bab 32

44.5K 2.2K 73
                                    

Tolong baca tulisan bold di akhir chapter ini...important..thnk u😊

........................................

Eagles merenung kosong siling bilik kelab yang sunyi itu...tiada lagi gelak ketawa alyaa memenuhi ruangan itu..semuanya bagaikan membisu mengingati semua kenangan bersama alyaa...

"Aku terfikir..kenapa kita still kena abaikan alyaa? Bukan ke adell dah langgàr perjanjian?" Tanya syazwan tiba tiba...semua orang memandang kearah syazwan

"Betul tu ! Bila kita boleh tegur alyaa? Aku deeply miss her" kata nazri pula..nazwan disebelahnya mengangguk setuju

"Korang semua kena faham..adell tu bukan calang2 orang..kita tak boleh main main dengan dia..kalau tak alyaa akan merana.."kata amril dan semua orang hanya angguk..yelah selama ni amril seorang sahaja yang betul2 faham adell..semua orang membisu apabila mendengar kata kata amril...

"Buat masa sekarang kita kekal dulu dengan plan awal kita...aku yakin alyaa ada plan dia sendiri..kita jangan kacau plan dia and akan tolong bila dah rumit sangat...aku harap korang semua faham this is for alyaa's sake..and us..ingat adell pun ada ugut untuk buang kita dari team and aku taknak kehilangan korang..jadi aku minta korang dengar kata aku ni..sekali ni saje ok?" Kata rafiqi..sebagai ketua dia perlu bertindak mengawal keadaan..tidak kiralah dalam permainan atau luar permainan..dia ketua dan dia wajib laksanakan tugas dia....eagles angguk dan merenung kosong lagi...semuanya jadi kosong sejak apa yang terjadi..cikgu rasyid pun makin tegas dengan mereka..menghalang mereka bertemu dengan alyaa..apa yang mereka takut sekarang ialah alyaa...mereka takut alyaa akan salah faham dan akan menjauhi dari mereka..tapi dalam sudut hati mereka..mereka tahu yang alyaa takkan buat macam tu...alyaa setia orangnya dan kuat..eagles akan sentiasa ada untuk alyaa..

"Btw..aku tak suka budak baru aqil tu" kata nazwan tiba tiba membuatkan semua orang memandang kearahnya

"True ! Mamat tu asyik berkepit dengan alyaa je ! Menyampah !" Kata nazri pula menyokong kata kata nazwan dengan semangatnya..

"Maybe to childhood friend dia kot" kata fiq pula cuba bersangka baik

"Tapi ! Kalau childhood friend kenapa muka alyaa macam tak rela bila dekat dengan dia?" Tanya firdaus pula

"Maybe alyaa merajuk sebab baru sekarang mamat tu nak jumpa dia.." Kata adrian cuba menjadi seperti fiq padahal dalam hati rasa macam nak baling je kerusi bila nampak si aqil tu bermanja dengan alyaa..

"Tadi aku ternampak alyaa dengan aqil..alyaa ketawa je macam biasa" kata syazwan dan nazwan menggeleng bersama sama nazri

"Alyaa berlakon je tu..nak sedapkan hati budak baru tu..mesti dalam hati alyaa dia suruh aqil tu berambus jauh2" kata nabil mengangguk setuju dengan spekulasi yang direkanya sendiri..

"Alyaa takkan suka budak macam tu..tengok muka dah tahu dia tu tak baik" kata amril yakin dan nazri disebelahnya mengangguk semangat...

Rafiqi yang dari tadi membisu menggeleng melihat team basketballnya..nampak sangat yang seluruh ahli kumpulannya ada menyimpan perasaan pada alyaa..jeles bukan main lagi...rafiqi tersenyum kecil..dia pun jeles jugak sebenarnya tapi dia cuma anggap alyaa sebagai adik dan perasaan cemburu tu kira macam cemburu melihat adik kita layan orang lain selain kita..macam tulah..rafiqi berdehem kecil menarik perhatian semua eagles untuk memandang kearahnya..

"Guys..tak baik bersangka buruk dengan orang...macam nilah..abaikan jelah aqil tu..kita anggap aqil tu sebagai tembok yang ada untuk alyaa bersandar buat sementara..bila kita dah berjaya dengan plan kita..kita runtuhkan tembok tu ramai2..so buat masa sekarang..macam yang aku cakap kita abaikan aqil dan fokus pada plan kita okay?" Kata rafiqi dan semua orang hanya angguk..dah macam budak tadika pun ada

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now