Geen bedreiging

1K 77 5
                                    

Met mijn gloednieuwe Mercedes rijd ik rondjes tot ik het beu ben. Eigenlijk weet ik niet waar ik Dalila kan vinden. Als ik dicht bij een koffiehuis parkeer, besluit ik wat te drinken te kopen.Ze zeggen dat een leven vol luxe je niet gelukkig kan maken, maar ze hebben zich hier duidelijk in vergist. Ik pak mijn telefoon tevoorschijn. Terwijl ik scrol door de tijdlijn van 'mijn' Instagram (duidelijk aangemaakt door Taher) zie ik dat ik Dalila volg. Ligt het aan mij of heb ik haar nooit een volgverzoek gestuurd?

Ik stap de koffiehuis in, waar ik iets bestel. Met mijn ogen nog steeds op mijn telefoon gericht, loop ik naar een stoel waar ik op mijn koffie wacht. "Jou heb ik gisteravond toch gezien?"hoor ik een bekende stem zeggen. Als ik opkijk van mijn telefoon, zie ik Dalila staan. Ze heeft haar haren loshangen wat haar aantrekkelijker maakt. Voor de rest draagt ze een lange, zwarte rok met een bloesje erop. Niet slecht. Ik heb het gevoel dat ze van zwart houdt. "Klopt, mijn naam is trouwens Khalid", laat ik weten terwijl ik mijn hand uitsteek om haar een hand te geven. Dalila blijft naar mijn hand staren zonder die aan te nemen. "Mijn naam is Dalila... je ziet er ehm, anders uit dan gisteren", zegt ze. Aan haar ogen kan ik zien dat ze het niet vertrouwt. "Ja, over gisteravond. Ik wil mijn excuses aanbieden omdat ik een beetje irritant was", zeg ik. Dalila lacht spottend. "Een beetje", hoor ik haar mompelen. Ik lach terwijl ik wegkijk omdat ik geen idee heb wat ik moet doen. Wat doe je als er een bloedmooie dame voor je ziet waarvan je weet dat je haar compleet hebt bedreigd? Of wat ik haar gisteravond ook heb aangedaan. 

"Maar wat doe je hier eigenlijk?"vraag ik dan om van onderwerp te veranderen. Ik probeer door haar schoonheid heen te kijken, want ik praatte slechts tegen haar om één reden: het plan met Taher. Erachter komen wat ze hier doen. "Ik kom ehm werken, heb daarbij koffie nodig", laat ze weten. Bij het woord 'werk', doet ze heel erg zenuwachtig. "En waar is je vriendje?"wil ik weten. "Mijn vriendje? Bedoel je Fouad? Oh, hij is maar een collega", zegt ze. "Mooi zo", zeg ik flirtend, waar ze gek genoeg verrast door lijkt te zijn. "Heb je deze middag vrij?"vraag ik. "Deze middag? Het is nu middag...", zegt ze argwanend. "Middag? Ik bedoelde avond", herstel ik me snel. Dalila kijkt op haar horloge. "Ik weet niet", hoor ik haar twijfelend zeggen. "Ik beloof je dat ik je met respect zal behandelen", zeg ik. Dalila geeft me één van de mooiste glimlachjes die ik ooit heb gezien. "Ik kan rond zeven uur?" Ik knipoog naar haar. "Perfect, dan zie ik je hier terug rond zeven uur", zeg ik. Dalila knikt. "Goed, dan ga ik maar hahah", zegt ze verlegen en loopt de deur uit. Als ik haar nakijk, zie ik buiten Brede Fouad staan. Hij kijkt van mij naar Dalila. Als hij me terug aankijkt, kijkt hij me dreigend aan. Ik grijns naar hem. Beseft die gast wel dat hij geen bedreiging voor me is? Ik ben Snake Eyes, niemand kan tegen me op. Ik word niet voor niets zo genoemd. 

Ik kan Taher maar op één plaats vinden en dat is namelijk op de straten. TheStreets is een kleine stad, dus ik kom Taher snel tegen. Ik parkeer de auto en ren op hem af. "Ik heb een date", laat ik glimlachend weten. Nu pas besef ik dat dat mijn eerste date is, ook al is het maar fake. "Goed gespeeld, jongen. Wanneer?"vraagt Taher die zijn sigaret op de grond gooit en uittrapt. "Vanavond", zeg ik. Als ik naar Taher kijk, zie ik dat hij bedenkelijk kijkt, maar uiteindelijk knikt. "Komt goed, ik kan wel snel iets regelen zodat je niet compleet afgaat", hoor ik Taher zeggen. Verrassend haalt Taher een papiertje en een pen tevoorschijn en schrijft iets op. "Hier, het adres waar je haar vanavond heen moet brengen", zegt Taher. "Waarom?"vraag ik. "We ontmoeten elkaar gewoon verder in de koffiehuis." Taher schudt zijn hoofd. "Neem haar dan meteen naar dit adres", beveelt hij. Ik haal mijn schouders op. "Goed, zolang het de beste date ooit word", zeg ik. Taher grijnst: "Voor jou of voor haar?" "Voor haar, wat denk je wel niet?! Tfoe man, ik voel niks voor haar. Ik doe gewoon wat jij me opdraagt", zeg ik. Taher knikt. "Beter zo, vergeet nooit wat je doel is." 

"Waar ga je heen?"vraagt Taher als hij ziet dat ik wegloop. "Ik ga naar huis... ik weet niet wat ik moet aandoen... ik kan toch niet terug in dit verschijnen?"vraag ik. Taher grinnikt. "Je klinkt als een meisje." "Dat komt door jou, broer." Taher knikt. "Goed, kom dan met mij mee naar huis. Ik heb de perfecte outfit voor jou. Oh, en ik zou ook een douche nemen",laat Taher weten en knipoogt. 

Illegaal levenWhere stories live. Discover now