Bölüm 15

36.6K 859 4
                                    

Kahvaltımız henüz bitmemişti ama misafirlerimiz gelmişti.Bulunduğumuz yerden yakın aile dostları kahve içmeye geldiklerini söylediler.Bahçe de kahvaltı yaptığımızı görünce kahve saatine gelmeyi tercih etmişlerdi.Onlarda masaya oturdu.Bu sırada tüm gözlerin bende olduğunu hissetmeye başlamıştım.

Sevgi teyze durumu anlamış olacak ki; ''Evet dostlarım bu da kızım Fidan, Fidan bunlarda yıllardır komşularımız aile dostlarımız aynı zamanda'' dedi gülümseyerek.Bende yüzüme kocaman bir gülümseme yerleştirip memnun oldum dedim.Ayhan hafifçe ''eğilerek hadi kaçırayım seni'' dedi ve ardından ''biz bir içeri geçelim'' diyerek elimden sıkıca tutup ne olduğunu anlamadan beni içeriye çekiştirmeye başladı.Arkamızdan bir kahkaha tufanı kopmuştu.Kolumu sertçe çekip,millet bize gülüyor rezil olduk ,diye yüzümü astım. Rahat bir tavırla gülerse gülsün kime ne!'' karım değil misin Ufaklık ''deyip belimden tuttuğu gibi kolunun altında beni odaya çıkarttı.

Aydan'a seslenerek ''hadi hazırlanın dışarı çıkalım'' diyerek odanın kapısını kapattı,beni de yatağın üstüne bıraktı.Bir anda nefesim kesilmişti.Neden beni yatağa bırakmıştı ki?Göz göze geldik.Derin bir nefes aldı,sonra aynı şekilde  verdi. Yutkundu ardından ''hazırlanmak istersen hazırlan çıkıp biraz dolaşalım,bir şeyler içeriz'' dedi.Olumlu anlamda kafamı sallayıp yataktan kalktım.Aynanın karşına geçip saçlarımı açıp önlerden hafif tutturdum,gözlerimin altına gümüş rengi,üstüne ise siyah kalem çekip maskara sürdüm.Çantamı ararken merakla ne aradığımı sordu.Çantamın içinde güneş gözlüğüm olması gerekirdi ama bulamıyorum dedim gözlerimi devirerek.Yanıma gelip eğilip saçlarımdan öptü ve ''boş ver çıkınca bakarız bir tane'' dedi.Gözlüğüm nerede ama diye tekrarladım.Seviyorum o gözlüğü derken bir anda daldım gittim.O gözlüğü aldığım gün aklıma gelmişti.Ayhan omuzlarımdan tutup ''dert etme bu kadar çıkınca bakarız ''dedi.Yüzüm düşmüştü.Elimi tutup odadan çıktık birlikte.Aydan ve Volkan ağabey  hazırlanmış bizi bekliyordu.Hepimiz tek arabada gitmeye karar verdik.

Yolda giderken gözlerim dolmuştu ama ağlamamak için direniyordum.Ayhan dikiz aynasından bakarak ''hadi ama yeter artık çok fazla taktın.Az sonra sorun çözülecek''.. Volkan ağabey ve Aydan aynı anda ne oldu dercesine bir ona bir bana baktı.Ayhan :

-Güneş gözlüğünü bulamadı.Ona üzülüyor bu kadar... diye yanıtladı.

-Geçen sene sonu aldığın şu meşhur gözlük mü diyen Aydan'a evet anlamında kafamı sallayıp bir iç çektim.Aydan elimi tutarak ''üzülme hem zaten burnundan geldi o gözlük'' dedi.Volkan ağabey  gülerek''nasıl yani'' dediğinde ,Aydan ''ağabey  gülme lütfen Fidan o gözlük yüzünden Aysel yenge'den .... '' lafını bitirmesine izin vermeden Aydan'a bakarak klasik Aysel çenesini açtı diye geçiştirdim.Söylememesi içinde elini sıkıp gözlerine ters ters baktım.Oda üzgün bir ifade ile bana baktı.Volkan ağabey  arkası dönük bizi öyle görünce ''Ayhan oğlum, bunlar gizli aşk yaşıyor söyleyeyim.Gözlerle konuşuyor çekeceğimiz var'' diyerek kahkahayı bastı.Sonra bir den ciddileşerek ''ben Elif'i aradım oda gelecek haberiniz olsun'' dedi.İki kardeş ağabeylerine  sorun yok anlamında bakıp'' gelsin'' dedi.Elif kim? Merak ettim dedim.Müstakbel eltin diye güldü Aydan.

Önce güneş gözlüğü almaya girdik.Benim gözlüğümden yoktu.Mecburen başka bir tane aldık.Bütün gelen gözlerimi ve yüzümün yarısını tamamen kapatan bir model beğendim ama sevgili kocam beğenmedi.Yerden bitme nineler gibisin dedi. Bir tane onunda beğendiği bir model aldık çıktık.

Gittiğimiz yer yüksekte,neredeyse tüm şehri görebildiğimiz hoş, nezih,tarih kokan taştan bir cafe idi.Gerçi buraya cafe demeye bin şahit lazımdı.Bence bir restourant kadar lükstü.Biz oturduktan beş dakika sonra Elif'de geldi.Tanıştık.Bir dakika susmayan,her an konu açabilen bir kızdı.Ben ise pek sevememiştim bu kızı.Belkide ilk geldiğinde bana söylediği ''düğünde uzundun bir gecede çekmişsin'' diye yaptığı sözde espriden dolayı bilmiyorum ama bu kızı sevemedim ben.

Eve dönerken saate baktığımda boş bulunarak sesli bir şekilde saat dokuzu on geçiyor,geç kaldık.Eve gidince fırça yiyeceğiz diye söyledim.Hepsi aynı anda sesli bir şekilde gülüp''kimse bir şey demez korkma.Hatta sen hiç korkma sana hiç kimse bir şey demez kocanla birliktesin'' diye ekledi Aydan.Utanmıştım yüzüm kızardı.Kafamı cama yaslayıp dışarıyı izlemeye başladım.Az sonra gelmiştik. İçeri girdiğimizde Erhan Amca :

-Hoş geldiniz gençler!diye seslendi.Onun sesini yükselterek söylemesi karşısında ben gerilmiş,elim ayağım birbirine dolanmıştı.Sessizce ben dedim size dimi diyerek söylendim.Hepiniz buraya geliyorsunuz! diye seslendi.Korkmuştum yüzümün rengi atmış olacak ki ',Volkan ağabey '' baba bir daha bağırma bak kızın aklı gitti'' diyerek salona girdi.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin