bab 25

39.5K 2.1K 160
                                    

Again..aku rasa macam malas betul nak pergi sekolah ! Dengan semua musibah yang aku dapat...aku rasa macam dah takde sebab aku nak gi sekolah..nak belajar pun rasa macam dah tak sedap ! Asyik orang pandang je ! macam aku ni baru lepas bunuh orang..aku mencekalkan hati aku dan terus melangkah masuk ke dalam kelas..

"Wah wah..kau masih lagi berani datang sekolah?" Tanya seseorang dan aku pantas menoleh..aku melihat adell dan ex bestriends aku..aku menggulingkan anak mataku jengkel dan mengabaikan soalan tak berguna adell tu...aku terus mengambil tempat di mejaku..

"Aku dengar ada orang tu dah kena buang dari jadi manager eagles.."kata sas dengan suara yang mengejek..aku tidak memberi apa apa respon pun kepada mereka membuatkan mereka semua rasa sakit hati..

"Lepas ni adell bolehlah awak daftar jadi manager" kata ainaa pula dan aku menggulingkan anak mataku..macamlah eagles nak kalau adell jadi manager..

"Well girls..good news for me and us ! I dah jadi manager diorang dah pun !!!!" Kata adell gedik dan mereka semua menjerit..mataku terus terbuntang saat mendengar apa yang adell katakan dan secara automatik aku memandang adell dan geng2 nya tak percaya..adell kemudian berjalan mendekatiku dan mula smirk

"Kenapa? Tak percaya? Well believe it or not..eagles dah tak percaya kau lagi..and believe it yang aku dah jadi manager diorang..aku harap kau terluka sedalam dalam yang mungkin" kata adell dan smirknya menjadi semakin lebar...aku menarik nafas panjang dan bangun dari tempat dudukku..aku memandang adell tepat dimatanya..smirk adell semakin lebar mengharapkan yang aku ni akan marah dan mengamuk..and dia boleh buat alasan lain untuk buang aku..aku mula smirk dan jelas adell kelihatan terkejut

"Goodluck with it then" kataku dan terus berjalan keluar..sempat lagi aku menolak adell menggunakan bahukan dan smirk kepadanya...aku tak mudah adell dan kau pun sama..aku mengeluh dan berjalan ke tandas...

Beberapa minit kemudian..Aku masuk semula kedalam kelas dan melihat geng rafiqi sudah ada..aku terus tundukkan kepalaku dan duduk di tempatku..

"Baby !!! Petang nanti kat mana ??" Tanya adell sengaja dikuatkan suaranya mengharapkan aku dengar...aku dapat rasakan semua eagles cuba untuk tidak menggulingkan anak mata mereka dan memberikan adell senyuman..

"Kat gelanggang macam biasa sayang" jawab rafiqi mengejutkan aku dan rakan sekelasku..mataku aku pakukan tepat kearah dua manusia di hadapan..

"Aww thnks baby ! Bye bae2ku" kata adell gedik dan berjalan ala ala model😑😑modellah sangat..aku tengok dah macam orang takde pinggang..mataku kemudian bertembung dengan mata rafiqi..lama kami berpandangan sebelum seseorang berdehem dan rafiqi terus menjelingku..aku terkejut ! Sangat terkejut a-aku tak sangka rafiqi akan jeling aku..apa dah jadi sebenarnya? Sedaya upaya menahan reaksi muka aku..aku turut menjeling balik rafiqi dan tunduk merenung buku notaku..something is not right..why suddenly eagles amek adell? Kenapa tiba tiba eagles macam dah kena sihir cinta oleh adell? This is serious...aku tak boleh tunggu lama..makin lama aku biar..makin menjadi adell..aku kemudian bangun dan terus keluar dari kelas..and im happy at the fact that cikgu fizik aku bersalin so aku ada 2 masa free..aku kemudian pergi ke bilik latihan khas untuk aku di bangunan sukan..aku masuk dan terus menukar pakaian kepada pakaian lengkap untuk berlawan pedang..right now i need to clear my mind sebelum aku mulakan langkah aku...

