bab 20

44.6K 2.5K 63
                                    

Sepanjang camp aku sedaya upaya menjauhkan diri dari team eagles..hari ni merupakan hari terakhir dan hari perlawanan persahabatan..aku berjalan kearah cikgu rasyid dan juga team eagles..walaupun aku tengah marah dengan team eagles tapi aku tetap kena jadi profesional..aku kan manager diorang jadi aku kena uruskan diorang...the weird was aku tak cakap sepatah pun..kalau bagi arahan pun aku akan tulis kat nota then tinggalkan macam tu je..dah macam orang bisu pun ada..

"Alyaa saya nak awak ada kat sini untuk uruskan minum diorang..pastikan awak kat sini tau..." Kata cikgu rasyid dan aku hanya angguk...kemudian team eagles mula masuk ke tempat duduk pemain..aku pun apalagi larilah duduk jauh jauh dari diorang..malas nak tengok muka diorang menyakitkan hati je..dari jauh aku dapat lihat echa dan teams tigers..aku melambai tanganku kearah mereka dan mereka membalasnya dengan gembiranya..aku tersenyum melihat mereka..ahh betapa aku berharap yang diorang akan ikut aku balik *sigh*😩...

"Alyaa" panggil seseorang...pantas aku mendongak dan melihat adrian..mata aku,aku gulingkan jengkel melihat kehadiran adrian..

"Sebelum apa apa kau nak marah ke bagi aku jelaskan dulu" kata adrian...actually aku nak bantah tau...malas nak amek tahu tapi suara echa pula yang berkumandang kat telinga aku

"Give them a chance untuk terangkan..lepastu hang nak marah..marahlah..at least kau berlaku adil"

Aku mengeluh dan menyuruh adrian meneruskan....aku langsung tak pandang adrian..mataku,aku alihkan ke gelanggang yang kosong itu..aku dapat dengar adrian mengeluh

"Kitorang minta maaf sangat2 sebab buat kau macam ni..aku tahu betapa sakitnya hati kau...kitorang patutnya dengar cakap amril yang semua kata kata adell tu tipu...tapi kitorang ni bodoh sangat..terpedaya dengan bukti2 palsu adell... Aku minta maaf sangat kat kau..janganlah macam ni...bila kau takde aku rasa kosong...rasa macam aku hilang yana lagi..please yaa..jangan marah kat kitorang lagi?" Kata adrian dan aku mengeluh..amril cuba pertahankan aku? Seriuslah..

"Kau better pergi adrian..aku akan bincang lepas perlawanan itupun kalau korang menang maybe aku pertimbangkan maaf korang" Kataku dan terus bangun meninggalkan adrian..aku cakap macam tu sebab apa..sebab aku taknak diorang semua tereffect dengan pergaduhan ni sampai kalah dalam perlawanan..cikgu rasyid mesti marah and thats why aku cakap macam tu..aku dapat lihat adrian tersenyum dan terus berlari kearah team eagles...aku mengeluh lagi dan terus ke bilik air mencuci mukaku..

"GENG !!" Jerit adrian sebaik sahaja dia sampai ke team eagles..

"Kenapa? Kenapa? Dia maafkan ke?!"tanya nazri excited..adrian kemudian menggeleng sedih begitu juga yang lain

"TAPI dia kata yang kalau kita menang dia akan bagi kita peluang untuk terangkan and maybe dia akan pertimbangkan maaf kita " kata adrian semangat dan semua team eagles turut genbira mendengarnya

"Ok eagles..korang dengar kan? Kita takkan hilang manager kita kali ni...aku nak kita kalahkan semua team kat sana dan earn alyaa's trust okay !" Kata rafiqi semangat dan semua team eagles menyahut laju..

"EAGLES FIGHTING !!!!!"

Aku yang baru lepas balik dari tandas terus tersenyum tanpa aku sedar saat aku mendengar sorakkan dari eagles..aku menoleh kearah echa dan team tigers..aku menunjukkan gerakkan 'fighting' kearah team tigers dan echa memberikan aku senyuman yang aku faham sangat apa makananya..aku menunjukkan echa penumbukku dan terbahak bahak minah tu ketawa...aduhai betapa aku harap sangat echa akan ikut aku balik 😥...

"PERLAWANAN PERTAMA AKAN DIADAKAN DIANTARA EAGLES DAN JUGA WARRIOS(?) !!!!"

