bab 21

43.1K 2.2K 311
                                    

Perlawanan akhir sudah tiba..perlawanan antara eagles dan tigers..tapi dalam fikiran aku masih lagi terngiang ngiang suara amril..aku mengeluh

"Oi !" Tegur satu suara dan aku pantas menoleh dan melihat echa yang sedang tersengih

"Hang rupanya" kataku dan echa ketawa..echa kemudian mengambil tempat di sebelah ku

"Asal ni?" Tanya echa dan aku mula mengeluh..

"Tadi amril ada kata something kat aku" kataku

"Apa dia?" Tanya echa dan aku mula menceritakan kembali apa yang amril katakan padaku..selesai bercerita aku mengeluh..

"Then..sara maafkan jelah diorang..jelas sangat yang ni semua bukan salah eagles..semua ni salah si adell gedik tu" kata echa dan aku mengeluh

"Sara dah lama maafkan diorang..tapi bila difikirkan balik..rasa sakit sangat.." kataku dan mula menunduk..echa menepuk perlahan belakang badanku..

"Takpelah sara..echa faham..take your time.." Kata echa dan aku memberikan echa senyuman..

"PERLAWANAN AKHIR MENENTUKAN PEMENANG ANTARA EAGLES DAN TIGERS !!!!!!!"

Kedua dua aku dan echa serentak menoleh kearah gelanggang dimana team tigers dan team eagles berlawan jelingan..

"Diorang ni macam budak kecik" kata echa

"Kan..ngada ngada..lawan lawan jelah tak yah gaduh gaduh" sambungku dan kami berdua ketawa mendengar ngomelan sendiri..

"Oklah sara..bye echa gi tempat cha dulu" kata echa dan aku angguk..echa kemudian berlari ke tempatnya..

Perlawanan kali ini agak sengit..kedua duanya mahukan kemenangan....aku menonton dengan penub debar..sempat lagi aku menoleh kearah echa..echa memberikan aku senyuman dimana dibalas olehku..

Piiiiiiiitttttttt

"ITU DIA BUZZER BEAT !!!!!"

"EAGLES WIN !!!"

Cikgu rasyid sudah melonjat gembira begitu juga eagles...aku ditepi hanya mampu tersenyum..aku menoleh kearah team tigers

"Good job !" Jeritku dan team tigers ketawa melihatku...
Aku dapat lihat senyuman dari semua eagles..sebelum apa apa aku dengan cepat berlari kedalam bilikku..bukan takut cuma aku masih tak ready nak berdepan dengan diorang...tamat perlawanan maknanya aku kena pulang ke rumah and aku tak nak pergi sekolah kalau boleh...dah tiada siapa kat sisi aku..aku akan kesunyian kat sekolah...arghhh betapa aku berharap aku akan ikut echa balik kluang..

"Sara?" Panggil echa dan aku pantas menoleh

"Wae? (kenapa?)"tanyaku dan echa memberikanku senyuman

"Takde apa apa..tadi cha nampak team eagles cari sara..kenapa sara lari?" Tanya echa dan aku mengeluh

"Tak ready lagi lah cha" jawabku dan echa angguk..

"Cha faham..tapi sara kan berani..sara kenalah berani hadap diorang..lagipun cha nampak yang diorang ni berusaha" kata echa dan aku tersenyum..

"Thanks cha..kalaulah sara boleh culik cha bawak balik umah" kataku dan echa melepaskan tawa

"Banyaklah hang !! Dah jom kita kemas..pukul 3 dah nak check out" kata cha dan aku angguk..aku dan echa mula mengemas..selesai mengemas aku dan echa bergilir gilir membersihkan diri..selesai semuanya aku dan echa berjalan keluar....team eagles sudah pun menunggu aku..lambat lambat aku berjalan kearah mereka..

"Alyaa !" Kata nazri dan terus berlari kearahku..aku dengan cepat mengambil langkah kebelakang tanda aku tidak mahu nazri dekat dengan aku..aku dapat lihat muka nazri yang kecewa..

"Alyaa..kitorang minta maaf sangat2..kitorang bodoh sangat sebab percaya adell..ktorng nak minta maaf sebab tengking kat kau..and kitorng mnta maaf sbb pnggil kau pengkhianat..please alyaa maafkan kitorang" kata rafiqi dan berjalan mendekatiku sebelum menghulurkan bunga ros kepadaku...kemudian seorang demi seorang menghulurkan pelbagai jenis bunga kepadaku..aku agak terkejut dengan diorang..bila masa pula diorang prepare semua ni?

