bab 19

43.2K 2.4K 169
                                    

Keluar saje dari hutan aku terus masuk ke dalam bilik tidak mengendahkan sesiapa pun..sampai hati diorang cakap macam tu kat aku? Diorang fikir aku ni apa ha?!!! Patung ?!!!!

"Sara !!!" Jerit echa dan terus berlari kearah aku yang sedang berbaring diatas katil...dia bukan baring kat sebelah tau..dia baring atas aku..ya allah budak ini..

"Yah ! Get off arifah !! Beratlah !" Kataku dan echa yang berada di atas aku terus memandang aku pelik

"Yah alyaa ! Kau sepatutnya nangis !! Asal kau macam takde perasaan ni ha?!!" Marah echa aku mula menggulingkan anak mataku jengkel...echa mula duduk di sebelahku dan aku daripada baring terus duduk..

"Buat apa aku nak nangis sebab diorang? Bazir air mata je" kataku selamba..memang aku nak nangis pun tadi..yelah siapa je lah kan yang takkan nangis kalau kena tengking macam tu? Tapi aku being aku..aku not into crying crying ni *hamek kau broken gila english aku hahah* echa memandang aku kemudian tersenyum

"Oh yeay !!! Sara the icy princess dah balikkk !!!! Yuhuuu !!!" Kata echa gembira

"Oh yeay the baddest always be the baddest.." Kataku menyindir dan echa mula ketawa

"Bagus sara ! Tak payah nangis sebab diorang..sampai hati diorang cakap macam tu kat kau ! And paling penting ! Sampai hati diorang cakap team tigers jahat !!! Ehhh !! Aku kakikan jugak diorang ni !!" Bebel echa..aku mula terhibur melihat cousin aku seorang ni

"Aigooo my echa kalau dah bebel..air liur tersembur pun hang tak perasan" kataku dan mula ketawa

"Hei !!! Mana ada air liur tersembur !!! Bad sara bad !!" Kata echa dan mula memukulku menggunakan bantal

"Owh nak lawan eh?"kataku dan mulalah pillow war antara dua cousin..gelak ketawa kedengaran di seluruh bilik..echa tersenyum sendiri..nasib baiklah cousin dia ni tabah orangnya ceyhhhh hahaha..

........................

"Wei macam mana ni?" Tanya firdaus risau..dia rasa serba salah gila..yelah dialah orang yang paling banyak menengking alyaa..

"Emmm korang~~" panggil adell gedik...adrian yang dah panas hati memandang tajam adell

"Kau nak apa?!!! Tak puas lagi dengan apa yang kau buat sekarang ha?!!! Kau dengan mak kau sama je !!!!!!! Dua dua perampas kebahagiaan !!! Kalau bukan sebab mak kau adik dengan mama aku takkan mati !!!!!" Tengking adrian kuat..melepaskan semua kemarahannya dan tidak sedar bahawa semua rahsia yang dia simpan terbongkar..adell memandang geram kearah adrian..

"Yan.." Panggil rafiqi cuba menenangkan adrian..tapi tangannya di tepis kasar oleh adrian..adell yang dah geram melepaskan marahnya tanpa berfikir

"Apa yang istimewa sangat dengan alyaa tu ha?!! Asal korang semua protect dia sangat ?!!!" Marah adell..dia rasa geram sebab perhatian yang dia nakkan dari eagles tak dapat..

"Sebab dia berbeza dari kau !!! Dia tak menggedik dengan kitorang !!! Dia istimewa kat aku sebab dia macam yana ! Adik aku yang mak kau bunuh !!" Jerit adrian geram..kalau boleh dia nak je cekik si adell ni..

"Kau tau sebab apa mak aku bunuh mak ngan adek kau?!! SEBAB DIORANG BERDUA MEMANG PATUT MATI PUN !! MENYEMAK JE !!!!"

PANG !!!

