Bölüm 10

40.4K 957 9
                                    

Sevgi Hanım :

Tüm hazırlıklar tam değil mi? Bir eksik olsun istemiyorum , benim güzel gelinim ve yakışıklı oğlumun rüya gibi bir düğünleri olsun istiyorum.Hiç bir şey eksik olmalı. Küpemi takamadım Erhan yardım edermisin? 

- Tamam hayatım sen bir sakin olsan da hazırlansan artık.Dur bir bakayım sana nasıl olmuşsun .

Aman Erhan kaynana oluyorum daha ne olsun ama dur bir bak şöyle bir döneyim diye bir tur attım.Sonra bir anda Erhanın yüzüne bakıp keşke herşey farklı olsaydı ya Fidan bizden de nefret ederse ?İçim daraldı birden derin bir nefees alıp baksana aileden kimse ile konuşmadığını annem söyledi.

Yapma Sevgi kız haksız da sayılmaz ona zaman tanımak zorundayız, hayatı on beş günde tamamen değişti ama bilmemesi daha iyi bilseydi belip bir şeyler söyleseydi bizede zorumuza giderdi.... Bu sözleri sarf ederken yüzü endişe içinde içindeydi biricik eşimin, hayat akadaşımın ..Onun da benim kadar korktuğuna emindim.

Hadi gidip bizim çocuklarla konuşalım çıkmadan diyip odanın kapısını açtım.Odadan çıkıp uzun koridorda yürürken beyler ve bayanlar hazırmısınız çocuklar bir aşağı salona gelin sizinle bir şey konuşmak istiyoruz diye seslendim.Beş dakika içinde herkes tüm çocuklarım salondaydı, damat oğlumda eli ayağına dolaşmış bir panik bie şekilde yanımızda idi. Ayhan her zaman ki sakinliğinden uzak panik ile '' Fidan ona bişey mi oldu '' diye sorunca bir kahkaha patlattık hepimiz.''Sinirle ne ya gülmeyin korkuyorum işte bağırdı'' kendimi toprlayıp hemen boğazımı temizledim şey bizde bu konu için çağırdık hepiniz olayları biliyorsunuz o kızın yaşadıklarınıda biz Fidan a gerçek bir aile olucağız ve sizde onu zaten tanıyorsunuz kardeşiniz gibi davranacaksınız ona anlaşıldımı diye ses tonumu yükselttim.Hepsi bir birine baktı .Ayhan ''ben ben beennn de mi kardeş gibi davranıcam aa ama ama şey yani ben de mi ?'' diye kekelemeye başladı.

Hep birlikte gülüp ''şaşkoloz oğlum o senin karın olacak kardeşin değil'' !!diye lafa atıldı annem ve ekledi ''buna anlattınız mı bişeyler. O gavur ellerinde yaptığı gibi kızı ilk günden korkutmayacak dimi , şimdikilerin bilmediği yok ama yinede bir konuş Erhan'' dedi....Herşey tamamsa artık gelini almaya gidebiliriz diye ellerimi çırparak hadi dedim...

Fidan 

Eve kuaför bile göndermişler, benim gelmemi bekliyorlardı.Apartopar odaya sokuldum ve iki kişi birden bire  beni soyup , ağda yapmaya başladığında neye uğradığımı şaşırmış bir şekilde çığlık attım canımı yakıyorlardı. Kuaför hemen yan tarafta durmuş hava girmiş biri olarak'' kaç saattir gelin ortada yok ne yapalım şimdi acele etmeliyiz '' diye söylendi ve devam etti hemen duşa gir çık , sonrada şuraya gel otur.Duşa gireceğim sırada peşimden odadaki herkes bağırdı bir anda ;kutu daki çamışıı giyiceksin ! Okadar şaşkındım ki elime tutuşturulan yarı tanga dantelli çamaşıra bakıp gözlerimi devirerek yarın ki düğünde de başkamı giyiceğim dedim.Kızlar bir anda olayı çözüp hemen ''hayır'' dediler kora halinde ozaman bunu bu gece giymek zorunda değilim millete o aptal gelinliğin eteğini kaldırıp göstermiyeceğime göre sorun yok dedim ve hızla duşa girip çıktım.

Önce dantelli ultra seksi görünen kutuyu açtığımda hayran kaldığım sütyeni giyicektim sonra gelinliğin içinde kendinden destekleri olduğunu görünce vaz geçtik alt çamaşırımı giyip , gelinliği üstüme giydim ve arkasını kapatılar.Aynanın karşısına geçtiğimde gelinliği okadar beğendim ki keşke hayallerimi gerçekleştirip öyle giyebilseydim bu gelinliği , kalın askılı kalp yakalı ama kalp oyuntuları derin, üstünde muaazam bir dantel ,belden aşağı tül olarak inen arkası hafif kuyruklu , eteğinde kendinden ışıltısı olan harika bir şeydi ve üstüme tam oturuyordu ,zayıf olmama rağmen göğüzlerim biraz büyük ve düzgün bir şekilde dik geldiği için hiç desetek kullanmıyodum ama bu gelinlikteki dolgu cidden seksi durdu.Aynada dikkatli bakıncaa kendime cidden zayıflamış olduğumu ve kısa biri olduğumu fark eetim.

