bab 5

54.2K 2.6K 210
                                    

Hari ni aku pergi sekolah seorang2..selalunya aku akan pergi sekolah naik Sas...tapi hari ni aku jalan kaki..hmm...sampai sahaja di sekolah aku terus naik ke kelas dan melihat geng2ku sudah ada..mereka semua melemparkan jelingan tajam kepadaku..aku mengeluh...aku terus pergi ke tempat dudukku dan duduk di situ

"Ish aku taknak duduk dengan dia,!" Kata sas..aduh..kenapalah pagi2 macam ni ada je nak sakitkan hati aku

"Kau nak kena marah dengan cikgu ke? Main tukar2 tempat? Kau duduk je situ jangan layan dia langsung" kata sue pula..aku mengeluh haih..hari ni banyak kali aku mengeluh..tak tahan dengan semua kata2 tu aku mula bangun dan keluar dari kelas tu...aku mula merayau rayau..aduh cepatlah sikit perhimpunan..asallah masa makin lambat ni..setiap kali aku berjalan ada je orang berbisik bisik...haih bencinya..akhirnya tiba masa untuk perhimpunan..selesai perhimpunan aku duduk di dalam kelas sengsorang..haih aku benci lonley..sekarang ni semua taknak dekat dengan aku...aku mengeluh...kemudian beberapa minit rafiqi and the gang pun masuk..nazri memberikan kenyitan mata kepadaku which is membuatkan aku dijeling oleh peminat2 dia..bongok kau nazri hish ! Rafiqi dan yang lain hanya memberikan aku senyuman kecuali amril and adrian..well aku tak mengharap pun dari diorang..haih aku mengeluh..

"GAIS !!! Cikgu tak masuk hari ni!!! So cikgu nak kita buat kerja sendiri!!" Kata ketua kelas perghh nilah ayat yang aku tunggu2...tapi sekarang aku dah takde orang nak kawan..so ayat nilah yang paling aku tak suka..haih asallah time2 macam ni cikgu takde..hish !!!! Benci betullah !!! Aku mula membenamkan mukaku diatas meja...why?! Why?! Why?!!!!!!
Tiba tiba aku rasa meja ku diketuk..aduh malas betullah nak angkat muka..aku mula angkat mukaku dan melihat firdaus yang tersenyum manis kearah ku...oh please firdaus jangan senyum dekat aku macam tu..nanti kau buatkan sas makin jauh dengan aku..

"Nak apa?" Tanya ku lemah..

"Kau demam ke?" Tanya firdaus..ha? Asal tiba2 tanya aku demam pulak ni?? Aku menggelengkan kepalaku

"Good..jom cikgu rasyid nak jumpa kau and the whole team" kata firdaus dan aku angguk..aku mengambil buku catatanku yelah manalah tau kalau2 kena catat apa2 ke..aku mula bangun dan mengikuri firdaus..di luar kelas kelihatan gang2 rafiqi menungguku..amboi baiknya..

"Dah?" Tanya syazwan lembut dan aku angguk..mereka semua mula jalan dan berbual..ketawa2 aku ditinggalkan dibelakang..kwang hasam betul..aku berjalan sambil menunduk..memikirkan apa salah yang aku buat sampau geng2 ku menjauh dari aku..aku mengeluh

"Alyaa kau okay?" Tanya seseorang...aku lihat ke tepi dan lihat fiq sedang memandangku prihatin..

"Ha?" Tanyaku blur

"Kau okay? Kau macam tak sihat..muka kau pucat..kau sakit ke?..kalau sakit kenapa datang sekolah?" Tanya fiq prihatin..amboi prihatin sangat ni..banyak betul soalan nak kena jawab..aku memberikan fiq senyuman

"Eh takdelah aku okay..aku just takde mood je..biasalah perempuan kan" kataku selamba mengundang ketawa fiq..

"Kau ni jujur betulkan" kata fiq dan mula ketawa lagi

"Eh betullah..apa yang salahnya?" Tanyaku blur dan fiq ketawa lagi..eh eh mamat ni gila eh asyik ketawa je?..

"Ok lovebird kat belakang tu !! Cepat sikit please !!" Jerit nazwan dari hadapan mengejutkan kami berdua..aku dan fiq saling berpandangan sebelum ketawa dan berjalan mengiringi mereka

"My princess..fiq buat apa kat u tad" tanya nazri tiba tiba..terus aku membuat muka

"Eiuuuu bila masa aku jadi princess kau? Shuuhh ! Main jauh2 sana" kataku dengan nada menghalau dan mereka semua ketawa..nazri sudah membuat muka

"Kau tau..kaulah satu2nya girls yang tak.jatuh dengan kata2 manis si naz ni" kata nabil dan aku angguk setuju..betul2

"Of course..by the way aq benci bila lelaki buat suara gedik macam tu.." Kataku..aku mula mengalihkan pandanganku kepada nazri

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now