Adsız Bölüm 63

11.2K 366 0
                                    

Kahvelerden sonra Fidan biraz daha uyumak istediğini söylediğin de zar zor onu aşağıda uyumaya ikna ettik,Aydan ile bende bahçede keyif yaptık.Akşam beyler eve geldiğinde biz bahçede sofrayı kurmuş bekliyorduk.Her akşam hep birlikte evin beylerini karşılama adetimiz vardı ama Fidan son zamanlarda sürekli uyuduğu için katılamıyordu.

Fidan nerede ?diye sordu Erhan baba.

İçeride uyuyor,son zamanlarda ayakta duracak hali yok.Sürekli uyuyor,kanı çekildi resmen yüz göz kireç gibi... Oğlum git uyandır karını hep birlikte yemek yiyelim.

Bırak anne!Uyumak istiyorsa uyusun.Şimdi uyandıracağız uykum var diye trip atacak.Bırakalım uyusun.

Hayır!!!Gitme... !!Bırakma beni!!! ....Herkes birbirinin yüzüne bakarak sesin nereden geldiğini anlamaya çalışırken Erhan baba bir anda Fidan diye içeri koştu.Ardından Ayhan ve biz de gittik.İçeri girdiğimiz de gözleri kapalı bağırarak ağlıyordu.Babam kolundan tutarak uyandırdığında bir süre yüzüne baktı.Başını yastığa gömüp,ayaklarını kendine topladı ve sesli bir şekilde feryat ederek ağlamaya başladı.

Tamam kızım geçti.Bak rüya idi.Tamam yavrum ağlama artık....Erhan baba bu sözlerle onu avuturken,Ayhan koltuğun önünde dizlerinin üstüne çöküp,saçlarına dokundu.Onu hissedince kollarını sıkıca boynuna dolayıp,ağlamaya devam etti.

Bir yandan Ayhan'ı kokluyor, bir yandan ağlamaya devam ediyordu.Tek söylediği cümle.''beni bırakma,gitme'' başka bir şey çıkmıyordu ağzından.

Ayhan onu sakinleştiricek diye düşünürken ,Ayhan kendine sarılı kolları geri doğru çekip,kendin den uzaklaştırdı ve ayağa kalktı.

Hadi Fidan kalk yemek yiyeceğiz herkes seni bekliyor.Yeter bu kadar oyun.Hadi kalk artık.

Fidan'a arkasını dönüp,hadi kalkın yemek yiyelim.Şuan hiç Fidan ile uğraşak gücüm yok.Çok fazla yorgunum.Biz ağzımız açık bir şekilde Ayhan 'a bakarken, o yanımızdan geçip bahçeye çıktı.Volkan hızla peşinden çıktı.İklimde kalmıştım.Fidan'ın yanında mı olmayım yoksa çıkıp Ayhan'a bir tekme mi vurmalıyım bilemedim.Sevgi anne de bahçeye çıkınca Fidan'ın yanına koştum.

Tamam canım,geçti sadece rüya gördün.Bak gördün herkes iyi.

Hıçkırıkların arasında kafasını olumsuz yönde sallayıp,bir şey olucak diye feryat etti.Aydan ile binbir güçlükle bir şey olmadığına ikna edip,sakinleştirmiştik.Yemek için onu da bahçeye çıkardık.

Masaya oturdu.En sevdiği yemekten tabağına koydu.Bir lokma ağzına aldı.Yüzünü buruşturdu.

İğrenç olmuş tadı.Hiç biriniz yemeğin direk dökelim bunu.Saliha çok kötü olmuş.

Ayhan çatalı elinden sertçe bıraktı ve Fidan'a döndü.Huysuzluğun alemi yok.Dünya senin etrafında dönmüyor.Beğenmiyorsan bir zahmet kafanı kaldır yemek yap.

Volkan öfke ile Ayhan diye bağırdı.Fidan afiyet olsun diyerek masadan kalktığı sırada babama telefon geldi.Gözlerini iki oğluna da dikerek, tamam diyerek telefonu kapattı.

Buğday tarlasında yangın çıkmış.... Erhan babanın söylediği şey üzerine hepimiz donup kalmıştık.Babam gözlerini Fidan'a dikip uzun süre daldı.

Gitmeyin,sakın gitmeyin.Polisi arayın, yalvarırım gitmeyin...Fidan'ın dudaklarından bu sözler döküldüğünde Erhan baba yorum yapmadan olayı polise bildirdi.Hep birlikte tarlaya bakmaya gittiler.

Geç vakit döndüklerin de Sevgi anne,Aydan ve ben oturuyorduk.Yanımıza geldiler ve açıklama yaptılar.Sigara izmaritinden çıktığı tahmin ediliyor.

