bab 17

44.2K 2.3K 64
                                    

"Ha?.." Tanyaku semula untuk memastikan sama ada aku tak salah dengar atau apa..nazwan menarik nafas panjang dan memandang kearah mataku

"Aku suka kat kau alyaa...jadi girlfriend aku" kata nazwan serious..aku mula menelan air liur gementar..macam mana ni?

"Naz..sorry..aku tak boleh..aku pandang kau sebagai seorang kawan je" kataku sedikit berat hati..tak sampai hati nak cakap..aku lihat muka nazwan jelas kelihatan kecewa..tiba tiba rasa bersalah pula..

"Naz aku-"

"Eoh?! Sara dah balik..baru nak pergi cari" kata echa yang tiba tiba keluar dari bilik..aku memberikan echa senyuman..dan aku mengalihkan kembali pandangan kearah nazwan..mengharap nazwan memaafkan aku

"Emm aku gerak dulu alyaa,arifah..selamat malam" kata nazwan

"Bye !!" Kata echa semangat dan ceria..

"Naz !" Panggilku tapi nazwan tak menoleh pun..aku mengeluh kecewa

"Oi dah kenapa? Gaduh ke?" Tanya echa dari belakang aku..aku menoleh kebelakang dan hanya memberikan echa senyuman lemah..

"Kita masuk dulu and then  kita story story ok !" Kataku dan menolak badan echa yang kecil itu kedalam bilik..

               ☀☀☀☀☀☀

"Guys..hati hati.." Kataku dan memberikan eagles senyumanku..mataku tiba tiba menangkap pandangan nazwan..hati aku dari tenang terus rasa berdegup..bukan sebab apa..sebab semalam..aku tiba tiba rasa bersalah..cepat cepat aku mengalihkan pandanganku..mataku sekarang meliar mencari echa..mana kau echa..di saat aku memerlukanmu saat ini..

"Alyaa" panggil seseorang..melompat aku terkejut..dahlah tengah berdebar dikejutkan lagi ya allah mampuih lah nak...nasib tak gugur jantung aku ni..aku pantas menoleh dan melihat amril memandang pelik kearahku

"Kau dah kenapa?" Tanya amril pelik..aku menjeling tajam amril

"Kau ni tak reti bagi salam eh?! Ish ! Kalau aku mati tadi macam mana ha?!" Marahku..amril menggulingkan anak matany jengkel

"Diamlah kau..kalau kau mati kau jadilah hantu...apa susah" kata amril selamba..dan dengan selambanya jugak aku memukul kuat kepala amril..kali ini amril pula yang menjeling tajam kearahku

"Kalau aku jadi hantu..kau orang pertama aku buru" kataku dalam nada mengugut..amril menggulingkan anak matanya..

"Cikgu rasyid panggil" kata amril dan terus berlalu pergi..sebelum tu sempat lagi dia jeling aku...eh mamat ni kang...aku terus berjalan mencari cikgu rasyid..and then aku nampak cikgu rasyid dengan seorang guru..aku dengan selambanya berjalan dan menyapa cikgi rasyid

"Eh ha  alyaa dah sampai..."kata cikgu rasyid sedikit terkejut..aku memberikan cikgi rasyid senyumanku..

"Ye cikgu ada apa panggil saya?" Tanyaku..

"Emm macam ni..saya dan cikgu anuar..cikgu pengiring dari team tigers kena hadiri mesyuarat penting..jadi saya nak awak dan manager team tigers bersama sama mengikut team masing2 masuk ke dalam hutan..pastikan team eagles dan tigers stick together..awak dan manager team tigers pun kena stick together..faham?" Kata cikgu rasyid dan aku dengan lajunya angguk tanda faham..

"Okay sekarang saya nak awak tolong inform pada team tigers..and bawak diorang berkumpul bersama sama team eagles..okay" kata cikgi rasyid lagi

"Baiklah cikgu" kataku dan memberikan cikgu rasyid senyuman...emm team tigers..team echa kan? Wah !!! Bestnya dapat jalan dengan echa !!!!! Aku berjalan mencari team tigers dan akhirnya mataku menangkap team itu berehat dibawah pokok besar..perlahan lahan aku berjalan ke situ...mataku meliar mencari echa tapi mata aku menangkap seorang budak lelaki yang sedang memandangku seperti melihat hantu..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now