bab 40

42.6K 2.1K 167
                                    

"Ish mana adrian ni? Dah lama aku tunggu ni,!" Bebelku tak sabar..padahal baru 5 minit aku tunggu😅😅..aku mula mengetuk meja menggunakan jariku perlahan...sabar menanti adrian..bilalah mamat ni nak datang...mataku mula ngantuk..aish ! Ni mesti sbb aku asyik fikir je pasal amril..smpai tak tidur malam aku dibuatnya..kata2 amril sekali lagi berlegar legar di fikiranku

"Aish !!! Bencinya !!!" Keluhku perlahan sebelum menghentakkan kepalaku di atas meja

"Apa yang kau bencikan?"..pantas aku  mengangkat kepalaku dan melihat kearah orang yang menegurku

"AD ! asal lambat sangat !!" Gurauku dalam nada marah..adrian hanya ketawa dan mengambil tempat di hadapanku

"Baru 15 minit lambat...tu pun nak kecoh" balas adrian dan aku mula menggulingkan anak mataku jengkel

"Lambatlah jugakkan" kataku dan adrian pura2 tak dengar..kwaja kau ! 

"Ha kau nak jumpa aku asal?" Tanyaku dan adrian terus menoleh kearahku..adrian menarik nafas panjang..

"Papa and mak adell dah cerai after papa dapat tahu semua kebenaran..adell dimasukkan ke juvana and mama dia dkt penjara skrng" kata adrian tiba tiba buatkan aku rasa serba salah

"Sorry kalau aku buat keluarga kau kucar kacir macam ni" kataku lemah dan adrian menggeleng

"Bukan salah kau..kalau bukan sebab kaulah mesti skrng papa aku dah bankrup..mama adell hampir nak pindahkan semua saham papa and syarikat papa keatas nama dia..nasib baik papa sedar and semua proses tu terbatal" kata adrian dan aku hanya mampu angguk..suasana sepi mula menyelebungi

"Alyaa" panggil adrian menarik perhatian aku

"Yes?" Tanyaku...tapi adrian mula diam semula..aduh ! Awkwardnya !!! 

"A-aku-"

             ...............................

"Amril?! Amril !!! AMRIL !!!" jerit nazri geram bila dah 3 kali dia panggil amril..amril tak dengar2..bukannya jauh pun depan muka je amril ni tapi subhanallah susah bebenor nak dengar..pekak dah ke?..tiba tiba satu idea jahat muncul dalam kepala nazri..nazri mula tersenyum sinis

"AMRIL SI MONYET !! AMRIL GILA !!! AMRIL PESAKIT MENTAL ! AM - AWWWWW !!!"

"Aku dengarlah bengong !!!" Jerit amril kembali selepas menepis muka nazri yang annoying tu..dahlah terpekik pekik depan muka amril..merenjis air liur !

"Kau dengar apa? Amril monyet? Amril gila? Ke amril sakit mental?" Tanya nazri pura2 suci

"Aku dengar yang tak lama lagi kau kena kaki dengan aku" jawab amril dan nazri terus menjauhkan diri daripada amril

"Hehe aku gurau je..ingatkan kau tak dengar lagi tu yang aku cuba try test tu..manalah tau pendengaran kau akan kembali bila aku buat camtu ..alhamdulillah aku punya alternatif berjaya..sekarang kau dah boleh dengar" kata nazri ala ala penceramah gitu..

"Sengal kau !" Ujar amril dan hanya mampu membalas gurauan nazri dengan senyuman kecil..nazri mula mengeluh..dia mengambil tempat di hadapan amril dan memandang amril dengan pandangan berkerut

"Buruk lah muka kau buat macam tu..nak buat jauh2 janganlah depan muka aku" kata amril tiba tiba dan menolak muka nazri yang betul2 depan muka dia...

"Mana ada buruk ! Eh hello aku handsome ok !" Datang dah dato' vida dia..nazri menggulingkan anaka matanya jengkel

"Sape yang tak kuat iman bila tengok muka kau skrng ni boleh trauma tau" kata amril dan nazri mula menarik muka..nazri hanya mampu tersenyum dan menggelengkan kepala kearah kawannya ni yang gedik melampau mengalahkan alyaa..alyaa pun tak gedik...

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now