bab 1

149K 3.6K 298
                                    

"ALYAA !" Jerit seseorang..aku pusing ke belakang dan lihat odah yang berlari kearahku dengan semangatnya..dah kenapa minah ni? Sampai ditempat aku odah terus memelukku

"Hoi ! Hoi ! Lopaslah !" Kataku sambil cuba melepaskan diri daripada pelukkan maut odah..aku memandang menerusi bahu odah dan melihat empat lagi rakanku yang sedang enak2 mengetawakanku..

"Yah ! Tolonglah aku ! T^T " jerit ku dan makin galak budak 4 ekor tu ketawa..and beberapa minit kemudian selepas aku digoncang2 odah dan hampir separuh mati dipenyekkan odah akhirnya odah melepaskanku.. ya allah terima kasih ya allah aku masih hidup..aku membuat aksi tercungap cungap membuatkan rakan2 tergelak

"Ish ! Kau ni drama je lebih" kata odah dan makin galaklah ngilaian ketawa kami..

"Wei wei ! Korang dengar tak pasal carta school prince tu?" Kata iffah tiba2 memberhentikan ketawa mereka

"Kenapa dengan carta tu?" Tanya ainaa pelik

"nak tau tak siapa ranking first? !" Kata sue pula semangat..eh eh akak sado ni lebih pula..hahaha

"Siapa2?" Tanya sas dan odah serentak

"RAFIQI!" kata iffah dan sue serentak dan mulalah jeritan dikeluarkan oleh odah sas dan ainaa...ya allah anak anak..pekak telinga ku ini..

"Ish korang ni bisinglah..rafiq je kot" kata ku dan menggulingkan anak mataku jengkel..sumpah sesungguhnya aku tak suka dengan carta school prince ni..nak tau macam mana wujudnya carta ni. mulalah alkisahnya ada seorang cikgu perempuan ni dahulu kala telah menubuhkan kelab school prince dimana semua lelaki2 ganteng,handsome,kacak dikumpulkan dan akan dirankingkan..nampak pelik kan? Aku pun tak tau macam mana pihak atas boleh setuju dengan benda alah ni..katanya ianya akan menaikkan semangat untuk belajar..lagi lagi pelajar perempuan..what the? Habis tu kalau budak laki tu tak handsome..mesti dia kecewa sebab nama dia takde dalam carta...haih..aku pun tak tau macam mana lah benda alah ni boleh bertahan..but mostly lelaki dalam carta ni ahli2 sukan..and kebanyakkan ranking atas ialah pemain basketball sekolah and barulah diikuti pemain bola sepak sekolah..

"Alyaa? Alyaa?" Panggil seseorang mengembalikan aku ke dunia nyata..aku memandang ke arah orang yang memanggilku dengan muka blur

"Huh?" Tanyaku

"Ish tulah berangan lagi..orang cakap asyik berangan" bebel sas..aku menggulingkan anak mataku

"Duhhh korang dari tadi asyik citer pasal carta tu je..aku tak tau nak buat apa..so aku beranganlah" jawabku selamba

"Haih kau ni ada je jawapannya" kata iffah dan aku memberikan mereka sengih kerang wangiku

"Dahlah jom ah masuk kelas..kang cikgu kahar bebel padan muka kau" kata ku dan semua orang dengan segera mengikut langkah ku masuk ke dalam kelas..

Arghhhhhhhhhh

Ya allah anak siapa pulak yang terjerit macam kena histeria ni..aku dan geng2 ku memandang ke tepi dan melihat geng2 rafiqi berjalan dengan gahnya menuju ke kelas masing2..patutlah -_-

"Ya allah ! Iffah ! Tengok tu ! Omg !nazwan ! Handsomenya !!!" kata ainaa dan terloncat loncat memegang tangan iffah..iffah pun ikut join terkinja kinja

" ya allah syazwan ! Handsomenya !" kata odah pula..haih bebudak ni..aku menggelengkan kepalaku sebelum dengan sendirinya jalan masuk ke dalam kelas..lantak lah diorang aku dah cakap masuk kelas degil..biar kena marah ngan cikgu kahar hehe kejam betul aku ni..sampai di kelas hanya ada segelintir sahaja budak lelaki semua budak perempuan sudah hilang...aigooo

"Hai ! Alyaa !!" Sapa alif dan aku hanya tersenyum..aku duduk di tempatku dan menanti budak budak yang lain masuk..

Arghhhhhhhhhh

jeritan semakin lama semakin kedengaran dekat dengan kelas aku..aku mengeluh aish..asal lah si geng2 rafiqi ni kena ada dalam kelas ni..buat aku pening jelah..and then rafiqi and the gang pun masuk diikuti dengan gadis2 yang sama2 sekelas dengan mereka..
.astaghfirullah..aku menggulingkan anak mataku dan terus meletakkan muka ku di atas meja dan berpura pura tidur..malas nak tengok kipas susah mati si rafiqi tu terkinja kinja macam monyet ..beberapa minit kemudian aku merasakan seperti ada orang duduk di sebelah aku dengan serta merta aku mengangkat mukaku dan melihat sas yang merenung kearah firdaus..ya allah budak ni..hehehe idea nakal aku dah muncul..aku dengan selambanya mengetuk meja sas kuat membuatkan sas termelatah dan terus memberikanku pandangan tajamnya..aku ketawa melihat muka dia

"dokk ! Kau patut tengok muka kau wei..bapak kelakar" kataku dan masih lagi ketawa..sas memandangku marah

"hish ! Kau ni saje nak bagi aku mati cepat kan?" Kata sas dan terus memuncungkan bibir membuatkan aku ketawa..sas memandangku pelik dan akhirnya dia pun ikut join sekali aku ketawa...aigooo friendship goal !

.....................

"What?!" Jerit mereka semua terkejut

"Tapi cikgu..kenapa kita nak kena ada pengurus? Tak payahlah susah susah kitorang boleh urus sendiri" bantah rafiqi tak puas hati..ish taknak lah dia ada pengurus menyusahkan aje

"Saya tak boleh nak buat apa2...ni semua arahan pihak atasan nak tak nak awak kena terima juga" kata cikgu rashid membuatkan semua permain basketball sekolah mengeluh

"Jadi saya nak awak semua cari secepat mungkin" arah cikgu rashid sebelum keluar dari bilik kelab..selepas sahaja cikgu rashid keluar semua bagaikan terkedu dengan berita yang baru diterima

"Arghhh ! Aku tak setuju !" kata syazwan dan menghempaskan badannya diatas sofa di sebelah amril..amril disebelahnya turut mengangguk

"Takde cara lain ke nak lari dari benda ni? Jujur aku cakap rimas lah kalau ada manager..lagi2 kalau perempuan yang gedik2 yang jaga..memang taklah" bebel adrian..semua orang kini mengeluh

"So leader what's next?" Tanya firdaus kepada rafiqi yang sejak tadi mendiamkan dirinya..rafiqi yang tersedar ada orang memanggilnya terus memandang kearah firdaus..

"What?" Tanya rafiqi blur

"Aduh leader kita ni..kita nak buat APA Sekarang ni?" tanya fiq..rafiqi kemudian mengeluh

"Suka take suka kita kena ikut juga.." Kata rafiqi..

"Tapi kriteria dia macam mana?" Tanya nabil

"First ! Aku taknak Yang gedik !" Jerit adrian kuat

"Jangan bapok !" Kata fiq pula..

"Dont want yang fussy sangat" kata syazwan Dan semua angguk
"Betul2 kalau yang fussy or bossy sangat kita maybe akan dalam bahaya"kata nazwan pula

"And aku taknak perempuan" kata amril yang dari tadi mendiamkan diri..semua orang kini memandangnya..

"Habis tu kau nak lelaki? Aku rasa lelaki lagi akan menjatuhkan kita" kata nazri

"Ah kau naz memang suka perempuan...playboy" balas amril Dan menjeling nazri Yang sudah ketawa2

"Tapi aku setuju dengan nazri" kata rafiqi pula

"Habistu? Kalau perempuan banyak sangat citenya..kalau lelaki adapulak masalahnya.. Haih korang nak yang macam mana ni?" keluh syazwan..

"APA kata kita cari perempuan yang memang langsung takde interest ngan kita" cadang rafiqi...Dan kini semua perhatian tertumpu pada rafiqi...

"Emm betul jugak..tapi ada ke yang tak minat dengan kita?" Tanya nazwan

"Betul tu...aku rasa semua minat" kata nazri pula..PAP..bantal melayang dan landing tepat ke muka nazri..

"Perasan !" Kata amril jengkel Dan semua mula ketawa melihat mereka berdua





~~bersambung~

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now