The "perfect" fake date

1K 74 2
                                    

Rond zeven uur, ben ik helemaal klaar qua uiterlijk. Ik kijk naar mijn grote spiegelbeeld. "Ik wist niet dat je een gigantische spiegel had", zeg ik tegen Taher. Taher beweegt met zijn hoofd als reactie. "Waarom zelfs?"vraag ik als ik hem aankijk. Hij haalt zijn schouders op. "Man, wat doet dat er toe?"vraagt hij. Ik grijns. "Het maakt niet zoveel uit, het is gewoon... interessant", maak ik mijn zin af. "Kowed met jou interessant", hoor ik Taher zeggen waardoor ik breder moet grijnzen. "Dus je weet wat je te doen staat?"vraagt Taher. Ik haal mijn schouders op. "Gewoon een beetje lief doen, de waarheid te weten komen", antwoord ik. 

"Maar weet je ook waarom?"vraagt Taher serieus. Ik stop met naar mezelf met mijn nieuwe look te staren om Taher aan te kunnen kijken. "Ze vormen een bedreiging?"probeer ik. Taher schudt zijn hoofd. "Als ons plan lukt... met een paar zaken te regelen, dan kunnen we hier eindelijk weg door al het geld dat we hebben verdiend. Dat betekent natuurlijk niet dat we onze geboortestad in de steek moeten laten. We beschermen TheStreets tot ons einde. Begrepen?"vraagt Taher serieus. Ik besef opeens dat hoe graag hij hier ook weg wilt, hij vastzit aan TheStreets of hij het nu wilt of niet. "Bro... je kent me", zeg ik slechts. "Goed, verpruts je date niet", waarschuwt Taher me. "Je ziet er in ieder geval goed uit." Ik kijk hem schuin aan. "Bro... danku?" Taher rolt met zijn ogen. "Nee, ik ben geen homo en als ik dat wel was dan ben jij de laatste persoon op wie ik zou vallen", vervolgt Taher. Ik grijns. "Stiekem wil je me, net zo graag als Dalila me wilt." Taher negeert mijn domme commentaar en loop naar zijn keuken. 

"Jouw huis is groter dan de mijne", zeg ik als ik hem volg. "Wat een verassing", hoor ik Taher droog en sarcastisch zeggen. Taher opent zijn koelkast terwijl ik tegen de muur leun. Als Taher een blik op me werpt, zegt hij: "Ga je nog vertrekken, zemmer??? Je bent al laat!" Ik kijk op mijn gloednieuwe horloge en schrik. "Shit man", zeg ik en ren de deur uit. Bij de koffiehuis aangekomen, zie ik dat Dalila ongeduldig op me wacht. "Wel, jij hebt je tijd genomen", zegt ze als ze me ziet. Ik geef haar een kus op haar hand, tot haar grote verassing. "Ik weet het, liefje. Schoonheid vergt tijd." Dalila lacht spottend. "Iemand hier is vol van zichzelf"; mompelt ze. "Mijn auto is die kant op", zeg ik. Dalila beweegt niet en kijkt me vragend aan. "Hoezo je auto?"wilt ze weten. "Ja, ik wil je echt zo graag ergens heen brengen", zeg ik snel. Dalila kijkt me wantrouwig aan. "Als je maar weet dat Fouad weet met wie ik weg ben", zegt ze als ze me volgt. Ik forceer een glimlach terwijl ik denk: DAMN, weer die sukkel! 

In de auto, probeer ik telkens de gps aan te krijgen, maar niks lukt. "Misschien moet je...", zegt ze, maar ik onderbreek haar. "Shtt, ik weet wel hoe een gps werkt", zeg ik geïrriteerd. "Vandaar dat we hier al tien minuten zitten", zegt ze uitdagend. Ik gun haar geen blik en ga door met dat rot gps. "Misschien...", kom ik tot de conclusie. "Is de gps kapot." Dalila rolt met haar ogen. "Misschien moet je het dan maar eerst aanzetten??"zegt ze geirriteerd. "Kowed, alsof ik dat al niet heb gedaan?? Wat denk je dat ik ben, een idioot?"vraag ik geërgerd. "Wel daar komt het blijkbaar wel op een neer", mompelt Dalila. "Liefje, ik ben automonteur...", zeg ik. Ik zeg er natuurlijk niet bij dat ik eigenlijk alleen een automonteur assisteer, want eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Dalila negeert me en staart uit haar raam. "Wel, ik denk maar dat ik opstap", zegt ze. Op het moment dat ze de deur wilt openen, zet ik alle deuren op slot. Dalila kijkt me boos aan. "WAT DOE JE?"vraagt ze. Ik haal mijn schouders op. "We hadden een date? Weet je nog?"doe ik haar herinneren. "En weet je nog toen je zei dat je me met respect ging behandelen? Wanneer gaat dat gebeuren?"vraagt ze. Ik zucht terwijl ik met mijn handen door mijn haar ga. "Sorry", zeg ik na een tijd. "Ik ben moe, laat me aub gaan", zegt ze. Ik kijk haar niet aan en ontsluit de deuren. Dalila verlaat mijn auto zonder maar een woord tegen me te zeggen. Het enige wat overblijft is haar bescheiden parfumgeur.

Als ik op mijn horloge kijk, zie ik hoe lang onze date heeft geduurd. Een kwartier om precies te zijn. Over de 'perfecte' date gesproken. Ik zucht en start de auto waarna ik wegrijd. Thuis laat ik me op mijn bed vallen. Wat een flop dag, zeg! Taher killt me als hij erachter komt hoe de date is verlopen! Alsof Taher mijn gedachten kan lezen, wordt er op mijn deur geklopt. Ik antwoord niet, verroer me niet. "KHALID,OPEN DE DEUR NUUUU!!"roept Taher als een roofdier dat me kan ruiken. Ik open de deur terwijl ik me schrap zet voor wat Taher me gaat aandoen...

Illegaal levenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu