bab 41

44.1K 2.1K 228
                                    

"Alyaa !" Jerit seseorang dari belakangku..aku menoleh dan melihat nazri yang sedang berlari mengejar langlahku

"Laju gila kau jalan" kata nazri.. aku hanya menjeling kearah nazri

"Kau kenapa macam kena kejar hantu ni?" Tanya nazri konfius

"Takde papelah.."jawabku endah tak endah..

"Wei korang sini,!!!" Jerit nazri tiba tiba..aku terus angkat mukaku dan nampak eagles dalam perjalanan ke sini...apa lagi kelam kabut lah aku..ish ! Bongok kau nazri..mana aku nak lari ni..adoi adoi..belum sempat aku nak buka langkah nak lari nazri dah menggapai beg aku..menghalangku

"Wei wei kau nak gi mana?" Tanya nazri..aku memandang resah kearah eagles yang lain yang sedang menuju kearahku

"Naik kelas lah" kataku cuba tak berbunyi resah

"Jomlah naik kelas ngan kitorang" kata nazri..adduuuu damn damn aku taknak jalan dengan diorang

"Sorry nazri but aq nak gi tandas dulu.." Kataku cuba cari alasan

"Kalau camtu kitorang tunggu ramai2 depan tandas" kata nazri selamba and dengan selamba aku mengetuk kepalanya

"Bongok ! Otak mereng ! Ish ! Dah ah aku jalan dulu..sakit perut ni" kataku dan terus berlari..

"Nak terberak sangat tu" kata nazri sebelum ketawa sendiri

"Kau dah kenapa nazri ketawa sengsorang?" Tanya firdaus sebaik sahaja mereka sampai ke tempat nazri

"Alyaa gi mana?" Tanya rafiqi sambil melihat kearah ku yang sedang lari macam kena kejar hantu..

"Tandas..nak muntah" bohong nazri

"Kenapa? Dia sakit ke?" Tanya amril risau..nazri mula smirk

"Taklah..dia ngandungkan anak aku" habis je nazri cakap macam tu..8 sepakkan tepat kearah kaki nazri buatkan nazri terus terjatuh

"Woi ! Aku gurau jelah !" Kata nazri sambil cuba bangun

"Gurau kasar sangat..i swear kalau kau buat apa2 dekat alyaa..aku akan jadi orang pertama bunuh kau" kata nazwan

"Eh? Kau still suka alyaa ke? Ainaa nak letak mana?" Tanya syazwan sambil smirk kearah kembarnya

"Mana ada ! Kau jangan ! Aku cintakan ainaa sepenuh hati cuma aku sayangkan alyaa as friend and sister" jawab nazwan
And syazwan just senyum..

"Kau tu..tiba2 ajak odah keluar..adakah mr cold kita ni akhirnya jatuh cinta?" Tanya nazwan sambil smirk kearah kembarnya..eagles yang lain hanya mampu ketawa sahaja

"But serius...kalau kau buat apa2 dekat alyaa..aku akan seksa kau..dia important untuk aku even now sas dalam hati" kata firdaus

"Betul2 aku still sayangkan alyaa even sue dah bertakhta di hati" kata fiq pula

"Amboi ! Semua nak mention girlfriend? Aku nak jugak !!" Kata nabil dan mereka semua ketawa

"Kalau nak girlfriend pilah ajak iffah tu jadi gf kau" sindir nazri dan yang lain mula smirk kearah nabil yang sudah dalam mood sedih

"Susahlah..." Jawab nabil dan mereka semua ketawa melihat keresahan kawan mereka..ish2 kawan yang kejam

"Aku rasa jeles pulak..ad and fiqi..bila kita nak ada gf ni..diorang semua dah ada" kata amril pula dan ketawa

"Eh eh..kau,fiqi ngan nabil jelah takde gf..aku dah ada" kata adrian dan mereka semua membuntangkan mata mereka..

"SIAPA?!!" jerit mereka serentak menarik perhatian beberapa pelajar..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now