Adsız Bölüm 87

12K 331 10
                                    

Sabah uyandığım da saate baktım.Çok fazla uyumuştum.Yataktan kalktım bir tane sigara yaktım.Sigaranın yarısına geldiğim de Ayhan uyandı.

Günaydın, yinemi uyanır uyanmaz sigara yaktın.

Çok keyifli oluyor, bitince lavaboya gideceğim.

Farkındamısın bilmiyorum ama insanlar uyandıklarında önce lavaboya gidip elini yüzünü yıkar, sonra üstlerini giyinir kahvaltı yapar ve sonra sigara yakar.

Benden tek farkınız, sigarayı en son içiyorsunuz.Hadi kalkalım artık.Elif'e ayıp oldu.Kızın bir sürü işi var biz henüz oda dan çıkmadık.Dolaba doğru yöneldim ve üstüme giyecek bir şeyler bakmaya başladım.Ayhan'da bu sırada lavabodan çıkmış, dolabın yanına gelmişti.

Akşam bu elbiseni giyermisin?Sana çok yakışıyor.

Tamam sen istiyorsan giyerim.Üstümü değişirken bir yandan konuşmaya başladım.Hayatım düşünsene şuan kendi evimiz de olsaydık, gecelik ile evin içinde dolaşabilirdim.

Biz zaten kendi evimizdeyiz.

Yani ikimizin baş başa bir evi olsaydı.

Hmmm..Şu mesele.Peki burada olmaktan rahatsızmısın?Yıllardır bu evdeyiz ama sen son bir kaç aydır bu şekilde imalarda bulunuyorsun.Canım burası bizim evimiz, ben burada doğdum, burada büyüdüm ve Allah'ın izni ile burada yaşlanacağım.Bu düşünceyi kafandan çıkar.Ayrıca ilk başlarda zor olmayan, sana zor gelmeyen bu evi şimdi istenmiyor mu?

İstememek değil. Ben kendim bir şeyler yapmak istiyorum.Akşam sen eve geldiğin de istediğim gibi sarılıp öpmek istiyorum.Üstüme sabahlığı geçirip mutfağa inmek, kahvaltıyı öyle yapmak istiyorum.Giydiğim şort yada elbise kısamı diye düşünmeden evin içinde gezinmek istiyorum.

Hayatım, kimse sana bunu neden giydin dedi mi?Kusura bakma ama bu evde yaşayacağız.Ayrıca herşeyden herkesten utanıyorsun.Salonda otururken yanıma gelip robot gibi utanan sensin.Bak Elif'e gayet rahat.

İyi bundan sonra ben de istediğim gibi gezeceğim evin içinde.Kimse umurum da olmayacak.Dolptan başka bir kıyafet setim.Üstüme kalın askılı  krem rengi salaş bir tşört, altıma da diz kapağının altında biten mor tayt giydim.Saçlarımıda dağınık ev topuzu yaptım.

Üstündekiler pijama gibi durdu.

Ben rahatım böyle, kahvaltıya inelim.

Annemler gelen kadar böyle taıl bakalım.Zaten o gelince pijama ile kahvaltıya inemezsin.Biliyorsun çok kızıyor.

Burası benim de evim, istediğim gibi gezerim.Omuz silkerek söylemiştim.Bana söylediklerine karşılık vermiştim.Zafer kazandığımı düşünürken o pis pis sırıttı.

Söylediğin gibi kendimize ait evimiz olsa, dışarı çıkmadığın sürece üstünü bile değişmezsin.Allah'tan kendi evimiz yokta üstüne çeki düzen veriyorsun.

Kapıyı açıp aşağı inerken bir yandan da laf yetiştiriyordum.Gözlerim ile yeri işaret ederek, konuşmaya devam ettim.Yıllar önce bu evde tek kaldığımız da odaya gitmeden koridorda benim ile birlikte olduğun zamanlarda böyle demiyordun.Bir tek sabahlıkla gezmeni istiyorum diyen kişi sen değilmiydin?

Offff ...Ne güzel olmuştu.Tamam sustum.Sabah sabah formundasın.Fena laf çarpıyorsun.

Aynen öyle!Çok beklersin o günleri.Annemler ne zaman gelecek?

Bugün akşam için gelecekler, yarın yine gidicekler.Bu yaz genelde bağ evinde olacaklarmış.

Bahçeye çıktığımızda Elif ve Volkan abi kahvaltıya yeni oturmuşlardı.Günaydınnn.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Where stories live. Discover now