bab 33

41.4K 2.2K 134
                                    

Hilaian ketawa dari group adell kedengaran kuat dari biasa..stress pulak dengar..kata kata makian dan cacian terhadapku sengaja dikuatkan..kalau aq ni jenis tak sabar dah lama aku rasa pecah muka si adell ni..aku mengeluh perlahan..di dalam otak aku ni dah rasa macam nak pengsan..esok !!! Esok D-day untuk buktikan yang aku tak bersalah..tapi !!! Aku langsung takde bukti untuk tunjukkan yang aku tak bersalah !! Patut ke aku mengalah? And then pindah dari sekolah ni..lupakan semuanya padam semua memori hilangkan e-..hi-langkan eagles dari hidup aku😿 ...hmmm yang tu aq tak rasa aku sedia lagi..erghhh serabutnya !!!!!

"Woi minah ! Kau okay ke tak ni?" Tanya aqil yang muncul entah dari mana..

"Seboklah..aku okay" jawabku tapi kepala masih di hentak hentak atas meja..okay sangat💁💁

"Kalau okay janganlah hentakkan kepala kau tu..nanti pecah pulak aku yang susah" kata aqil dan memberhentikan kepala aku dari menghentak meja dengan meletakkan tapak tangannya di dahi aku sebelum dahi aku dapat merasa meja...aku mengangkat mukaku dan menepis tangan aqil perlahan

"Kau bukan muhrim aku tak yah pegang pegang" kataku dan aqil hanya mengangkat bahu..

"Kau kenapa? Resah je aku tengok" kata aqil dan aku hanya menggeleng

"Takde apa2 just tengah pikir macam mana nak hadap kak nana bila dia balik nanti sebab aku dah koyakkan baju dia hehe" tipuku dan tersengih seperti kerang busuk..aqil ketawa neligatku dan menolak dahiku perlahan menggunakan pen..

"Sengal ! Padan muka kau..tulah pakai baju orang taknak bagitahu..ha hadaplah kau dengan singa garang tu" kata aqil dan kami berdua mula ketawa

"Owh kau ayan ! Aku bgtau kak nana kau cakap dia singa garang" kata  ku dan ketawa..tapi serta merta tawa aku beransur hilang bila aqil mula jadi serius...aku memandang aqil pelik

"Err haha lek ah aku tak bagitahu kak nana..k-kau takyah ah serius sgt" kataku dan aqil menggeleng..dah kenapa pula mamat ni geleng..

"Kau panggil aku ayan" kata aqil perlahan and kali ni aku pula terdiam...

"A-aku nak gi tandas" kataku dan laju ke kaki aku melangkah terus pergi ke atas bumbung..aish terlepas cakap pulak..macam mana ni? Haih ni yang rasa macam nak skip kelas..ah ! Skip ajelah lagipun cikgu bknnya masuk pun..Aku pun duduk bersendirian di atas bumbung sekolahku..angin yang sepoi sepoi ini begitu menyamankan...mataku aku tutup rapat..

"Kat sini rupannya kau" kata satu suara..mataku yang aku katup rapat terus terbuka..aku pusing kebelakang dan melihat seseorang yang betul2 aku tidak jangkakan

"Adrian" panggilku perlahan..terkejut dengan kehadiran adrian..adrian tersenyum melihatku dan terus duduk di sebelahku..

"Kau apa khabar?kenapa kau tetiba lari tadi?" Tanya adrian

"Takyah tahulah..kau rse aku tngh okay ke?" Tanyaku kembali dan adrian mula melepaskan ketawa kecil.

"Aku rindu dengan lawak bengong kau" kata adrian masih tersenyum..aku memandang kearah adrian dengan renungan pelik

"Seriously? Aku pikir korang tak pernah kesahkan aku" kataku dan terus mati senyuman adrian..adrian merenungku tajam

"Macam mana kitorang nak lupakan orang yang selalu buat hari kitorang ceria?" Kata adrian dan aku hanya smirk..

"Sudahlah..aku gelilah dengar ayat berbunga bunga ni" kataku dan mula ketawa sinis..adrian masih lagi dengan muka seriusnya..

"Aku tahu apa yang jadi sekarang buatkan hati kau keras..aku just nak kau tahu..even ktorang x layan kau ktorang tetap care dkt kau..kau umpama vitamin ktorang" kata adrian dan aku hanya mampu ketawa

"Aku tak sedia untuk percayakan sesiapa" kataku dingin

"Aku tak kesah kau nak percaya ke tak..asalkan kau tahu yang kitorang takkan sesekali khianati kau" kata adrian dan terus bangun meninggalkanku..aku mengeluh perlahan..maaf adrian..aku pun mula bangun dan meninggalkan tempat ini...

"Alyaa !!! " panggil seseorang saat aku turun dari tangga..aku pusing kebelakang dan melihat aqil..terus kepala aku tundukkan

"Jom ikut aku...aku ada something nak bagitahu" kata aqil dan terus mencapai tangan aku..mengheret aku naik ke atas bumbung..aku baru turun dah kena naik balik😑😑

Sampai di atas bumbung aku dan aqil saling berpandangan..suasana mula jadi awkward

"Emm kau nak bagitahu aku apa?" Tanyaku

"Sorry" kata aqil tiba tiba buatkan aku memandang kearahnya pelik

"Dah kenapa kau sorry tiba tiba ni?" Tanya ku..aqil mula menarik nafas panjang

"Selama ni aku asyik buat salah dengan kau je...dulu kau marahkan aku sebab aku sabotaj game kau and kau hanpir mati sebabkan tu..aku minta maaf" kata aqil dan aqil mula tunduk air mata jatuh berguguran.. aku mengeluh perlahan

"Aqil its okay yang tu aku dah lama maafkan..lagipun aku tau bukan kau yang nak jurulatih kau tu yang jahat" kataku dan aqil hanya diam menangis..

"Sekarang pun aku rasa aku ada buat salah kat kau..maafkan aku sara..aku terpaksa..demi dia" kata aqil..kali ni dia melihat kearah mataku tajam..jantung aku mula berdegup laju takut..n-ni ini merupakan pandangan masa dia sabotaj aku dulu..adakah dia?

"Maafkan aku sara" kata aqil dan

BAMMMMM

Kepala aku dipukul kuat dengan suatu objek keras.. sekelip mata aku rasakan kepala aku melayang dan pandanganku terus  menjadi gelap..




                 ...........................

IM BACKK !!!!! MISS ME?? I MISS YOU TOOOOOO !!!!!!
Author happy sangat sebab berjaya habiskan chapter ni !!! Walaupun pendek author minta maaf sangat2 tapi jangan risau author ada suprise utk readers semua !!!! Sebelum trial ni author rasa mcm nk update and bah ! Author update !!!! Hahahaha . btw doakan author ye ! Semoga author dapat 9 A+ dlm spm and trial ni..doakan tau hahaha ! Thnks readers semua !!! Author sayang korang !!

Jgn lupa

Vote and comment😘

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now