Gouden map

638 55 11
                                    

"Jij ziet er ehm.. apart uit", hoor ik Taher zeggen die rood is aangelopen van het lachen. Ik kijk beschaamd naar Dalilas badjas. "Het spijt me, Dalila, ik vond gewoon niks en..". Ik kijk Taher snel aan. "Jij hebt geknoeid met het water! Mijn kleren in de badkamer en mijn handdoek waren ook weg opeens...", zeg ik. Taher haalt zijn schouders op. "Dan nog, wat wilde je eraan doen?"vraagt hij. Snel ren ik op hem af, maar hij rent al de andere kant op. "WHOESOEMM!WACHT MAAR TOT IK JE TE PAKKEN KRIJG", roep ik, maar als ik Taher de deur uit zie, stop ik. Dalila heeft nog geen woord gezegd. "Ik dacht dat je een afspraak had.. met Rolex-Amin", zeg ik. "Het spijt me, ik had je niet zo moeten laten stikken, maar anders had ik hem moeten laten stikken. Zie je het probleem?"vraagt ze. Ik knik. "Hij is het probleem." Dalila kijkt me fronsend aan. "Jij vindt alle mensen die ik ken een probleem, eerst Fouad en nu Amin", zegt ze. Ik schud mijn hoofd en zeg:"Met Brede Fouad heb ik geen probleem. Beter gezegd nog, we hebben een date." Bij die woorden, trekt Dalila haar wenkbrauwen op. "Ohwke....", zegt ze. 

Ik pak mijn kleren en een handdoek en loop terug naar de badkamer. Daar zet ik de deur op slot en stap terug onder de douche. Niet veel later ben ik de deur uit. Taher stuurt me een bericht dat Brede Fouad op me wacht in het koffiehuis. 

"Ik ben er", zeg ik als ik tegenover Brede Fouad ga zitten. Met open mond staar ik naar zijn gezicht. "Je ziet eruit als een lelijke kopie van mezelf toen ik in elkaar werd geslagen", zeg ik. Hij kijkt me geërgerd aan en zegt:"Drie keer raden wie me dit heeft aangedaan." "Maar waarom? Wat heb je uitgespookt?"vraag ik. Ik wist dat Rolex-Amin een hekel aan mij had, maar Brede Fouad komt niet eens uit TheStreets. Hij dealt niet eens om aan geld te komen. "Blijkbaar is vragen over hem stellen verboden. Hij hoorde me vragen stellen aan Dalila", legt Brede Fouad uit. "Je had slimmer moeten zijn, man", zeg ik slechts. Hij haalt een map tevoorschijn en zegt:"Toch heb ik het voor elkaar gekregen om informatie over hem te winnen." Ik staar naar de gouden map. "Is het je gelukt?? Waarom heb je mijn hulp nodig dan?"vraag ik. "Ik weet niet, man. Jij lijkt alles slimmer aan te pakken. De waarheid zal je verbazen", zegt hij terwijl hij me de map overhandigt. Als ik het wil openen om erin te kijken, waarschuwt Brede Fouad me. "Niet hier, idioot! Wacht tot je thuis komt..", zegt hij. "Dus ik moet gewoon hier zitten alsof we bevriend zijn?"vraag ik verveeld. Brede Fouad knikt. "Hij heeft overal ogen, nu weggaan is te verdacht." Ik knik en probeer subtiel om me heen te kijken. Ik herken niemand van de vechtpartij, maar nu is het niet het juiste moment om risico's te nemen. Snel bestellen we iets te eten. 

Twee uur later pas verlaten we het koffiehuis. Buiten kom ik Bekende Ilyas tegen. "Hé, je kent Brede Fouad toch nog?"zeg ik tegen Bekende Ilyas als hij een vreemde blik op Brede Fouad werpt. "Ja... hé man, doe je vanavond mee?"vraagt Bekende Ilyas om zo van onderwerp te veranderen. "Meedoen? Met wat?"wil ik weten. "Je weet wel, onze bekende spel. Wordt fun, vooral omdat er zich velen hebben gemeld om mee te doen", vertelt Bekende Ilyas. "Oh ja?Hoeveel?"wil ik weten. "Pff, ik denk zo'n 80 personen", antwoordt hij. Ik kijk naar Brede Fouad en grijns:"Zin om mee te doen vanavond?" Hij kijkt me ongemakkelijk aan. "Met welk spel? Ik weet niet of...". Ik onderbreek Brede Fouad en kijk Bekende Ilyas aan. "Jepp, we doen mee", zeg ik. Als Bekende Ilyas weg is, kijkt Brede Fouad me verrast aan. "Hoezo doe ik mee? Met welke spel?"vraagt hij. Ik open de portier van mijn auto en beveel hem in te stappen. "Spel begint bijna, ik moet deze map nog thuis leggen en Taher halen", zeg ik. Brede Fouad stapt in en ik rijd snel naar mijn villa. 

"Wat doet hij hier?"vraagt Taher als hij Brede Fouad ziet. Dalila kijkt ons ook verrast aan. Ik klop op Brede Fouads rug. "Hij speelt mee vanavond met ons bekende spel", zeg ik grijnzend. Taher grijnst en zegt samenzweerderig: "Oh, hij gaat het niet halen, vriend." "Hoezo niet halen? Wat praat hij?"vraagt Brede Fouad aan mij. Voor het effect negeer ik hem. "Ik kom zo, ik moet even dit in mijn kamer leggen", zeg ik en wijs met de map. Taher en Brede Fouad lopen alvast naar de deur. Ik leg de map op mijn bed en als ik langs de woonkamer kom, kan ik mijn ogen niet van Dalila afhouden. "Maak je geen zorgen, hij is veilig bij ons. Niks zal hem overkomen", zeg ik doelend op Brede Fouad. Ze schenkt me een dankbare glimlach. Op het moment dat ik de deur uit wil, houdt ze me tegen. "Khalid? Ben je nog boos om Amin? Je moet me op mijn woord geloven dat ik niks voor hem voel...", zegt ze. "Maar ik voel wel iets voor je. Zie je niet hoe frustrerend het is als degene waar je om geeft omgaat met duizenden jongens en je niet eens weet of de liefde wederzijds is?" Geërgerd wil ik weglopen, maar dan zie ik Dalilas gezichtsuitdrukking en haar woorden houden me tegen: "Khalid, maar ik voel ook iets voor je. Ik... ben gewoon slecht in mensen vertrouwen, oké? Dus dat is de reden waarom Fouad en Amin bij me zijn. Ze vangen me op wanneer ik val, ze beschermen me... . Maar dat verandert niets aan wat ik voor je voel". 

Illegaal levenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu