bab 36

44.5K 2.4K 203
                                    

Suasana di dalam bilik kelab sunyi...semua menjadi kaku apabila mendengar berita yang agak menggemparkan itu..tiba tiba pintu dibuka dan muncul adrian..muka adrian pucat..semua orang menjadi takut...keadaan sunyi menanti jawapan adrian

"A-aku dah check..and gelang tu memang alyaa punya.." Kata adrian dan semua orang terus terpaku tak bergerak

"T-tak tak mungkin" kata nazwan tidak percaya..syazwan di sebelahnya menepuk perlahan belakang badan kembarnya

"Tapi polis tak jumpa lagi mayatnya" sambung adrian

"Aku yakin tu bukan alyaa" kata amril cuba meyakinkan semua orang termasuk dirinya sendiri..dia tak sanggup..tak sanggup nak hadap kenyataan yang menakutkan itu..

"Macam mana kalau tu betul2 alyaa?" Tanya nazri dan semua orang membisu...semua bagaikan tiada jawapan bagi soalan itu..

Tiba tiba pintu mereka dibuka dan muncul seseorang mereka tak sangkakan

"Arifah?!" Jerit mereka semua saat melihat gadis kecil itu melangkah masuk dengan matanya yang merah..gadis itu betul2 nampak menakutkan..

"Kenapa kau dkt sini?" Tanya fiq

"Polis panggil...now Cakap dengan aku yang semua berita ni tak betul kan?" kata arifah atau lebih dikenali echa..

"K-kitorang tak tahu lagi..polis tak sahkan lagi" kata rafiqi..sebagai ketua dialah yg bertanggungjawab sampaikan benda benda macam ni...mata echa menikam tajam setiap mereka...

"Kalau ada apa2 yang jadi kat cousin aku..aku takkan maafkan korang semua..ingat tu ! Aku tak patut letakkan kepercayaan aku dekat korang...useless ! " kata echa dingin dan terus berlalu keluar dari bilik kelab itu..semua bagaikan terkaku mendengar kata kata dari echa..nak marah tapi mereka pun rasa mereka memang patut terima

"Aku tak patut tangguhkan rancangan kita nak perangkap adell" kata amril dan semua hanya mampu mengeluh...

               ..........................

"Apa yang kau bualkan dengan aqil ha?!" Kata kata itu membuatkan iffah terkaku...lagi lagi orang yang menanyakan soalan tu adalah orang yang dia betul tak sangkakan..

"Nabil?!" Tanya iffah terkejut..ya nabil...orang yang iffah pernah tercrush dulu tapi skrng dah tak..dalam sudut hati iffah sedikit lega yang orang tu adalah nabil dan bukan adell tapi dari sudut yang lain iffah rasa macam nak lari je sekarang ni...kenapalah dia kenapa hadap dengan one of the eagles..

"Kau kesah apa? Suka ati akulah" kata iffah dingin dan terus berlalu pergi..tak sempat iffah nak jalan pun nabil mencapai lengan iffah kasar dan merenung tajam kearah iffah

"Lepaslah ! Sakit !" Jerit iffah..sejujurnya dia nak lari dari situation ni..

"Memang takde kena mengena dgn aku..tapi aku syak something...kau dgn aqil plan apa ha?!" Tengking nabil dan iffah menggulingkan anak matanya jengkel

"Kau curi2 dengar perbualan kitorang ke ?!!!" Tanya iffah  marah..

"Aku lalu and then terdengar...itu bkan curi2 itu tak sengaja" kata nabil cuba mempertahankan dirinya..iffah menggulingkan anak matanya jengkel

"Apa yang aku bual dengan aqil takde kena ngena dgn kau..kau tak yah sebok" kata iffah dingin dan kasar..

"Aku dapat rasakan yang kau bualkan pasal alyaa" kata nabil dan iffah terus berdiri kaku..lidahnya terkelu..

"K-kau jangan sebok lah !!!" Marah iffah dan terus berjalan melepasi nabil

"Aku akan sebok sebab aku care pasal alyaa !" Jerit nabil memberhentikan langkah iffah

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now