bab 22

42.1K 2.1K 234
                                    

Semua eagle menjadi senyap selepas mendengar apa yang echa katakan...echa mula smirk dan memandang kearah mereka semua.

"See i told you guys yang minah ni bukan boleh percaya sangat"kata echa dan mula smirk..amril yang sudah geram melangkah kehadapan echa..dari tadi dia perhati saje echa dari belakang..

"Listen arifah...aku tak kesah berapa banyak adell bayar kau untuk kau khianati alyaa...aku kenal adell dan adell TAKKAN cakap benar..kau kena ingat tu..aku taknak dengar kau cakap pasal semua ni sebab apa yang aku pasti..aku percayakan alyaa"kata amril tegas dan memandang tepat kemata ecah..ecah mula smirk

"Well tu kau yang cakap...yang lain? Huh korang mesti setuju dengan aku right?" Kata echa menyindir..dengan cepat rafiqi maju kehadapan

"Listen arifah..amril is right..aku tak kesah berapa banyak yang adell dah pengaruh kau yang penting aku percayakan alyaa sepenuh hati aku" kata rafiqi tegas

"Betul tu ! Aku takkan tertipu lagi !" Kata firdaus pula

"Baliklah arifah..jangan disebabkan adell kau dengan cousin kau rosak hubungan" kata nabil pula dan memandang echa simpati..

Semua eagles memandang kearah echa..echa jadi senyap dan tiba tiba sahaja echa senyum membuatkan semua eagles jadi pelik

"Goodjob guys..korang dah buktikan yang korang ni betul2 feel sorry dengan alyaa...aku bangga" kata echa dan memberikan eagles senyuman..eagles mula memandang echa pelik plus terkejut macam echa ni tiba tiba je tumbuh satu lagi kepala

"What? Apa yang kau cakap ni arifah? Bukan tadi kau cuba nak burukkan alyaa ke? Asal kau tiba tiba goodjob kan kitorang ni?" Tanya nazri pelik..echa memberikan mereka semua senyuman

"This is test for you guys...aku nak tahu sama ada korang boleh jaga atau tidak cousin aku tu.." Kata echa dan semua eagles mula tersenyum

"Jangan risau kitorang akan take care dia" kata nazwan dan echa memberikan nazwan senyuman

"Bagus tu..kalau aku dapat tahu yang dia heartbroken sebab korang..aku akan pastikan setiap tulang korang patah sama macam mana kau patahkan hati dia FAHAM?!" Kata echa memberikan amaran pada eagles..eagles mula rasa takut dengan amaran echa

"Kau dengan alyaa sama je..ganas betul" kata syazwan dan semua orang lepaskan tawa mereka

"Amboi seronoknya?" Tanyaku tiba tiba...entah dari manalah aku muncul..eagles dan echa memandangku dan tersenyum

"Takde pape" kata mereka serentak memeranjatkan ku

"Wah..sekarang dah pandai pakat tak ajak aku" kataku dan kami semua melepaskan tawa..

"Ok eagles !! Masa untuk bergambar !" Jerit cikgu rasyid..cikgu rasyid menarik ku masuk dalam gambar..setelah mengambil lebih kurang 5 gambar..kumpulan tigers mula join kami dan aku mula menarik echa bersama sama bergambar dengan kami...selesai bergambar aku mula mengucapkan selamat tinggal pada team tigers..

"Bye cha..jangan lupa singgaj rumah kalau cuti" kataku

"Haha baiklah bos" kata echa dan kami dua ketawa..echa kemudian mengeluarkan telefonnya dan menyumbatkan earphone kedalam telingaku..aku pakai tudung so di seluk tangan dia utk capai telinga aku...aku mula mendengar suara echa..kemudian baru aku perasan ini merupakan perbualan antara echa dan eagles..aku mula terharu mendengar yang mereka betul2 dah percayakan aku..jadi maknanya rancangan aku berjaya..rancangan? Yes aku yang suruh echa acting macam tu sebab aku nak tengok betul ke diorang dah percaya pada aku..selepas mendengar rakaman ni baru aku sedar yang mereka betul2 percaya kan aku..

"So..terbukti diorang dah trust dekat sara...lepas ni tak payah lah risau" kata echa dan tersenyum..aku memberikan echa senyuman

"Thanks cha..youre my best cousin ever !!!" Kataku dan hendak memeluk echa tapi dengan cepat echa menahanku...kami berdua mula tertawa dengan perangai kanak2 kami

"ARIFAH !! CEPAT !!" Jerit fadhli dan echa cepat cepat berlari..sebelum itu dia sempat lagi melambai kearahku..aku menanti echa naik bas barulah aku bergerak naik kedalam bas..aku lihat semua eagles sudah terlena..penat sangat kot..perlahan lahan aku juga terlena..

..........................

Aku berjalan masuk ke dalam sekolah dengan muka ngantuknya..mana taknya malam tadi baru sampai kat rumah..ingatkan taknak sekolah japlagi kak nana dia boleh pulak buat festa loncat loncat dalam bilik aku..ya allah..aku tak taulah yang dia ni umur berapa..kalah adik sedara aku..

"ALYAA !!!" jerit seseorang memeranjatkan ku...dengan pantas akibat refleksi aku menarik tangan si penegur dan memulasnya kebelakang..

"Ah !!! Alyaa lepaslah !!!" Jerit orang yang memeranjatkan aku dan membawa aku kembali ke alam nyata..

"Firdaus?" Tanyaku dan melepaskan tangan firdaus..

"Aduh kasarnya kau ni alyaa" keluh firdaus dan mengurut tangannya yang sakit..

"Tulah lain kali jangan tegur aku macam tu..nasib tak putus tangan kau tu tau" bebelku kearah firdaus yang dah memuncungkan bibirnya..

"Morning alyaa..kau asal muka macam kena paksa gi sekolah ni?" Tanya firdaus

"Bingo ! Aku memang kena paksa pun pergi sekolah..erghhh,!" Kataku dan firdaus mula ketawa

"Patutlah muka macam taper takdapat semut" kata firdaus dan berdekah mamat tu ketawa..aku memandang tajam kearah firdaus..taper tak dapat semut? Eh mamat ni kang

"Kau jangan sampai aku pulas lagi tangan kau tu" kataku dalam nada membunuh dan terus mati ketawa firdaus

"Hehe sorry" kata firdaus dan aku terus jalan meninggalkan dia

"Woi ya ! Tunggu lah aku !" Jerit firdaus dan berlari mengejar aku..tak sampai beberapa saat mamat ni dah ada kat tepi aku..uish terer gila mamat ni..kami berdua berjalan ke kelas kami..tapi macam ada benda tak kena..aku dapat rasakan semua orang pandang aku..

"Wei..asal bebudak semua pandang kita?" Tanya firdaus dari tepi aku..aku memandang kearah firdaus dan mengangkat bahuku

"Diorang jakun kot tak pernah tengok monyet terlepas macam kau ni" jawabku selamba dan firdaus dengan selambanya memukul kepalaku perlahan menggunakan buku yanh dia pegang..

"Aww ! Kau nak mati eh?!" Tanyaku garang dan firdaus nuat tak dengar je..ish,! Marah pulak aku..entah kenapa makin lama aku jalan makin banyak mata yang pandang aku..and makin kuat diorang bercakap..

'Tengoktu boleh lagi dia bermesra dengan firdaus ! Dasar perempuan gedik !'

'Ish menyampahlah tengok muka dia ni !'..

'Kenapalah dia yang jadi manager team eagles eh? Dahlah bocorkan rahsia diorang kat sekolah lain'

And automatik aku berhenti..wait? Bocorkan rahsia? Pantas aku memandang firdaus yang turut terkejut

"Apa yang jadi ni?" Tanyaku pada firdaus dan firdaus hanya menggelengkan kepalanya... Diapun tak paham dengan apa yang berlaku..

"ALYAA !! DAUS !!!" jerit seseorang dan pantas kami berdua menoleh dan melihat nazri yang berlari kearah kami

"Wei ada apa ni?" Tanya firdaus risau..nazri cuba mengawal pernafasannya sebelum memandang kami berdua risau...kenapa aku rasa macan ada yang tak kena ni?

"W-wei ! Kau dah tengok papan kenyataan ?!" Tanya nazri dan kami berdua menggeleng

"Kitorang baru sampai" jawabku dan nazri mula memandangku risau

"Alyaa ! Kau dalam bahaya !!"

"APA?!"

....................

Assalamualaikum and hai ! Sorry sangat2 sebab dah lama tak update..author busy dengan sekolah..sorry sangat2 ! Maaf sebab buat korang tertunggu tunggu..hope you guys maafkan author !

Vote and comment tau !!😊😘

P.s. author ada buat lagi satu cerita..hehe..cite ni pasal seventeen fanfiction..kalau korang berminat boleh lah visit profile author and baca cerita tu ! Hehe ! Saranghae readers !! Muah ! Hahaha

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now