"Alyaa..aku tahu kau terkejut bila aku confess kat kau..just aku nak kau tahu..aku tak marah pun bila kau tolak aku..aku terima and aku faham..jadi alyaa sudi terima maaf kami?" Kata nazwan dan aku mula menunduk..aku menarik nafas dalam dan memandang kearah mereka semua..muka mereka menunjukkan betapa mereka betul2 mahukan maaf aku...aku menarik nafas dalam

"Fine aku maafkan korang" kataku dan sorakkan kedengaran..aku terus ketawa melihat mereka..

"Wahhh !! Betapa aku rindunya kat kau girlfriend aku,!!!" Jerit nazri dan meloncat dihadapanku..

"Woi,! Jangan loncatlah nanti jatuh" kataku dan nazri terus berdiri tegak

"Anything for my princess" kata nazri dan aku mula ketawa

"Alyaa im sorry !!" Kata firdaus dan terus berlari kearahku..aku memberikannya senyumanku

"Ye ye aku maafkan.." Kataku dan firdaus terus tersenyum lebar..

"Saya tahu awak semua seronok sebab menang..tapi kesiankanlah alyaa yang kena dengar awak semua menjerit kat telinga dia"kata cikgu rasyid yang entah dari mana dia datang...semua eagles menggaru belakang leher mereka..

"Cikgu..kitorang happy sebab kemenangan ni bermakna untuk kitorang" kata rafiqi dan aku hanya mampu tunduk malu..kwaja nah kau ni rafiqi buat aku malu je aish..

"Bagus2...emm alyaa boleh ikut saya sekejap..saya nak awak check senarai yang awak bagi saya semalam" kata cikgu rasyid dan aku angguk..

"Bye alyaa ! Jangan lupa datang balik ! Jangan lari !" Jerit nazwan dan aku hanya mampu ketawa melihat diorang. Aduhai budak2 ni...

Eagles yang sedang gembira berbual bual..tiba tiba datang seseorang yang mereka agak pelik tujuannya kesini..

"Emm arifah cari alyaa ke? Alyaa takde dia ikut cikgu rasyid tadi" kata nabil dan tersenyum manis kearah echa..echa kemudian menggeleng dan mula smirk..

"Aku nak jumpa korang" kata echa dan semua eagles mula rasa pelik

"Asal pula nak jumpa kitorang?" Tanya adrian pelik dan echa masih lagi smirk..

"Korang rasa apa yang adell cakap tu betulke?" Tanya echa tiba tiba dan mereka semua serentak menggeleng

"Alyaa takkan nak pecahkan rahsia kitorang" kata fiq tegas dan memandang kearah echa mula tidak rasa enak dengan apa yang echa bakal katakan..

"Korang yakin?" Kata echa dan smirknya makin besar..

"Apa yang kau nak sebenarnya ni? Kau nak cakap yang adell betul ke? Kau kan cousin alyaa ! Asal kau macam buat alyaa nampak jahat" kata firdaus sedikit geram

"Sebab aku cousin alyaalah aku buat macam ni..aku tak sanggup tengok korang kena tipu dengan muka inoncent(?) Dia tu..kau semua fikir dia baik ke? Eh aku kenal dia lebih lama dan mendalam lagi dari korang semua...korang fikir aku tak tahu ke apa dalam fikiran dia? Apa yang adell cakap tu semuanya betul..alyaa tulah yang korang kena hati hati sebab dialah musuh dalam selimut korang !"

.......................

Ohmygod😨 kenapa echa tiba tiba jadi macam ni?! Kenapa dia tiba tiba bad talk pasal alyaa?! Apa yang terjadi..nak tahu bacalah next chap heheheh😜

Ok guys author nak mntak maaf sangat2 sebab author lambat update and maybe kemungkinan author akan slow update mulai sekarang sebab dah naik sekolah and author nak tumpukan perhatian pada spm..doakan author cermerlang dalam spm ! doakan author dapat 9A+ tau hahaha...ngada2 author korang nilah..minta lebih2 pulak hahaha...apa apa pun thnks and sorry

Vote and comment😘

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now