bab 30

41.6K 2.2K 82
                                    

"Macam mana kau tau nama panggilan aku ha?!!" Tanyaku terkejut dan memandang kearah aqil yang tersenyum

"Kau betul2 tak kenal aku ke?" Tanya aqil dan mula tersenyum lagi...aku mengerutkan dahi aku dan menggelengkan kepalaku..

"Seriuslah ni? Kau betul betul tak kenal aku?"tanya aqil dan aku menggeleng

"Auchh my heart !" Kata aqil dan pura pura ditembak di bahagian dada..aku memandang aqil pelik..

"Kau dah kenapa? Aduh aku peninglah..siapa kau ni?" Tanyaku sedikit marah..

"Aku aqil..pemain pedang no 2 di malaysia" jawab aqil dengan nada yang begitu familiar bagi aku. dan mataku terbuntang luas saat aku teringat..

"Wait wait..kau jangan cakap yang kau ni ayan?" Tanyaku terkejut dan aqil tersenyum gembira

"Hye princess" kata aqil dan memberikan aku wink..

"No way !" Kataku tak percaya dan mengambil satu langkah kebelakang..aqil ketawa melihat gerak geriku

"Mentang2 aku selalu no 2 sampai hati kau lupakan aku" kata aqil dan membuat riak muka kecewa..aku masih lagi memandang aqil tak percaya

"Apa kau buat kat sini?!!" Tanyaku dan aqil ketawa

"Aku dijemput khas lah..untuk wakil sekolah ni as pemain pedang..tapi aku wonder kenapa diorang perlukan aku sedangkan diorang dah ada pemain no 1 kat sini?"tanya aqil dan aku menggulingkan anak mataku

"Long story..lagipun kau tak perlu tahu pasal semua tu..." kataku dingin..

"Tu kantin" kataku sedikit kasar dan menunding kearah kantin..aqil memandangku pelik plus simpati

"Sara..kau marah aku lagi ke?" Tanya aqil dan tanpa sengaja aku melepaskan tawa kecil dan menjeling tajam aqil

"Kau sama je macam diorang aqil..aku kenal kau dan niat kau hanya satu..musnahkan aku.."kataku dingin dan berlalu pergi meninggalkan aqil yang terkedu seketika..

"Alyaa" panggil seseorang dan pantas aku menoleh

"Owh kau..kenapa ada masalah ke?"tanyaku dan dia menggeleng

"Semuanya okay..tinggal kau je untuk bertindak" kata si dia dan aku angguk

"Okay..thanks sebab tolong aku" kataku dan memberikan si dia senyuman manis..

"Kau kenapa? Ada masalah ke?" Tanua si dia dan aku ketawa kecil

"Setiap hari aq jejak kaki kat sekolah ni mesti ada masalah..so apa yang peliknya" kataku dan terdiam terus si dia

"Aku gerak dulu" kataku dan terus berlalu pergi..aku mengeluh...macam mana cikgu boleh pilih ayan sebagai pengganti aku? Cikgu tak tahu ke dia musuh aku dalam pertandingan? No bukan dalam pertandingan je...dalam real life pun sama..ok..sekarang kau abaikan aqil and teruskan rancangan kau..aqil hanya penghalang..kalau kau fikirkan pasal aqil sangat rancangan nak kalahlan adell akan terhalang..maybe aqil datang sini pun sebab adell suruh..maybe adell saja nak tengok aku break down..ok alyaa..kau kena kuat..abaikan aqil dan teruskan rancangan..alyaa fighting !

Aku masuk ke kelas dan terus duduk di tempatku..mataku kemudian bertembung dengan mata amril yang sedang memerhatikanku..sejak kejadian semalam kedua dua aku dan amril awkward sesama sendiri..agak lama jugak kitorang pandang satu sama lain sebelum firdaus menyuit lembut bahu amril dan amril dengan cepat mengalihkan pandangannya..aku pelik..kenapa eagles sekarang makin jauh dari aku? Diorang kan tahu yang aku tak bersalah...hmm maybe diorang kena ugut kot..kemudian aku nampak aqil masuk dengan beberapa orang pelajar perempuan yang ketawa bersama sama dia..aku menggulingkan anak mataku jengkel..still tak berubah jugak mamat ni..playboy..aqil kemudian berjalan kearahku dan mengambil tempat disebelahku..kalau boleh meja tu dijarakkan dah lama aku jarakkan duduk jauh2 dari dia..sekarang ni pun aku jarakkan kerusi aku sampai boleg muat lagi satu kerusi diantara kitorang..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now