bab 42

65.5K 2.9K 558
                                    

"Your hurting me?" Aku mengulangi ayat yang diperkatakan amril sebentar tadi
...apa maksud mamat ni? Apa aku buat? Aku pukul dia ke? Aku tikam dia ke? Ish ! Serabut2 !
Aku masuk ke dalam.kelas dan terus mataku bertembung dengan mata amril yang sedang melayan sekumpulan gadis di dari kelas sebelah..tiba tiba aku rasa sakit kat dada aku ni..kenapa eh? And kenapa dia layan perempuan tu? Dia kata dia suka aku ish ! Apa aku fikir ni !!! Erase ! Erase !  Aku terus menggelengkan kepalau dan melihat amril yang sedang merenungku tajam membuatkan aku rasa tak selesa dan akhirnya aku mengalihkan pandanganku
Dengan pantas aku kembali ke tempat dudukku dan terus membuka bukuku..and aku terkejut sebab bawah buku tu ada surat..dengan senyap2 aku buka surat tu

Meet me at the rooftop after school

-Your prince-

Aku terkejut..siapa agaknya yang bagi? Mataku terus memandang amril...eih takkan lah dia..tapi masatu dia kata dia nak jumpa aku..hmm..mataku sekali lagi memandang kearah amril yang sedang ketawa bersama sama gadis2 itu..ish ! Tiba tiba rasa cam nak sepak je muka amril tu !..aku kemudian mengalihkan pandanganku dekat adrian..and kata2nya ketika di cafe masatu terus bermain di fikiranku

Flashback

"Aku nak bagitau kau..yang aku suka cousin kau arifah emmm boleh tak kalau kau bagitahu dia..aku malu"

Sebaik sahaja aku mendengar aku terus ketawa dekah2

"Woi ! Janganlah gelak" marah adrian dan aku terus berhenti gelak tapi still senyum2

"Of course aku akan cakap ngan echa....oh my god ! Sweet ah korang  ni !!" Kataku semangat dan adrian hanya tersenyum malu

"Kau pula macam mana?" Tanya adrian dan aku terus memandang adrian pelik

"Macam mana  apa?" Tanyaku pelik

"Aku dengar amril suka kau..kau tak suka dia ke?" Tanya adrian dan aku terus membisu

"Ntahlah" jawabku dan mengeluh

"Baik kau tentukan siapa kau suka..ada lagi line panjang tunggu utk jwpn kau..tinggal kau je pilih..and alyaa..aku dah anggap kau macam adik aku dah..aku nak yang terbaik untuk kau..and aku rasa amril lah yang paling sesuai..sekarang tinggal kau je...fikir baik2" kata adrian..aku hanya mampu mengeluh selepas mendengar kata kata adrian..otak ku sudah tepu..dah tak tau nak wat apa sekarang

"Kalau.macam tu tolong aku ad...aku kena pastikan perasaan aku ni" kataku dan adrian tersenyum sambil menganggukkan kepalanya

And thats whylah adrian acting macam orang gila pangil aku sayang..aku dapat rasakan amril marah sebab adrian buat macam tu kat aku...dia jeles ke? Means dia suka aku? Dia memang suka aku ! Masalahnya  aku ! Aku suka dia ke??? Aku mengeluh.. serabut otak aku pikir pasal hati orang ni..aku lebih rela ngadap si adell dari benda alah ni..

"Alyaa kau okay tak?" Tanya sas dan aku hanya angguk

"Kau nampak pucat" kata seseorang tiba tiba...pantas aku menoleh dan melihat rafiqi..aku memberikan rafiqi senyuman..

"Aku okaylah..and bro ! Kau lagi nampak pucat dari aku ! Kau okay tak? Btw Thanks sbb risau terharu sekejap" kataku dan ketawa..

"Aku okaylah..tib2 rasa cam nak jadi vampire tu yang tukar tona warna muka" kata rafiqi dan aku terus ketawa..rafiqi turut ketawa rafiqi kemudian menepuk perlahan atas kepalaku sebelum berjalan kearah nazri yang still bebel sebab takde gf...

"ALYAA !!!"  jerit nazri aku terus memandang kearahnya..mukaku berkerut..apa lagi lah si nazri ni nak

"Ye nazri?" Tanyaku lemah dan takde tenaga nak.layan mamat ni..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now