bab 10

49.4K 2.4K 106
                                    

"Ha asal kau suruh aku ikut kau keluar ni?" Tanya ku sedikit kasar pada adrian yang kini berada di hadapan rumah ku..
Adrian kini bersandar di keretanya sambil kedua tangannya dimasukkan ke dalam poket..aku menggulingkan anak mataku jengkel..kau fikir kau smart ah buat macam tu..aku macam nak baling kasut je eiii geramnya

"Jom keluar kejap...aku dah bagitau bapak kau..bapak kau kasi.." Kata adrian

"Bapak aku kasi tapi aku tak nak..aku baru balik sekolah lah..kau dahlah x sekolah tadi..pastu nak ajak aku keluar aku penatlah" bebelku..adrian mula membuat muka takde perasaan dia eiii ya allah someone bagi aku kapak biar aku kapak muka mamat ni eii sakit hati aku..

"Jomlah aku nak bagitau kau something ni..ala jangan risau my treat lagi pun aku nak tunjuk something at kau..beside masatu kau kata nak suruh aku ajar kau chemistry kan..alang2 sekali tu nanti aku ajarlah kau" kata adrian pulaa cuba meyakinkan aku..aku mengeluh ish mamat ni

"Masuk lah dulu..pi berbual ngan bapak aku sementara aku bersiap" kataku..adrian angguk dan kami berdua mula berjalan masuk ke dalam rumah

"Wei jangan lama2 tau nanti aku tak tau nak bual apa ngan bapak kau" kata adrian risau dan dengan selambanya aku pusing hadap dia

"Jangan risau kau bual je apa2 kau cakap pasal idol kpop pun bapak aku  layan" kataku selamba dan meninggalkan adrian yang terkejut dengan statement aku tadi..dalam hatiku aku sudah ketawa..lantak kaulah adrian..padan muka hang ! Kah ! Kejamnya aku..aku menggelengkan kepalaku dan masuk dalam bilikku bersedia untuk bersiap..

Beberapa minit kemudian aku keluar dari bilik..selepas bersalaman dengan mama dan abah aku mengikut adrian masuk ke dalam keretanya

"Apa yang mustahak sangat ni sampai kau culik aku?" Tanyaku

"Eh suka ati cakap culik..yang tadi aq berbual ngan bapak kau minta izin tu culik namanya? Tak sangka penculik minta izin" kata adrian sedikit sindir..aku hanya memuncungkan bibirku..kwaja kau adrian..

"Dah dah takyah nak merajuk..nnti aku bgtau..right now kita singgah makan dulu" kata adrian aku pantas menoleh

"Makan ?! Yeayyy !!!" Kata ku gembira

"Dasar perempuan...pantang sebut pasal makan" kata adrian dan menggelengkan kepalanya..aku hanya memberikannya senyuman manis sahaja malas nak gaduh..yelah mana tau angin monsun dia datang mau dia tinggalkan aku kat tepi jalan..ha time tulah nak menangis air mata darah pun dah tak guna..yelah makan tak dapat apa pun tak dapat. .last2 kena tinggal..😌😌 sadis~

Adrian berhenti di sebuah cafe...dan dengan selambanya aku membuka pintu aku dan

Bamm,!

Kepala adrian terhantuk dengan pintu

"Sakit lah woi,!" Marah adrian dan mengusap kepalanya

"Siapa suruh kau tiba tiba ada dekat sini? Kan dah kena padan muka" kataku selamba

"Aku baru nak jadi laki macho bukakkan pintu untuk kau ish kau ni...spoiler betullah"

What? Wahhh this saram (manusia / orang dalam bhse korea)

"Dah jom masuk" kata adrian dan berjalan dahulu..eiii geram pulak aku tengok mamat ni..aku menggulingkan anak mataku dan mengikuri adrian dari belakang..