Adrian menampar kuat muka adell kerana geram..adrian mengetap bibirnya dan memandang adell geram

"Kau better balik..makin lama aku tengok kau..aku rasa macam nak bunuh je kau ni..BALIK !!" Tengking adrian..adell cepat cepat mengemas barangnya dan memandang adrian geram

"Kau fikir kau dah menang? Tengoklah apa jadi kat kau kalau papa tau apa yang kau buat kat aku" kata adell dan smirk..adrian mula mahu menerkam nak belasah si adell tu..nasib baiklah ada rafiqi dan amril yang menahan badannya...kalau tak habislah adell dibelasah adrian

"Yan ! Kau kena bertenang !" Kata rafiqi dan adrian sedikit demi sedikit

"A-aku tengking alyaa tadi...a-aku rasa bersalah sangat ! Macam mana ni?!" Kata nazri dan mula menarik narik rambutnya..nabil yang disebelah nazri melepaskan tangan nazri dari kepalanya

"Aku lagi banyak tengking dia..kita semua salah...kita kena mintak maaf kat dia" kata nabil dan semua orang mula mengeluh




"HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAH" serentak semua eagles menoleh kearah suara ketawa tadi dan kelihatan aku yang sedang tersenyum bersama sama echa dan seluruh team tigers..dengan segera team eagles berlari kearahku..serentak itu juga senyuman aku mati..cepat cepat team tigers berdiri dihadapan aku dan echa..

"Korang nak apa lagi?!" Marah echa..eh eh hang pula yang hangin asal cha?😂😂..aku memegang tangan echa tanda aku okay..

"Korang nak apa? Nak tengking aku lagi ke? Tak puas hati lagi?" Tanyaku dalam nada dingin

"Alyaa kitorang minta maaf.." Kata rafiqi lembut dan aku mula smirk

"Maaf? Korang ingat lepas korang mintak maaf..memory aku dianggap pengkhianat tu hilang? Huh ! Keep dreaming.." Kataku dingin dan terus berjalan mengabaikan team eagles..echa dibelakangku berlari mengejar langkahku..team eagles yang nak mengejarku cepat2 dihalang oleh team tigers..

"Sorry bro..arifah dah bagi arahan so kitorang kena ikut. " kata zarul dan semua team tigers berjalan mengikuti aku dan echa..

"Kita cuba lain kali..nanti balik kita jumpa dia lagi" kata amril cuba memberikan semangat..
Ahli eagles yg lain hanya mampu angguk sahaja..

.................

"Sara !!! Waduh laju bangat sih kamu jalan ! " kata echa yang dah termengah mengah sebab nak mengejar si sara ni..

"Mian cha..sara just...just nak jauh dari diorang...tu je.." Kataku dan echa angguk faham..

"Faham2..dah mari ya bukk kita masuk ke dalam bilik..gue ada gossip !!! EXO DAH COMEBACKKK !!! MAIGASHHH!!!" Kata echa teruja..cepat cepat sara menoleh kearah echa

"Seriusly????!! Wahhhhh !!!!! Jom jom kita tengok mv dia wah !!!!!!!!" Kata ku ikut excited sekali..

"By the way bila masa kau jadi orang pati ni?" Sambungku dan kami berdua mula ketawa..echa tahu di sudut hati aku..aku masih lagi bersedih sebab itulah dia buat sedaya upaya untuk menceriakan aku...aku bersyukur ada echa kat sini..tapi yang aku takut..bila aku dah kat sekolah..apa yang akan jadi kat aku???? Aku mengeluh kuat..apalah nasib aku ni...haih..

....................

Assalamualaikum and hai to all my beautiful/handsome/gojes/ ha apa lagi korang nak? Cakap..cakap !😂😂...ok author dah start nak gila..apa apa pun selamat berpuasa semua !! Thanks sebab baca story ni and jangan lupa vote !! Nak komen pun boleh author tak kesah...author layan je..hahaha ok lah bye ! Fighting semua,!! Jangan ponteng puasa ! No no no tak baik....hahaha bye assalamualaikum

Sincere from your beautiful *author nak jgak kne puji😳
😂😳*
Author

Elly_aa

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now