begrijp me niet verkeerd, ze is een lieve meid, maar ze ehm.. vindt me leuk!!! Ik zweer je, het is niet normaal meer! Ik ben een slachtoffer! "Wie ben jij?"vraagt Fatima aan Dalila als ze haar loslaat. "Ze is my girlfrienddd", zeg ik terwijl ik een arm om Dalila sla. Ik ben zo blij dat Dalila hier is! Wat zou ik toch zonder haar moeten! 

Niet veel later wilt Fatima het huis verkennen. "Jullie leven in luxe", zegt Fatima tegen me, die niet uit mijn buurt weg te slaan is. Meestal komt Dalila tussen ons in, wat ik zo schattig vind! Wie had gedacht dat Dalila een jaloers type zou zijn? "Waar logeer ik?"vraagt Fatima. Taher is even weggegaan omdat iemand hem moest spreken aan de telefoon. "Je logeert bij Dalila", zeg ik. "Oh, weet je het zeker? Meisjes kunnen geen kamer delen! Dat gaat echt voor oorlog zorgen ofzo", zegt Fatima lachend. "Goed, dan slaap jij in Dalilas kamer en Dalila bij mij", zeg ik. Dalila kijkt me boos aan. "Gaat echt niet gebeuren", zegt ze. "Jaa, laat mij maar bij Khalid en blijf jij in je kamer", zegt Fatima. Zowel ik als Dalila kijken haar verrast aan. "Schat...", begin ik, maar als Dalila me DE blik geeft, herstel ik me. "Fatima, luister, als je broer dit hoort, gaat hij je breken. Begrijp je me? Als je wilt kun je nog bij hem in de kamer slapen", zeg ik. "Het boeit me niet wat Taher hoort of niet, alsof hij op het goeie pad zit." Na die woorden loopt Fatima bij ons weg. Heel even sta ik stil bij haar woorden, maar dan besef ik dat Taher veranderd is. Misschien hebben we nog steeds te veel luxe dat niemand kan betalen, maar hoe vaak Taher bij me is, hij is ook de laatste tijd niet zo vaak bij me. Het voelt alsof hij een geheim heeft. Iets dat hij zelfs niet aan mij zegt. Hij rookt zelfs niet meer, hij heeft geen vriendin, hij wilt niet dat ik harame dingen doe... . "Khalid", zegt Dalila waardoor ik wakker geschud word. "Dat meisje is raar, denk je dat ze me haat?"vraagt ze. Ik haal mijn schouders op, terwijl ik me afvraag waar Taher nu zou zijn. "Weet je wat ik me afvraag? Waar Taher nu is...", zeg ik. Dalila kijkt me lachend aan. "Hoezo weet je niet waar hij is? Ook niet waar hij de andere dagen naartoe gaat?"vraagt ze. Ik schud mijn hoofd waardoor ze ernstiger kijkt. "Meen je dit? Zelfs ik weet waar hij is...", hoor ik haar zeggen. 

Illegaal levenWhere stories live. Discover now