Kami memilih meja di bahagian dekat dengan kipas sebab apa..sebab aku suruh kah ! Eh biarlah aku panas suka ati akulah..😜😜😜

"Nak order apa?" Tanya seorang pelayan perempuan yang tiba tiba sahaja muncul entah dari mana..nampak macam pelayan tu tertarik dengan adrian so aku malas nak amek tahu aku mainlah phone aku..yelah orang tengah menggedik kat depan kau apa kau rasa? Rasa macam nak baling kasut kan? Ha ! Sebelum melayang kasut aku lebih baik aku buat tak endah sahaja..

"Emmn sayang..sayang nak order apa?" Tanya adrian tiba tiba menyentakkan aku..aku memandang adrian pelik tapi adrian hanya tersenyum manis..dah kenapa mamat ni? Creepy seyh aku tengok..

"Err..emm bagi saya  orange juice dengan  mee goreng please" kataku dan memberikan senyuman kepada pelayan itu tapi di balas dengan jelingan...pergh minah ni mintak kaki siot..pelayan itu beredar dan sempat lagi memberikan senyuman menggedik pada adrian..aku menggulingkan anak mataku jengkel..memang perempuan zaman sekarang ni semua macam gini eh? Aku sebagai perempuan pun malu sangat..please ah pakai tudung tu janganlah atas dada..kan aurat tu..beside jagalah maruah sikit..allah dah tutup aib kau tak payah lah kau nak buka aib sendiri..memalukan..aku menggelengkan kepalaku..ha ni kalau aku dah bebel sengsorang dalam kepala memang macam orang gila lah aku jawabnya...terangguk angguk..tergeleng geleng  hahahah

"Ish geli aku tengok minah tadi" kata adrian dan mukanya betul2 menunjukkan jijiknya tu..aku tergelak kecil melihat adrian

"Kau ni tak reti nak berlakon ah..at least kalau tak reti pun tolonglah aku alihkan perhatian minah tadi..ni main phone je" bebel adrian..aku menggulingkan anak mataku

"Eh tadi aku cakap ngan dia pun dia dah bagi jelingan maut..memang tak ah aku nak 'alihkan perhatian'. Aku dari tadi dah standby nak baling kasut ni" kataku dan entah kenapa for the first time dalam sejarah kitorang berdua ketawa...aku ketawa tu biasa tapi adrian ketawa? Adrian? ADRIAN KETAWA?! Stop it mind..youre annoying..

"Ehem ! Ni makanan cik dan encik..selamat menjamu selera" kata pelayan yang tergedik gedik tadi..dengan kasarnya dia meletakkan makanan aku..dan dengan lembut dan menggediknya dia letak makanan adrian..aku menggulingkan anak mataku

"Emm awak boleh tak jangan tengok macam tu dekat boyfriend saya? He's mine thank you" kataku sindir dan menolak perlahan tangan pelayan tadi yang hampir menyentuh tangan adrian..pelayan tadi memandangku dan menjelingku sebelum beredar..grrrrr my god this girl really acting like a tuuutttt hahaha..

"He's mine?" Tanya adrian dan smirk padaku..aku menggulingkan anak mataku dan memukul lengannya menggunakan purse aku..

"Awww ! Woman ! Violent is not need here !" Ngadu adrian dan aku hanya buat tak endah sahaja dan terus makan..

Selesai makan...adrian mengajak aku untuk ke kaunter sama sama..katanya dia takut kena usya lagi..apa pelik lah mamat ni..aku dengan paksa relanya mengikut adrian..

Aku berada di tepi malas nak duduk sebelah adrian asyik kena jeling je sakit pulak hati aku..selesai membayar adrian memandangku...aku memberikannya anggukkan sebelum mengikut dari belakanh adrian..sampai di kereta aku dan adrian terus masuk..panas betul cuaca..

"So lepas ni kita nak pergi mana?" Tanyaku..adrian memandangku dan tersenyum..

"Adalah..kau tunggu je" kata adrian dan aku hanya angguk..ha lantak kaulah adrian..asalkan kau tak buat benda bukan2 kat aku selagi tu aku percaya kau..aku angguk dan adrian mula memandu..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now