Bölüm 137

7.3K 296 11
                                    

AYHAN

Hemen odasına götürelim, ben doktoruna haber veriyorum.Hemşire hanım, diğer hemşire bankosuna haber verin.Tansiyon aletini, kan tüplerini hazır bulundursunlar.Fidan hanım'ın durumundan hepimizin haberi var.Merak etmeyin, ben ne yaptığımı biliyorum.

Doktor direktiflerini verip bizim ile birlikte odasına geldi.Yatağa yatırdıktan bir kaç saniye sonra Fidan'ın gözleri tamamen kapandı.

Fidan aç gözlerini!Fidan kendine gel.Ne olur konuş, bir şeyler söyle.

Ayhan bey biraz sakin olurmusunuz.Tansiyonu düştüğü için bayıldı.Bir anne için çok zor bir durum ama yapamazdım.Bebeği annesine vermek demek, ölüme bir adım daha yaklaştırmak demek.

Kan aldınız mı?Tansiyon ne durumda?

Cerrahi doktoru bunları söyleyerek nefes nefese içeri girdi.

Kan alındı.Neler bakılması gerekiyor ise laboratuara bilgi vermelisin.Tansiyonu düştü.Bebek yoğun bakımın orada çok fazla üzüldüğü için tansiyonu düşmüş olabilir.

Tamam ben hemen laboratuarı bilgilendireyim, acil olarak kanları çalışsınlar.Doğum da almış olduğumuz tahlil sonuçları pek iç açıcı değil.Bu gün ile karşılaştırma yapalım.

Bu ne demek oluyor?

Ayhan bey hasta kendine gelebilir.Buyrun birlikte kapıya çıkalım.

Doktorlar , Elif ve ben kapının önüne çıktık.Doktor kapının sıkıca kapandığından emin olduktan sonra bize döndü.

Bakın doğum sırasında bende içerideydim.Kan alarak tahlil istedim ve malesef hastalığında ilerleme belirledik.Bir kaç gün sonra tekrardan bir tahlil ve tektikleri düşünüyordum ama şuanda fenalaşması bir tek tansiyon olmaya bilir.Gelen sonuçlara göre hemen kemoterapiye başlamalıyız.Geçen her gün aleyhimize işliyor.

Fidan kızını bir kere kucağına almadan kemoterapiye başlamasını istemiyorum.Bu durumu kaldıramaz.Fidan bizi asla affetmez.Doktor bey de biraz önce söz verdi.Kızımızı kucağına almadan olmaz.

Bunu tahlillerden sonra konuşalım.Müsadenizle.Hemşire hanım hastaya sakinleştirici vererek bir süre uyutalım.

Doktorların peşinden umutsuzca bakarken, Elif omuzuma dokundu.

Artık susma içindekileri dök ve rahatla.Bu süreçte sana bir şey olacak diye korkuyorum.Ağla , bağar , çağar yeterki tepki ver.İçine atma.

Elif o kadar doluyum ki artık neyin doğru olduğunu düşünemiyorum.Fidan kızımıza sarılmadan bu tedaviye başlanır ise hiç birimizi affetmez.Korkuyorum Elif, hemde çok korkuyorum.Her şeyden vazgeçmesinden, tadeviye yanıt vermemesinden çok korkuyorum.Her şeyi kendisi aramızdan ayrılacakmış gibi planladığını biliyorsun değil mi?

Biliyorum Ayhan, her şeyi anlattı.Öyle bir sistem kurmuş ki senin , bizim, kızının rahatı için her şeyi planlamış.Fidan yaşayacak Ayhan, böyle çekip gidemez.Kızı için hayata tutunmalı.Bunu biz ona aşılamalıyız.Hepimiz için çok zor bir süreç olacak.Evet senin için iki atı zor olacak.Bu süreçte her zaman yanında olduğumu bil.Dertleşmek istediğin de yanındayım.

Burukça gülümsedim.Elif'e bakarken bir yandan da plan yapıp yapmadığına bakıyordum.Sonuçta Elif'i tanıyordum.Kıskanç biri olduğunu ve yıllar önce yapılanları tamamen unutmuş değildim.

Bakma öyle.Ben de değiştim.Volkan'ı çok sevidiğim için yaptım.Fidan'ı da herkesin ilgisi onda olduğu için kıskandım ama bunda Saliha'nın da payı vardı.Kıskançlığı fark edip beni oyunlarına alet etti.Fidan 'ın içindekileri canını yaktıkça öğrendim.Öğrendikçe onu tanıdım , tanıdıkça kıskançlığımın gereksiz olduğunu anladım.Fidan'ın aslında sevgiye aç küçük bir çocuk olduğunu geçte olsa anladım.Ben bir çok şeyden mutsuz olurken onun küçük şeyler ile nasıl mutlu olduğunu anladım.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Where stories live. Discover now