Adsız Bölüm 91

11.4K 335 3
                                    

AYHAN

Fidan 'ın bulunduğumuz yerden uzaklaştığını görünce salonda oturanlara döndüm.

Bize evinizi, sofranızı açtığınız için teşekkür ederiz.Bayanlara dönerek biz içeride iş konuşurken Fidan ile yaptığınız sohbet için çok teşekkür ederim.Yanınıza geldiğim de mutlu görünüyordu bunun için size minnettarım.

Öyle şey mi olur Ayhan Bey aslın bizim sizden dün akşam için özür dilememiz gerekir.Fidan çok tatlı, hoş sohbet birisi.Keşke planınızı iptal edebilseniz tüm gün birlikte vakit geçirsek.Yalnış anlamaz iseniz bir şey sormak istiyorum.Mutlu görünüyordu diyerek söylemeye çalıştığınız şey nedir?Bunu merak ettim.

Simge hanım, sözüm meclisten dışarı fakat Fidan'ın yeni tanıştığı ortamlarda ben yanında yok iken yani yalnız kaldığın da genelde geçmişi hakkında sorulan sorular onu üzer.Belli etmez ama ben gözlerinden anlarım.Yüzü güler, gözler hüzünlüdür.Bu gün öyle değildi.

Geçmişi derken, ailesini kaybetmiş olması mı?

Hem ailesini kaybetmiş olması, hem de akrabaları ile yaşadığı sorunlar.Uzun süredir akrabaları ile arası bozuktu.Yeni yeni düzelmeye başladılar.Bu akşam ki programımız da teyzesine gitmek.Fidan vazgeçmeden gitmemiz gerekli, ayrıca annanesi rahatsız durumu pek iyi değilmiş, yarına iptal edersem ölümlü dünya ne olacağı belli olmaz.

Konuşmalarından anladığım kadarı ile eşin annaannesinin durumunu bilmiyor.

Haklısın Haluk , Fidan'a söyleyemedim.Aslında planım da İstanbul yoktu.Volkan bey gelecekti ama bize haber gelince biz de böyle bir değişiklik yaptık.Buradan da kafasını dağıtması için tatile çıkacağız.

En iyisini düşünmüşsün.Bu kadar ince düşünmen  çok güzel.Eşini çok seviyorsun bu çok net belli.

Fulya hanım evet eşimi çok seviyorum.O benim bu hayattaki herşeyim ve onun yüzünü güldürebilmek için herşeyi yaparım.Çünkü benim eşim, küçük yaşında büyük acılar ile karşılaştı, çocukların yüzünde hep bir tebessüm ve umut olur.Gözlerinde bir ışık vardır.Bir şeker uzattığınız da onu mutlu ettiğinizi anlarsınız.Fidan  dokuz yaşında büyüdü, hayatın gerçekleri ile oyaşta tanıştı.Yalnızlığı, tek olmayı yaşadı.O neden ile onun yüzündeki bir tebessüm benim için çok önemli.Bazı yaraları sardım, bazılarını saramadım sadece kabuk tutmasını sağladım.

Zor , çok zor bir durum.Biz koskoca insanlar büyüklerimiz grip olsa bir şey olsa ne yaparız diye panik olurken, çocuk yaşta daha ağır bir durum.Peki bebeğiniz için o emin ellerde üzülme diye teselli ettin, neden böyle bir şey söyledin?

Hala oradamısın Haluk?

Boğazımı temizledim ve konuşmaya başladım.Fidan bebeği kaybettiğinde haftalarca yoğun bakımda yatarken rüyasında ailesini görmüş, yanlarında bir kız çocuğu varmış.Kısaca kızın bize emanet ona gözümüz gibi bakarız demişler.Fidan rüyayı anlatıp, inanmak istercesine bize baktığında biz de kendini üzmemesi için bu yola başvurduk.Neyse canınızı sıktım.Ben Fidan'a bakayım.Bir de ben size bir şey anlattın mı?

Ne gibi bir şeyden bahsettin?Biz sorduğun soruyu anlamadık.

Gülümsedim ve yukarı çıktım.Fidan hazırlanmış, balkondan dışarıyı izliyordu.Yanına gittim ve belinden sarıldım.

Ayhan, çok korktum.Denizi izliyordum dalmışım.İnsan bakarken sanki rahatlıyor.Özellik ile kokusunu derin derin içine çektiğin de.

Boynuna bir öpücük kondurdum ve kokladım.Benim içime çektiğim deniz kokusu hep yanımda.Ben bu koku ile rahatlıyorum.Hadi artık gidelim, otelimize gidip biraz dinlenelim.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin