bab 14

47.6K 2.4K 137
                                    

"So nanti kat sana..aku nak semua orang serius..aku taknak sesiapa pun main2 masa perlawanan walaupun ! Itu hanya perlawanan persahabatan faham !" Kata rafiqi tegas dan semua orang angguk..

"Ada apa apa soalan?" Tanya rafiqi dan semua hanya menggeleng

"Okay bagus..jaga kesihatan korang semua jaga stamina jangan cedera..kita ada seminggu je ni..aku harapkan yang terbaik dari korang.." Kata rafiqi dan mereka semua angguk lagi..dah macam belatuk dah aku tengok diorang ni..

Mereka semua mula membentuk bulatan dan meletakkan tangan mereka di tengah2..rafiqi mula memberikan ucapan pendek

"EAGLES FIGHTING !!" jerit mereka kuat..aku tersenyum dalam hati..merekaa semua mula pusing dan menghadap kearahku..aku dah buat muka blur..dah kenapa mamat mamat ni pandang aku macam ni?

"Kau..kitorang ada rules untuk kau sepanjang kau kat sana" kata amril dan aku memandang mereka blur

"Ha? Rules? Untuk?" Tanyaku

"Untuk keselamatan kau" jawab firdaus dan tersenyum..ish seram pulak diorang ni..

"First kau jangan keluar pada waktu malam..kecuali ada aktiviti yang cikgu rasyid arahkan kau untuk pergi" kata rafiqi tegas..huish bapak ah seram seyh

"Second ! Kau jangan berjalan seorang diri..kau kena berteman kecuali kau nak gi tandas..ha tu pandai2 kau lah" kata fiq dan aku menggulingkan anak mataku..

"Third ! Jangan bergaul dengan lelaki2 dari team lain..diorang semua tu flirting melebih..playboy" kata nazri pula..aku menggulingkan mataku lagi....kau pun sama jelah nazri dengan diorang..

"last..kau kena selalu ada dengan cikgu rasyid...jangan nak merayau..faham?" Kata adrian pula..aku hanya mampu mengeluh sajelah

"Ye aku faham..terima kasih kerana care..tapi aku okay...aku kan ada ski-"

"Skill pedang and aku boleh lawan diorang" mata aku serentak terbuntang saat mereka semua satu team mengatakan perkataan yang aku nak cakap..aku bagaikan terkedu..

"Ayat tu jelah yang kau selalu guna...Tapi kau kena ingat kau perempuan..kau masih insan yang lemah..ade faham" kata nazwan tegas..okay kalau nazwan dah guna tone tegas so maknanya benda ni serious..aduh alyaa memanglah benda ni serious aduh kau ni alyaa lambat pick up betul..

"O-okay..aku rasa aku tiada pilihan selain patuh right?" Tanyaku dan mereka semua angguk..aku mengeluh dan angguk..mereka semua tersenyum padaku

"Jom ! Makan !!!!" Jerit syazwan dan disambut nazwan

"JOM !!!" Jerit yang lain..aku ketawa melihat telatah mereka..haih tak sangka dalam nakal2 diorang..prihatin jugak diorang kat manager diorang ni..😊😊

"Wei !!! Tunggu lah aku !!! " jeritku dan mengejar mereka yang lain

🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸

Seminggu selepasnya

"Rafiqi !"
"Ada!"
"Farouq !"
"Ada!"
"Adrian!"
"Ada !"
"Nazri!"
"Present in your heart darling !"
"Diam lah kau !"
"Firdaus!"
"Present !"
"Nazwan!"
"Ada ! Syazwan pun ada !"
"Alah kau ni ! Aku baru nak dengar dia panggil nama aku !"
"Fiq !!!"
"Adaaaa !!!"
"Ariff!"
"Ada!"
"Adam!"
"Ada!"
"Rayyan?!"
"Ada!!"
"Amir !"
"Ada !!"
"Amril!"
"Hmm"
"Hmm tu apa?! Ada ke takde?!"
"Adalah ! Ish !!"
"Nabil"
"Ada"

Aku memusingkan badanku dan berjalan kearah cikgi rasyid

"Cikgu semua hadir" kataku dan memberikan cg rasyid senyuman..

"Okay..kalau macam tu semua boleh naik bas.." Kata cg rasyid..

Mereka semua mula menaiki bas..aku meletakkan begku didalam tempat bagasi dan mula menaiki bas..masuk sahaja mereka semua memandang kearahku

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now