Hadi bakalım makyaj ve saç için otur ....dediler saçıma büyük tepeden bir topuz yapıldı.Boyum uzun dursun diye yapıldığına emindim.Makyajım gri ve pembe tonlarında, gül kurusu bir ruj ile tamamlandı.En son kuaför beni elimden tutup kaldırdı ve ayna nın karşına geçirip Tatatatammm ve işte şaheserim '' diye beni aynaya çevirdi. Bir an yüzüme geniş bir gülümseme yayıldı ,Kızlarla birlikte aynaya bakıyorduk gerçekten çok güzel olmuştum.Kendimi tanıyamayacak kadar güzel farklı ve değişik olmuştum.'' be çıktım şekerim yarın yine görüşeceğiz ki yarın kendini kıskanıcaksın '' diye övünerek çıkarken kuaför bende aklıma düşen şeyi sesli söylemiş bulundum acaba nasıl biri ? beni daha önce gördümü ? yaşlımı ? kaçıncı karısıyım diye sayıklarken kuaför bir anda bana döndü ve kaçıncı karısımı diye sordu şaşkın şaşkın  sonra az sonra görücen zaten deyip çıktı.

Biraz sora geliceklerdi ve ben hala hiçbir şey bilmiyordum ama biraz daha içim rahattı , annem , babam , kardeşim benim yanıma gelmişlerdi evet gelmişlerdi rüya değildi bu rüya olamazdı .giymiş olduğum bu beyaz gelinlikte bana biraz kendimden emin hissettirdi, ben  bunları geçirirken aklımdan sokaktan korna sesleri duyuldu... 

''Geliyorlar geliyorlar '' .... diye bağıranları duydum .Osırada oda kapası çaldı ve geliyorlar diye haber vermek için odaya halam girdi.Halam şok bir şekilde bana bakıp ''çok çokkk güzel olmuşşsunn kızım ''dediğinde gözlerimi tavana dikip donuk bir şekilde sağol dedim.

İçim titredi korku ve heyecandan acaba müstakbel kocam nasıl biri idi.

Teyzem içeri girdiğinde ''ahh Fidan canım , güzel kızım çok güzelsin ''dedi ve ağlamaya başladı.Aysel yengem içeri girdi her zamanki patavatsızlığı ve uyuzluğu ile ; '' gelinlikten başladı önce söylenmeye ... '' bu kadar açık gelinlik mi olur,  ne bu hali yarı çıplak üstü , tüm göğüsleri ortada,makyajı da pavyon karıları gibi yaptırmış, tam pavyon karılarına dönmüşsün....'' diye söylenmeye bağırmaya başladı.Nur araya girip anne yeter sus artık diye çığkıl atınca şaşkınlıkla kızına bakıp kafasını öbür tarafa çevirip , herkese inin aşağı bizde geliyoruz... diye resmen herkesi kolundan tutup odadan kovdu.

- Ne istiyorsun ?artık istediğin oldu; benden ne istiyorsun yenge ... söyle ne istiyorsun ?yine diye isyan edercesine kollarımı yukarı kaldırıp sordum. Gözlerinden ateş çıkarcasına bakıp ''almıyım ayağımın altına kapa çeneni de beni dinle''  ... diye azarladı.Anlattıkları karşısında dehşete düşmüş nutkum tutulmuştu.Camı açıp hava almak istedim ve camı açıp hem nefes almak ,hemde son kez yaşadığım köye göz gezdirdim.Aysel yengem kolumu sıkarak hadii .. '' inelim ve amcanın , dayının elini öp, biri çıkarsın evden seni '' diye çekiştirmeye başladı.Merivenden inerken hepsi beni izliyordu , ben ise yüzlerine bile bakmak istemiyordum.İçimde olan tüm umutta tükenmişti.

Hiç bir kelime etmeden yanlarına gittim.Hepsi sıradan bir göz gezdirdi ama ben onların yüzünü görmek istemiyordum.Benim için o aileden bir tek kuzenlerim vardı artık,büyük diye saydığım imseyi görmek istemiyorum.Herkesin zorla da olsa elini öptükten sonra artık yukarı çıkmak istiyorum dediğimde , hepsi itiraz ederek beni kapının girişinde ki odaya götürdüler bir sandalye ye oturdum çok geçmeden korna sesleri daha yakınlaştı , kuzenlerim kapıyı tutmak için hep birlikte kapıya koştu.Kapı ya el ile iki üç kere tık tık tık diye kibar ama açın dercesine vuruldu.Bir an da açmayın diye bağırdım ve evdeki herkesin yüzüne doğru bakıp, farklı odada olanlarda dinlesin diye bağırdım...   Hepinizin gözü aydın, artık kurtuluyorsunuz benden , yalnız ben zaten hepinizi kurtaracaktım kendi başımın çaresine bakıcaktım ama izin vermediniz, sanmayın ki ; sizi affedeceğim hiç birinizi bundan sonra tanımıyorum , bir tek kuzenlerim var benim akrabam ve eminim ki onlarada görüşmeyeceksiniz diye baskı kurarsınız.... heee ayrıca herşeyin hesabını öbür ahirette sizi bekleyenlere vericeksiniz diyerek kapıyı tutanlara dönüp aç kapıyı dedim.. ve derin bir nefes alıp arkamı döndüm.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Where stories live. Discover now