Adsız Bölüm 36

26.1K 598 0
                                    


AYHAN

Akşama kadar Fidan'ı oyalamak için her şeyi yapmıştım. Uçağın inmesine Özge'nin gelmesine az kalmıştı. Abim havaalanından Özge'yi alacak ve eve geçecekti. Bizde Fidan ile gittiğimiz de evde ki hazırlıklar bitmiş olacaktı .Ufaklığım için kuzenini görmek iyi gelecekti bundan emindim.Özge gittikten sonra da küçük bir tatile çıkma planım vardı.Ne de olsa bu yaz onun için zor bir yazdı.Hatta çok zor bir yazdı.Kendisinin yıllardır hatırlamadığı yada hatırlasa dahi hıçkırıklarla ağladığı doğum gününü bu yıl unutturmak için çok çabalamıştım ve sanırım başarmıştım.

Gittiğimiz cafe de atıştırmalık bir şeyler söyledik.Evde yemek yemez ise annem beni öldürürdü ki Fidan dan bahsediyoruz burada yer ise hayatta ağzına lokma sürmezdi. Yemeğin peşinden sigaraları yaktık,keyifle sigarasını içerken şansıma s... ki birinin doğum günü partisini izledik.Gözleri parlayarak onlara bir süre baktı, sonra yüz ifadesi değişti. Derin bir nefes aldı sigaradan sanki tüm bedeninde dolaştırdı ve bir süre sonra geri bıraktı. Fazla burada kalmadan hemen kalktık ve kasaya yöneldik.Kasa da tarih konuşuyorlardı.Hızlı bir şekilde hesabı ödedim ve sanki kaçıyormuşuz gibi onu da sürüklemeye başladım.

Yüzü asılmıştı ama belli etmiyordu.Kafasını koltuğa dayamış dalgın bir şekilde dışarıyı izliyordu.Sesizliği bölerek; kaç tanesini kurtardın batan gemilerin diye sordum. Gülümseyerek dalmışım diye cevapladı.

Eve yaklaştığım da kornaya bir kaç defa basarak geldiğimizi haber verdim.Işıklar sönmüş evi sessizlik kaplamıştı.

-Evde kimse yok,bizde gidip yatalım.Ben çok yoruldum.

Olumlu anlamda kafa salladım.Kapıyı açıp içeri girmesi için geri çekildim.İçeri girdik.Yavaş adımlarla merdivenin oraya geldiğimizde herkes bir anda İYİ Kİ DOĞDUN FİDANNN ,İY Kİİİ DOĞDUN FİİİİDDAAAANNN diye şarkı söylerken bir yandan da mumları söndürdü.Ardın dan dolu gözlerle hepimize teşekkür etti.Takiii Özge köşeden çıkıp ''Kuzummm mutlu yıllar,iyi ki doğdun '' diyene kadar.Tiz bir çığlık sesinin ardından birbirlerine sarıldılar ve sulu göz karıcığım kendini saldı.

Hoş geldin Canımmm!! Çok sevindim geldiğine.

Şiiittt. Bayanlar yeter yarına da bırakın sarılmayı diye uyardım. Salona geçtik ve masaya oturduk.

Müsadeniz ile bir kaç şey söylemek istiyorum tabii bunu hıçkırmadan yapabilirsem. Beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam, ben bugün doğum günüm olduğunu dahi unutmuştum. Hatırladığınız için ,bunca emek için, bunca zahmet için teşekkür ederim. Daha fazla konuşamayacağım..

Artık hediyeni verebilirim herhalde değil mi? diyerek hediyemi almak için çalışma odasına gittim.Getirdim ve elini tutup,paketi ellerinin içine bıraktım.Gözleri parladı ve birşey söylemeden sadece yüzüme baktı.Yanağımı öpecek gibi olsa da geri çekilip vazgeçti.Açmayacak mısın?Özge ' nin sesi ile ona döndük.Kocaman gülümsüyordu sevgili kuzen.

Titreyen elleri ile kutuyu açtı ve bir süre öylece baktı.Derinlere dalmaya başlamıştı ki , annemin beğenmedin ise gidip değişirsiniz cümlesi ile kendine geldi.Anneme döndü ve ''ben bunu alamam, kabul edemem bu çok pahalı bir şey geri versek '' diye sordu.Hep birlikte kahkaha atıp,ardından kutu elinden alıp,bilekliği koluna taktım.Kulağına eğilip, sana az bile...

Bana en büyük hediyeyi hatırlayarak verdiniz,kuzenim burada daha ne hediyesi.Yine gözleri dolmuştu.

Herkes hediyesini veri,annem aynı model bir kolye,babam bir cüzdan,Volkan şık ve zarif bir şal ,Aydan ise parfüm almıştı.Yemekler kahveler ve kısa sohbetin ardından herkes odasına çekildi.Özge ile sabah konuşacaklarını söyleyip, Fidan da odaya geldi.Kapıyı iyi ce kapattıktan sora karşıma dikilerek bugün için teşekkür ederim derken kendisi dudaklarıma ulaşmaya çalışarak öpücük kondurdu.







UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Where stories live. Discover now