Aku membayangkan dihadapanku itu adalah adell dan semakin agressif aku berlatih pedang..membayangkan seseorang yang anda benci ketika ini sangatlah sesuai sebab aku boleh lepaskan tekanan aku..

"Kat sini rupanya kau"

                 .........................

Petang kemudian

Eagles dah berkumpul di gelanggang dan masing masing sedang memanaskan badan..semuanya hanya diam dan tak berkata..selalunya diorang akan berkejaran macam budak kecik..kadang2 ada yang main main..tapi kali ini semua hanya diam dan fokus pada memanaskan badan masing masing..

"HAI MY BAE !!!!!" Jerit seseorang dan masuk kedalam gelanggang itu..semua eagles menoleh dan melihat adell..dengan memakai baju sukan yang ketat dan juga skirt yang agak pendek..rambutnya di ikat tinggi menunjukkan lehernya yang putih dan kurus itu....semua eagles serentak menoleh ke tempat lain dan langsung tak memandang kearah adell..

"You all ni kenapa? Taknak pandang i ke?" Tanya adell gedik.

"Kau tau kan ni sekolah...mana boleh pakai skirt pendek macam tu ! Mana tudung kau?! Kau ni tak tau agama ke?!" Marah amril geram dengan adell..adell kemudian menggulingkan anak matanya

"Ala you guys takyah nak bajet alim sangatlah..i dah bagi you all pandangan yang free accept ajalah.." Kata adell dan mula mendekati eagles...

"Kitorang dah berubah..since alyaa datang dia ajar banyak perkara pasal agama yang dah lama kitorang tinggalkan.. kitorang malu dengan allah sebab tak tahu apa apa..tapi sekarang kitorang dah berubah..kira okaylah kitorang bajet alim at least kitorang ada peluang masuk syurga..kau rasa kau ada ke?tak solat..pakai macam ni..pergi kelab..minum arak..kau fikir nabi nak ngaku ke kau ni umat dia?" Kata adrian pedas dan terus membelakangi adell

"Tak payah nak bajet sangat lah ad..you pun pernah buat benda tu jugak kan dulu? Huh you pun fikir tuhan nak terima you ke?" Kata adell dan smirk kearah adrian..adrian kemudian memandang tepat mata adell geram

"Tuhan yang kau cakap tu ada 99 nama indah..and salah satunya ialah allah..and allah does not judge you on how bad you have been in the past but rather on how good you strive to be now.." Kata adrian dan terus berjalan keluar dari gelanggang

"Aku out..aku tak rasa nak berlatih hari ni" kata firdaus dan berjalan pergi meninggalkan yang ada di situ..rafiqi menarik nafas panjang.

"Aku batalkan latihan..aku pun rasa tak sedap badan.."kata rafiqi dan berjalan mengikuti firdaus...perlahan lahan seorang demi seorang meninggalkan gelanggang..

"Baliklah adell..kau buang masa kau je" kata nabil sebelum turut meninggalkan gelanggang

adell yang rasa geram terus menjerit...
"YOU GUYS TENGOKLAH APA AKIBATNYA !!!!!!!!" jerit adell geram..alyaa..itulah nama yang paling dia benci dan dia harus hapuskan alyaa..secepat mungkin..semuanya sebab alyaa..alyaa nilah alyaa tulah adell rasa geram sangat ! Dah tiba masa alyaa rasa siapa adell sebenarnya !!!!! Adell mendengus kasar dan keluar dari gelanggang..

"Kau nak apa?!!..aku tak kira ! Kau langgar je dia !!!!! Kalau dia mati lagi bagus !!!!"

  

            ................................

Huish jahatnya adell...apa author patut buat kat adell ni? Any suggestion😋..siapa agaknya yang tegur alyaa masa alyaa tengah berlatih? Komen kalau nak teka ! Kalau bertuah author bagi petunjuk !...apa apa pun

Vote and comment😘





  

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now