Aku duduk dengan gementarnya di bahagian pemain...eagles boleh dikatakan agak determind nak menang..aku pula mula rasa takut..kalau diorang menang .dapat ke aku maafkan diorang? Aku dah buat janji...dan janji mesti ditepati..aku mengeluh..sepanjang permainan eagles sudah score 11 mata berbalas 7...wow..minda aku makin tak betul..takut dengan apa yang bakal terjadi nanti...sedar tak sedar team eagles sudah pun memenangi perlawanan..aku mula rasa tidak sedap hati...bukan ke aku patut gembira? Yelah diorang menangkan? Tapi kenapa aku rasa takut ha? Aish ! Maybe aku tak sedia lagi nak maafkan diorang..hmmm..
Team eagles kembali ke tempat duduk mereka...aku sebagai manager diorang dengan lambat2 mengagihkan air kepada mereka..setiap kali aku agihkan semua pandang aku macam nak something..dan dengan selambanya aku mengabaikan pandangan mereka..sudah habis agihkan aku terus duduk di tempat aku

"Alyaa" panggil seseorang dan aku pantas menoleh..aku melihat amril yang sedang memandang aku dengan pandangan yang agak pelik..yelah selalunya dia pandang aku macam dia benci gila kat aku tapi pandangan ni lain....

"Nak apa?" Tanyaku dingin dan amril terus mengambil tempat disebelahku..

"Siapa bagi kebenaran kau duduk sini?" Tanyaku kasar..

"Me,myself and i" jawab amril..aku menggulingkan anak mataku jengkel..huh still a jerk..aku mula bangun tapi seperti biasa amril menangkap tangan aku yang berlapik..aku terus pusing dan menggoncangkan tangan aku supaya amril melepaskan tangan aku

"Boleh tak kau duduk dulu diam diam dan biar aku cakap dulu?" Kata amril sedikit jengkel..

"Kenapa aku kena buat macam tu pula?" Tanyaku mencabar amril..

"Kalau kau taknak aku peluk kau kat sini jugak" ugut amril dan cepat cepat aku duduk..ish ! Mamat ni..dan secara automatik aku memukul kepala amril

"Yah !" Marah amril dan mengusap kepalanya yang sakit

"Kata nak cakap..cakaplah" marahku dan amril mula menarik nafas

"Aku tahu kau marah..kalau aku jadi kau pun aku akan mengamuk juga maybe more worse dari kau..adell tu memang tak guna..always fikir diri dia bagus..tapi kau kena faham..eagles baru je kenal adell tak macam aku..aku dah kenal adell lama..sejak aku kecik lagi..diorang tak kenal adell macam aku kenal adell...jadi diorang terpedaya dengan tipu helah adell..cuba kau? Mesti kau percaya juga kan?" Terang amril dan aku hanya mampu diam..amril betul..kalau aku pun aku akan terpedaya

"Kau? Kalau kau kenal adell kenapa kau tak cuba terangkan kat diorang?" Marahku dan memandang kearah amril...amril mula mengeluh

"Okaylah macam ni..aku bagi contoh..kau bagitahu rahsia kat aku and then aku janji aku tak bagitahu..tapi one day after kau dpt tahu rahsia kau tersebar apa perasaan kau?marah gila gila kan? Even benda tu bukan aku yang sebarkan..kau tetap x percaya kan? Sebab akuje yang tahu..kau still nak salahkan aku kan? Kau tetap marah kan?Macam tulah perasaan diorang bila dapat tahu..pastu ditambah lagi dengan gambar2 tu..makin kuat pengaruh and marah diorang..and bila aku cakap dan cuba terangkan diorang taknak percaya..macam tulah situationnya" terang amril dan sekali lagi aku hanya mampu berdiam diri sahaja..

"Alyaa..aku tahu kau marah..tapi kesiankanlah diorang..rafiqi sampai tak mampu nak fokus kalau dalam latihan sebab rasa bersalah sangat2 kat kau..firdaus lagilah sampai taknak makan..semua orang taknak kau pergi alyaa..termasuk aku" kata amril dan pantas aku menoleh kearah amril..belum sempat aku dan amril berkata apa apa cikgi rasyid menjerit memanggil amril dan cepat2 amril pergi..aku terkedu sekejap..amril betul apa yang amril cakap semua betul..apa yang aku nak buat sekarang? Patutke aku maafkan diorang?

                  ......................

So apa korang rasa? Adakah alyaa akan maafkan diorang? Readers boleh teka kat komen !! Author sgt mnntikannya.. !..
And sorry sebab lambat update..dah nak naik sekolah kan so author busy sikit..sorry..apa apa pun
Vote and comment😘

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now