Sizlere bir şey omadı ya önemli olan o.Olan mala olsun.Hadi Sevgi yatalım,ben çok yorgunum.Size iyi geceler çocuklar.

Peşlerinden iyi geceler baba diye söyleyip,Ayhan'a baktım.Bu akşam gıcık etmişti beni.Aydan ve Ayhan da yatmaya gittiklerinde Volkan ile bahçede tekdik.

Heyyy benim güzel karım nereye daldı.Ne oldu böyle.

Fidanı düşünüyordum.Acaba haklı olabilirmi?Bugün dedim ya sana Fidan kötü diye.Bana sıkıca sarıldı ve ğlayarak anlattı.Konuşmamızı aynen aktarıyorum sana.

Önece annesini sevdğini söyledi.Çok özlediğini söyledi,sonra


''Ayhan'a aylardır yalvarıyorum.O artık götürmez.Ayhan beni-beni artık sevmiyor ki.Ben çokmu şişmanım?

Ayhan bana diyet yap biraz , kendine çeki düzen ver şiştin iyice diyor.Geçen pantolon alırken de bir ton laf yedim.Bir beden küçük aldım,olmayınca kendi bedenimi istedeim.Bana çok kızdı ilk denediğim olmadı diye.Elif artık beni istemiyor,ben ben ona ulaşmamıyorum.Geçen aşağıda tv seyrederken uyudum diye kızdı.Benim gibi biri insan içine çıkmamalıymış.Elif ben ben onu çok seviyorum.O olmadan, nefes alamıyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.Rüyamda Ayhan'ı gördüm

Canımmm,sadece bir rüya.Korkmana gerek yok.Hem ölü görmek canlı görmektir.Bak ömrünü uzatmışsın Ayhan'ın.Üzme kendini bu kadar sakinleş biraz.Sırtını sıvazlayarak bir yanda geçit,geçti bitti artık diye teselli etmeye çalıştım.Öyle içli ağlıyordu ki bende ağlamaya başlamıştım.

O zaman başı belada.Bir şey var Elif!İçim daralıyo nefes alamıyorum resmen.Ben, istememesine ,sevmemesine razıyım.Yertki ona bişey olmasın.Elif o ölmesin!Ben buna dayamam...''

Ayhan çok yorgun Elif!İhale onu mahvetti ama Fidan da iyi diyemiyeceğim,Fidan sizler gibi değil.O hemen farklı yorumluyor.

Bugün bana bir sarılması vardı görmeliydin Volkan,tıpkı doruk gibi o nasıl biraz ilgilenmeyince sarılıp ağlıyor,hiç bir farkı yoktu.Neyseki liseden arkadaşları tatile gelicekmiş,belki onlarla kafasını dağıtır biraz.Biz dıaşrı çıkaramıyoruz onlar sayesin de çıkar.Babam ile ben başında durduğumuzda bir şey olacak diye sayıkladı.Bazen gerçekten hissettiğini düşünüyorum.

Derin bir iç çekmeden sonra,umarım hissetmiyordur, hadi yatalım biz de saat geç oldu.Daha gidip oğlumu göreceğim.

Birlikte Doruğ'un odasına çıktık.Bir süre onunla oynadı sonra,Doruğa bakarak konuşmaya başladı.

Biliyormusun Elif?Ayhan çocukları çok seviyor,inşallah en kısa zamanda onlarında çocukları olur.Bende babalıktan sonra amcalık duygusunu tadarım.Fidan'ın bu ara hiç bir yemeği beğenmemesine, içim almıyor demesine ne diyorsun?Olabilir mi sence?Elif , Fidan yoksa hamilemi?

Hiç sanmıyorum canım.Ayrıca Fidan hiç istemiyor.Sümbüller buradayken test yaptık biz.Yani ... işte gecikince acabamı diye.Sonuç negatif çıkınca Sümbülle ben nasıl avuturuz diye düşünürken,Fidan sevinç çığlıkları attı.

Heee oyüzden konu bebekten açıldı,duygular soruldu.O yüzden Murat'ın söylediklerinden sonra Fidan pür dikkat Ayhan'a baktı.Sinir oldum o akşam Ayhan'a, Allah korusun dedi resmen.Fidan bir anda yutkundu sonra hemen toparladı.Şimdi herşey rayına oturdu.Ben konuşacağım Ayhan ile toparlasın kendini biraz.Kız resmen psikolojik işkenceye maruz kaldığını düşünecek yakında.Hadi yatalım artık cidden çok uykum geldi.

Tamam hayatım hadi yatalım.İyi geceler Allah rahatlık versin deyip,dudaklarına uzun bir öpücük kondurdum ve canımın diğer yarısına başımı yaslayıp,kendimi uykuya bıraktım.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Where stories live. Discover now